HORAL KREJZI 2008 do tretice

Na starte som stretol vysmiate tvaricky Dutcha,Greedyho,Robbiku,Matta & allaround....Potom som ich videl vysmiatych az asi o 12hodin neskor! ...START-sviezo do hor!..Peloton sa dostal do hory a celkom v pohode sme si slapali. Isiel som z Foxikom a vyzeralo to celkom nadejne az pokial sme sa neobjavili na tej ceste okolo kamenolomu kde sme "TO" pred sebou uvideli a vchadzali rovno do "TOHO" a uz neopustili az do konca koncov! Pridané fotky

12.08.2008

Uf,takze neskoro ale predsa-az teraz som sa dostal ku compu v pohode domacej ,ze aj pisat mozem,aj ked vlastne neviem presne co-asi moj crazy pribeh..
Vsetko sa to zacalo uz v piatok ked som sa snazil zdrhnut z prace,aby som sa zbalil...zrazu bola chyba na masinke ,ktoru som prave testoval taka ,ze nie a nie ju najst..hm-ale skor som odist nemohol...Horalska horucka ma lomcovala..emocie stupali... Nasla sa!-opravit a prchaaam...Doma klasika 2hodiny balenie-podla aladina mali byt prehanky,podla kamosov Tatry su studene-ok takze vsehochut a uz bol 80litrovy Tatran plny-este stan a moze sa ist...Cesta do Svitu nam trvala velmi dlho lebo vsade boli flojdi a zacpy z TN celkom vyzivne cestovanie...Ale nakoniec sme stihli prezentaciu a stretol som aj Tomasa14,jeho Danku,Lagondu,Mirca...a dopoculi sme sa, ze v Ruzomberku (aj v Tn) leje! ..ze pjekny den budeee! ...Rozlozili sme si stany na peknej travicke na plavarni a popijali pifka-burka kdesi daleko na vychode obliskovala oblohu ale nad nami jasne nebo plne hviezd.Asi o pol 12pm som rozhodne opustil zurku a isiel spat,aby ma uz tak o hodinku ci dve zobudila kosa-jasne,ze moj Coleman Biker 900gramovy to nezvladal..ani climatexove spodky neboli dostatocne,tak som asi o pol 4 rano obliekol este nohavky-kompletne nababuseny som ako tak zaspal...O pol5 ma zasa zobudili temne zvuky-kvapky dopadali na stan a uz mi bolo jasne ako asi stravim den-no to som ani zdaleka este netusil ako sa to moze cele naozaj manifestovat! ..Nastastie iba prehanka-taka 45minutova...Hovorim si,ze ak to tak zostane bude to v pohode-aladin tiez hovoril iba o prehankach „:evil:“ ..a spal som az dokial budik nezazvonil-6:00 vstavame je cas cvicit ...jogurtik,cornflaksi..& roztek zo salamkou...a nevyhnutny cajik...a bolo vybavene. Podla pocasia som usudil,ze by malo byt v pohode v krataskoch ,climacove tricko,kratky dres&navleky na ruky...ukazalo sa ako "dostatocne"...-7:45 vyrazame smer start-dvaja odvazlivci z Tn-dalsi dvaja ,chceli ist 70tku-no uz nenastupili...vsetci vieme preco...
Na starte som stretol vysmiate tvaricky Dutcha,Greedyho,Robbiku,Matta & allaround....Potom som ich videl vysmiatych az asi o 12hodin neskor! ...START-sviezo do hor!..Peloton sa dostal do hory a celkom v pohode sme si slapali. Isiel som z Foxikom a vyzeralo to celkom nadejne az pokial sme sa neobjavili na tej ceste okolo kamenolomu kde sme "TO" pred sebou uvideli a vchadzali rovno do "TOHO" a uz neopustili az do konca koncov!

„TO“-Highway to hell
Dazdova clona chladila a vo mne sa stale ozyvalo-len prehanky,len prehanky....aj za hodinu sa to stale ozyvalo...len uz trocha slabsie az kym to nezmizlo uplne!.. To uz mi bolo jasne na com sme-no co uz tak prsi a co....vsak bude len blatko...blato ,blatisko...ako to den predtym nazval Mirec-blatomord-ja som to nazval "mudmordor"-alebo "schlammschlacht"(to je tak pekny a vystizny nemecky vyraz..-lubi boh..) ..,ale ze az tak-to sa ani predstavit nedalo-a aj spomienky sa mi uz zamlzuju-no vdaka jedinecnej Sadrikovej fotke sa velmi rychlo ozivuju!




