Zazimovanie bicykla - čo sa môže hodiť

Predtým ako odložíte bicykel do garáže či do pivnice, je dôležité ho nielen dôkladne očistiť, ale napríklad premazať všetky pohyblivé časti. Prinášame niekoľko tipov na doplnky, ktoré využijete aj neskôr v domácom servise.

Force plachta na bicykel


V závislosti od toho, ako a kde dávate svoj bicykel na zimu, možno ho budete potrebovať niečím prekryť. Ak ho nemáte kam dať a počas celého roka máte bicykel v byte, odpadajú vám starosti. Ak však dávate bicykel do pivnice či do garáže, odporúčame prekryť ho nejakou plachtou proti prachu či vlhkosti. Výrobca Force ponúka striebornú plachtu s tematickou potlačou s rozmermi 220 x 68 x 120 cm. Cena sa pohybuje okolo 5 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite TF2 plniaca pištoľ


Po aktívnej sezóne je dobré pred zazimovaním bicykel dôkladne premazať. Weldtite prináša praktické balenie mazacieho tuku spolu s plniacou pištoľou. Mazací tuk TF2 obsahuje teflón, ktorý zlepšuje jeho vlastnosti, ochráni pred nečistotami a odpudzuje vodu. Pištoľ dokážete ovládať jednou rukou a vďaka nej presne aplikujete potrebné množstvo. Obsah balenia sa zastavil na čísle 125 ml. Cena sa pohybuje okolo 20 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rex Chain Cleaner


Rex Chain Cleaner čistí a účinne rozpustí starý olej a zaschnuté tvrdé časti z reťaze, ktoré následne ľahko zmyjete vodou. Aplikácia je jednoduchá, stačí nastriekať, počkať pätnásť minúť a kefkou a vodou odstrániť nečistoty z reťaze. V prípade použitia práčky na reťaz treba roztok zriediť. Čistič dokonca nenecháva povlak na brzdových kotúčoch, takže sa nemusíte obávať ich zníženého účinku. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Abus Steel-O-Chain


Ochrana bicykla pred krádežou je základ. 9 milimetrov hrubá reťaz so štvorhrannými očkami v špeciálnom látkovom obale je určená pre bezpečie vášho bicykla. Reťaz a telo zámku je vyrobené zo špeciálnej tvrdenej ocele a celý uzamykací systém je chránený pred nečistotami a koróziou. Samozrejmosťou sú aj 2 kľúče. Celá reťaz je v látkovom obale, ktorý chráni pred poškriabaním laku bicykla. Cena sa pohybuje okolo 129 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Park Tool práčka na reťaz


Práčka na reťaz je praktický pomocník v každom ročnom období, vďaka ktorému sa vyhnete nadmernému znečisteniu seba aj svojho okolia. Špongia je zo špeciálneho materiálu a rýchlo sa neopotrebuje. V spodnej časti nádržky je umiestnený magnet, ktorý zadrží drobné kovové častice na dne nádržky. Pri manipulácii oceníte praktickú rukoväť, ktorá dobre sadne do ruky. Využijete ju s väčšinou prevodových systémov. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Super B sada náradia


Ak po sezóne predsa len potrebujete spraviť náročnejší servis, alebo ste sa rozhodli vymeniť niektoré komponenty, vtedy budete potrebovať poriadnu sadu náradia. Táto sada obsahuje 21 typov kvalitného náradia, vrátane sťahováku na kazety a na kľuky, pedálového kľúča, sadu imbusov a centrovací kľúč. V balení dokonca nájdete sadu samolepiacich záplat, montpáky a nitovač reťaze. Všetko je zbalené v praktickom kufríku. Cena sa pohybuje okolo 63 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BikeWorkx Cyklo Star čistič


Pre tých, ktorí sa neboja prachu ani blata, je určené veľké balenie čistiaceho prostriedku. Pri čistení bicykla po takmer každej jazde ho spotrebujete skutočne veľké množstvo. Čistič spoľahlivo očistí od prachu, blata aj iných nečistôt a samozrejme pritom nepoškodí rám ani komponenty. Stačí aplikovať do 0,5l nádoby s rozprašovačom. Bandaska má obsah 5 litrov. Nemusíte sa však obávať o ekológiu, pretože je biologicky rozložiteľný. Cena sa pohybuje okolo 32 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada na opravu bezdušových plášťov


Ak ste fanúšikom bezdušových plášťov, určite oceňujete, že množstvo defektov počas roka sa výrazne znížilo. Ak sa však predsa len nejaký ten defekt objaví, najrýchlejšou možnosťou je zacelovací tmel. Ak je však otvor príliš veľký, že ho tmel nezacelí, vtedy vám bude dobrým pomocníkom táto praktická sada. Defekt opravíte vsadením opravnej šnúry do priloženej vidličky a prestrčením do diery. Chce to trochu cviku, ale čoskoro to zvládnete. Cena sa pohybuje okolo 9 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom PR článok

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom

Všetkých nás spája láska k dvom kolesám. Okrem toho máme radi aj kúsky výbavy, ktoré neraz dokážu zachrániť výjazd alebo zdravie.
Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci PR článok

Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.
keyboard_arrow_up