H-TRIATHLON Skalica 2009

V sobotu 11.7.2009 sa na kúpalisku v Zlatníckej doline v Skalici uskutočnil ďalší ročník cross triatlonu. Usporiadatelia tento rok vypustili z organizačných dôvodov tzv. Open pretek, teda polovičné objemy tratí, určený pre verejnosť, čo sa odzrkadlilo na zvýšenom počte štafiet JA-TY-ON oproti minulým ročníkom... Fotoreport

Napriek upršanému počasiu v posledných týždňoch stálo pred 13-tou hodinou na okraji bazéna vyše 70 pretekárov odhodlaných popasovať sa s 1 km dlhým plávaním sťaženého tradičným vybiehaním z vody po šikmej ploche bazéna. Skalický triatlon je tiež známy náročnou traťou cyklistickej časti dlhej 16 km v štyroch okruhoch zahŕňajúcu prudké zjazdy, výjazdy, niekoľko prejazdov cez potok, korene a tento rok aj blato, takže núdza o pády nebola. Najmä v dvoch najťažších pasážach, ktoré sú v tesnej blízkosti kúpaliska a vždy sú obliehané húfom tlačiacich sa divákov " title=". Čo som zaregistroval tak to odniesli len jedny ulomené rajdy (kormidlo " title=" ), bola opäť aj nejaká tá jazda po ráfiku ako minulý rok a jedna noha s podozrením na zlomeninu, ktorú ale našťastie RTG nepotvrdil. Posledná bežecká časť pozostávajúca z dvoch 4 km „okruhov“ preverila prípravu a hlavne morálku všetkých zúčastnených.
Ako prvý preťal cieľovú čiaru Peter Mosný s 1 sekundovým „náskokom“ pred tímovým kolegom Tomášom Jurkovičom (obaja Triklub FTVŠ Bratislava). Títo dva v podstate celý pretek absolvovali spolu bok po boku s veľkým náskokom pred ostatnými a rozdali si to až v cieľovej rovinke. Medzi ženami si prvenstvo zaslúžene vybojovala Adriana Milotová z CK Vendy Senica. Súboj štafiet mal od začiatku jasného favorita. Bola ním štafeta Senický expres, ktorú tvorili chalani Máčalka, Štvrtecký a Hlúpik čo potvrdil aj ich výsledný čas, kde nadelili druhej štafete vyše 22 minút!

Keďže som v tento deň nemal nič dôležitejšie na práci zbalil som foťák a vyrazil dokumentovať osudy pretekárov " title=", s ktorými sa chcem teraz podeliť s vami. Aj keď je triatlon náročný šport, je krásny a možno ho niektorí chcete skúsiť, ale ešte ste sa neodhodlali (tak ako Červo už minimálne 3 roky hovorí, že si to chce vyskúšať " title=" omyl, Červo už vyskúšal: http://www.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky&id=909 a http://www.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky&id=893 ) a trošku vás to navnadí. Možnosť je ešte tento rok, 8.8.2009 Stará Myjava.

Výsledky hlavného preteku:
http://www.h-triathlon.sk/download.php?soubor=13

Výsledky štafiet JA-TY-ON:
http://www.h-triathlon.sk/download.php?soubor=14
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Toto je spoveď cyklistického nadšenca s 10-hodinovou pracovnou dobou, ktorého žena donútila absolvovať jeden z najťažších triatlonov na Slovensku.
Triathlon Attack – tu zistíš, aký si netechnický a kde máš rezervy

Triathlon Attack – tu zistíš, aký si netechnický a kde máš rezervy

Citát jedného z top pretekárov, ktorý mal v cieli čas pod 9 hodín. Ja som sa s traťou pasovala takmer o 4 hodiny dlhšie. Ale poďme pekne poporiadku.
Pozvánka: KRÁĽ ZÁHORIA – úvod zaujímavej série na rýchlych a hravých singloch

Pozvánka: KRÁĽ ZÁHORIA – úvod zaujímavej série na rýchlych a hravých singloch

Začiatkom sezóny prídu celkom vhod preteky, ktoré vás tak úplne nezničia a pritom ponúknu možnosť výborne sa zabaviť na rýchlych chodníčkoch. Takým podujatím je Cannondale KRÁĽ ZÁHORIA, ktorý sa koná 22.4.2017 a navyše otvára rozmanitú sériu pre tých, ktorým nie je cudzí ani horský triatlon či klasické XC.
keyboard_arrow_up