..Neskutocne scenerie sa predomnou otvarali...
Back to beginning..-ako som povedal drzal som sa chvilu z Foxikom...ten ale zacal tahat moc rychlo a to sa mne nechcelo hned takto zozaciatku-ved mam predsebou 115tku ...usiel a uz som ho videl iba raz v kutiku zaslzeneho oka spopod zahmlenych okuliarov na prvej obcerstvovacke, ktora mi mimochodom prisla uplne divna po 14km-asi pre tych najkratsich-alebo tych co to vzdali z rozumu hned ako "TO" zacalo...ja nie oh nie-ide sa dalej !...Bajdvej tie bryle mi zachranili zapaly v ociach ako som sa u inych docital-nebolo to snimi lahke,ale pomohli-do kopca na nose-dolekopcom uz fungovali ako tak ..Aj tak som ich nemohol dat dole-dal som si gumicku dozadu ,a s tymi skrehnutymi mokrymi,blatovymi ..prstami by to ani neslo odopnut . Potom ma niekde dobehol Mirec,ze zasa nestihol start-co nam obom napadne pripomenulo dianie zo Zvolena-hovorim:“horsie jako tam to snad uz nemoze byt“....a mozno z isteho pohladu ani nebolo-aspon u mna nie-trat horala sa dala aspon "v pohode" ist (samemu mi to znie divne-ale je to tak-oproti tym kAM:ENom v blatisku bez radosti z jazdy ci ich prekonavania-aspon u mna-pod natlakom limitu..)..Tak som snim chvilu tahal,dobehli sme malu skupinku a fakt mal pravdu "viezlo sa to" lepsie az pokial zasa nebolo to tempo na mna rychle-a nevosiel som do blatiska ,ktore ma totalne zbrzdilo a retaz namotalo..Tak som isiel dalej sam..Prve stupanie do vysin -hore kosa jak v r..ti inak pohoda-zatial! ..prvy zjazd z 1400 sa ako tak dal brzdy brzdili,skripli iba na zaciatku-to vsak poznam,kym sa zahreju...Tam som postretol Lumpyho a jeho kamosa (Ciro-ci tak nejak), s ktorymi som sa zviezol do Teplicky kde som si vychutnal ten najsamlepsi maratonsky bujon!!super!-kolaciky,tycinky,slane cosi-papal som poctivo a uvedomoval si svoj stav pri kazdom hrabnuti po hroznovom cukre ,na ktorom ostavali moje otlacky prstov..blato&co….

Zotavil som sa a horsa dalej. Este chvilu sme isli spolu a potom som sa uz ocitol sam v prudsich stupaniach=prisiel druhy vyslap-hore to islo celkom dobre az po prve linie bahna-bahniska ,ktore uz nezmizli az do konca!… Na vrchole ma potesila tabulka kontrola 50m (ako aj na prvom kopci)-dostal som druhy naramok a isiel dalej-akoze dole-ci skor hore-dole? Na hrebeni som na nejakych lukach hodil zrazu drzku-teda skor chrbat-aua! To zabolelo-nastastie nosim v zadnom vrecku obväz-„keby cosi“-ked ho mam väcsinou sa mi nic nestane taky moj amulet …takze mi zachranil krize! Postavil som sa v soku a to uz ma znova obiehal Lumpy s kamosom ,kedze som uz stal na svojich tak aj ja som siel dalej…Zachvilu som vsak znova plachtil tento krat superman do mäkkuckej travy-skoro ako do bazena z riasami..! To mi prislo skor vtipne ako zle-aj ked predstava cakania na odvoz z tych koncin ak by sa nieco stalo bola strasna-som totiz drzitelom krvavnicky roka z Dubnice2002-neslavna zlomena klucna kost a tam som chvilu cakal na odvoz-aj ked tam aspon svietilo slniecko…no prec zo zlymi myslienkami…Potom prisiel ten pre mnohych osudny zjazd-spät po kamenoch a blate do Teplicky..-a tam uz som pocul tie divoke zvuky spod platniciek-aua….Lumpy s kamosom tam zostali ,ja valil dalej-zastavit som nemohol bo by som asi zmrzol-dobry motor také extremne podmienky!..A tak som sa bahnil dalej a prichadzali stale brutalnejsie useky ..ale stale sa to dalo ist-trat znacena super-az na jeden bod kde sme popadali viaceri -kazdy svojim „stylom“..nejaky prejazd cez nevyjazdene luky plne vody-taka travou zamaskovana rieka….Tam som sa nachvilu ocitol v krikoch sam bez vedomosti dalsej znacky..ale nasla sa-ked som vyliezol spod krikov (kam viedli stopy inych co tam asi tiez tak skoncili)..a potom to prislo mudmordor=vyrub lesa>=totalna kalamita-rieky skrz trail,bahno,konare,skaly pricom hlbka tych riek sa nedala nikdy odhadnut a pri neustalom dazdi stale stupal prud..no proste krajina neskutocna…tam som mal veliky respekt akoby som bol niekde na K2ke
v Himalajach!!! Brzdy uz davno neboli to co byvali,ale stale este brzdili ci sa skor zakusavali do kotuca! Ani neviem ako som sa s toho neskutocneho udolia dostal-a aky som bol stastny ked som sa ocitol na asfalte!!! Mala pitna-dosticky nemali-ved som to ani necakal-ale za otazku som nic nedal..! Tety este cosi hovorili,vraj je trat skratena-no to mi bolo dost aj jedno-ved to je zazitok-a mne sa islo „celkom dobre“-az na ten skripot… Tak som bojoval a bojoval ..raz som sa v lese rozbehol ako uz mnohokrat predtym,podradil a sups do tej „kaluze „predomnou..-len tato bola trocha hlbsia- bazenik asi len po kolena!...a za nou asi 50metrov dalsia-trosku plytsia-iba po lytka!...Luky,ktore by za sucha boli rychlostnym rajom som horko-tazko prekonaval a aj dole kopcom obcas slapal-obcas aj surfoval!..
Ako tak sa to dalo,aj na tie strasne kvilive zvuky som si zvykol-az pokial mi zrazu neskocila zadna packa-brzda az po grip=over-bez ucinku!!!.
Fuu a co teraz...no co dalej na prednej…crazy-mad-mud?..
Takze na prednej som to prezil az po poslednu obcerstvovacku,kde v nejakom zjazde urobila pri mojich strasnych tlakoch na paku „puk“aj ta predna…a zrazu to slo nebezpecne rychlo…varuuuj..a do krikov!..takze som sa citil asi jako vojak vo vojne bez nabojov-huste!
Poslednych 15km som dul kopce ako divy a potom zbiehal tie inak stale nadherne technicke zjazdy po svojich a cela ta radost z prejdutych 100km sa nejak tym negovala , aj ked som sa stale snazil udrzat optimizmus-nejdem na bednu-je to jedno… Tych zjazdikov mi bolo fakt luto(aj tych brzd)..!Este som sa asi raz pokusil v jemnom klesani dat dole uplne sedlovku ze budem brzdit nohami…-ale to tiez moc nevyslo-a tak znova v trave…Potesil som sa ked som zistil ,ze uz to konci-prichadza ciel…ale hura nebolo-nejak mi to neslo vyslovit a tak som sa na to aspon prvych 80kilometrov tesil bol som vsak rad ,ze som tam!?! Popravde ked som sa odkolobezkoval pod obluk a zbadal ten dav cistych ludi kriciacich supeer,hura…tak som sa citil ako Alenka v risi divou!“..a este pekne dlho mi trvalo pochopit realitu..ak som ju vobec do dnes pochopil-dva dni potom ,stale sa totiz citim ako na inej planete…Uz mi ani zima nieje, ani som neochorel,ale prsty mi stale brnia ,aj ked uz je to lepsie…Zazitok naozaj na cely zivot…a ako jeden na trati povedal-toto bude sakra drahy zavod…Veru bude-konecnu sumu sa dozviem az po servise..
No stalo to za to-prezil som-zvitazil som-aspon nachvilu nad samym sebou-lebo ty co „TO“ presli maju moj hlboky respekt od Hartla az po Duda!-„TOTO“ bolo naozaj vitazstvo-moral ako sa patri!

