Pozvánka: UCI MTB World Cup Nové Město na Moravě - sveťák u susedov

Už 23.- 26. mája 2019 sa na Vysočine stretne svetová špička v MTB XCO. Táto lokalita je už povestná výbornou organizáciou, prepracovanými traťami a nezabudnuteľnou diváckou kulisou. No a navyše môžete vyhrať aj vstupenky...

Podujatie u našich západných susedov patrí už dlhé roky medzi najlepšie v celom kolotoči svetového pohára. Či už z pohľadu fanúšikov, ale aj samotných jazdcov. Miestna trať situovaná prevažne v lese je jedinečná svojou náročnosťou umelo vytvorených sekcií, ale stále „prirodzeným“ poňatím MTB.

Keďže MTBIKER je mediálnym partnerom podujatia, prinášame súťaž o 3x2 bezplatné vstupné, a tak môžete spraviť radosť nielen sebe, ale aj ďalšiemu bikerovi. Súťaž trvá do stredy 22.5. a podrobnejšie informácie sa dozviete na tomto odkaze.


Každá náročná sekcia alebo stúpanie je atraktívne pre divákov a o cieľovom priestore ani nehovoriac. V cieli budú k dispozícii vysoké tribúny, ktoré vytvoria tradičnú elektrizujúcu atmosféru. Bude radosť pretekať a siahnuť si doslova na samotné dno. Zaujímavý článok 3. kolo Svetového pohára – pády, súboje a fotofiniš mal aj náš Imroman, v ktorom sa môžete dozvedieť niečo z priebehu pretekov z minulého roka.


Program




XCC: Short Track

Short Track (oficiálna skratka UCI je XCC) sú krátke, dynamické preteky na cca 25 minút. Konajú sa na kratšom a jednoduchšom okruhu (cca 1 - 1,5 km) s menším množstvom terénnych prvkov, čo prirodzene tlačí pretekárov k jazde v skupine. Podľa vôle usporiadateľa môžu byť do pretekov zaradené bodové či finančné prémie pri každom prejazde cieľovým priestorom, ktoré zaisťujú tvrdé boje vo finiši každého okruhu a divácku atraktívnosť tohto súboja.

V piatok 24. mája začínajú o 18:00 ženy Elite a o 18:45 muži Elite.



XCO: Cross Country Olympic

Klasická a jediná olympijská disciplína pretekov na horských bicykloch. Preteky na technickej trati plnej prekážok, rýchlych zjazdov a náročných výjazdov. Prvé kolo je zavádzacie a vedie po širokej lesnej ceste (kvôli lepšej možnosti predbiehania) a nasleduje vopred stanovené množstvo klasických okruhov (pre každú kategóriu rôzne, stanovuje ho komisár UCI pred pretekmi podľa aktuálnych podmienok na trati).


V sobotu 25. mája na trať vyrazia ženy U23 (do 23 rokov) o 11:00, muži U23 (do 23 rokov) o 13:00. Následne potom juniorky o 15:00 a juniori o 17:00.

V nedeľu 26. mája potom ženy Elite o 10:20 a na záver muži Elite od 13:35.


Vstupenky

  • Cena vstupeniek pre dospelých je 500 Kč/na mieste v pokladni.
  • Vstupné na piatkový program: preteky v XCC Short tracku mužov a žien Elite sú ZADARMO.
  • Vstupné na sobotňajší program: XCO preteky junioriek, juniorov aj mužov a žien do 23 rokov sú ZADARMO.
  • Vstupenka platí do celého oploteného areálu Vysočina Arény (tribúny, trate, tímové aj expo zóny).
  • Parkovanie zadarmo.

Viac informácií nájdete na stránke organizátora.


Akcie svetového formátu sa len zriedka konajú v tak blízkom okolí a mať možnosť vidieť hviezdy horskej cyklistiky určite stojí za to. Preto, ak nemáte ešte program na víkend, berte to ako menší tip na pekný výlet. Kompletné informácie nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

UCI MTB World Cup: Nové Město na Moravě 2019

calendar_today 23.05.2019 - 26.05.2019
label XC preteky
place Vysočina Arena, Nové Město na Moravě (Česká republika)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Sú rôzni skvelí športovci a športovkyne, šampióni, majstri a nakoniec legendy. Jednou z nich je dáma z Nórska, ktorá je doslova synonymom horskej cyklistiky.
keyboard_arrow_up