Suma sumarum: brzdove dosticky..v piiiip a mozno aj piesty&co…
modrina na zadku,spaleniny na trieslach-tam kde som nepouzil sportique-super krem aspon zadok je cely!..zopar padov,naboje a orechy sluzili ako mlynceky na piesok-snad ziju..?
Skvele znacenie,zabezpecenie,na obcerstvovackach motivacna nalada a nakoniec aj prasatko bolo-dostal som 3kusky-asi ze som bol skoro posledny..kym som sa osprchoval a dal do putzu...inak v sprche som stravil snad hodinu..heh!

Inak vsetko ako ma byt = v pohodke!

Som Krejzi Finisher08-pre mna najväcsie ocenenie-ako som si v nedelu rano po zobudeni uvedomil-som stastny,ze som „TO“ mohol dokoncit-mnohy take stastie nemali!!!!!!!!!!

V tychto podmienkach uz asi nie-ale inak velmi rad kedykolvek znova-takze Aladin-o rok znova!!!!!hi hi

THE END….to be continuited 2009????!!!
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Škoda Horal MTB maratón - keď aj Lejzi trať potrápi

Reportáž: Škoda Horal MTB maratón - keď aj Lejzi trať potrápi

„Viki, keď už tento rok chodíš po tých bežeckých pretekoch a máš dobrú formu, poďme vyskúšať aj nejaké cyklopreteky.” Touto vetou od Veroniky to začalo…
Reportáž: Škoda Horal MTB maratón - kruté ukončenie série

Reportáž: Škoda Horal MTB maratón - kruté ukončenie série

Miesto plánovaného boja o pódium som si z tohto kola spravila boj s vlastným organizmom. A síce všetci vieme, že cyklistika je ťažký šport, tieto preteky boli pre mňa zatiaľ asi najnáročnejšou skúškou odhodlania.
ŠKODA Horal Dejzi - s cyklovozíkom a bábom na MTB maratóne

ŠKODA Horal Dejzi - s cyklovozíkom a bábom na MTB maratóne

Na maratóne Horal som nikdy neštartovala, prvý pokus mi prekazili zdravotné komplikácie, ďalší rok tehotenstvo, a tak to vyšlo až na tretí pokus, minulé leto - no tiež trošku neštandardne.
keyboard_arrow_up