Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.

Effetto Mariposa Giustaforza - 198 €

Effetto Mariposa Giustaforza
Momentový kľúč s račňou by mal byť vo výbave každého domáceho kutila - cyklistu. Majitelia karbónových bicyklov by ho mali brať dokonca ako samozrejmosť, nakoľko doťahovanie skrutiek sa môže behom chvíle zmeniť na veľmi drahú opravu. Správne utiahnutie skrutky zabezpečí dostatočné uchytenie daného komponentu, zároveň aj ochráni pred presilením spoja. „Momenťák“ má rozsah 2-16 Nm a prichádza v praktickom puzdre so 14-mi nadstavcami. Jeho MOC je 198 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Weldtite mierka reťaze - 8,09 €

Weldtite mierka reťaze
Reťaz je jeden z najviac namáhaných komponentov na bicykli. Pre jej správnu funkciu je dôležité pravidelné čistenie a mazanie. Okrem toho určite nezanedbávajte ani opakovanú kontrolu natiahnutia reťaze - obzvlášť majitelia bicyklov s jednoprevodníkovým pohonom. Reťaze sú totiž užšie, pohybujú sa v širokom rozsahu. Pravidelnou kontrolou zaistíte, že nebude reťaz nadsluhovať a poškodzovať ďalšie súčiastky ako prevodníky, alebo pastorky kazety. Odporúčaná cena je 8,09 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.

FORCE kliešte na lanká - 14,39 €

FORCE kliešte na lanká
Náradie z kategórie, ktoré netreba tak často, no ak ho máte, vyhrali ste. Niektoré lanká, či bowdeny je problém prestrihnúť klasickými kliešťami. Ak sa to aj podarí, miesto strihu je kadejako „zubaté“, odstávajú z neho ostré lanká z opletu, poprípade môže byť stlačené tak, že sa nedá poriadne vyrovnať. S kliešťami určenými práve na strihanie laniek a bowdenov, takéto nepríjemnosti nehrozia. Ostré čeľuste si poradia aj s ozaj tvrdým opletom. Ich MOC je 16,99 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Super B TB-8860 - 21,99 €

Super B TB-8860
Bič na demontáž kazety je skvelý pomocník na pohodlnú, jednoduchú manipuláciu pri výmene alebo servise pohonu - v tomto prípade - kazety. Je to univerzálny nástroj na kazety od päť do dvanásť rýchlostí, od ktoréhokoľvek výrobcu, takže s týmto si hlavu lámať nemusíte. Pri produktoch od Super B tiež môžete očakávať dobrú ergonómiu, presné priemyselné spracovanie a dlhú výdrž použitých materiálov. Odporúčaná cena je 23,99 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Shimano TLBH62 - 72,99 €

Shimano TLBH62
Nástroj vhodný aj do cykloservisov alebo predajní, kde skracujú brzdové hadice na mieru k danému bicyklu, aby zbytočne neodstávali. Mohli by sa totiž zachytiť niekde v teréne, čo by spôsobilo poškodenie, alebo pád z bicykla. Okrem toho, to ani dobre nevyzerá, ak je kabeláž na bicykli príliš dlhá. Pomocou skracovača nielen, že presným rezom skrátite hydraulickú hadicu, ale vďaka nemu presne a bez poškodenia nalisujete tŕň do hadice. Jeho MOC je 90,99 €. Nájdete ho v MTBIKER eshope.

Park Tool PT-DT-2C - 21,99 €

Park Tool PT-DT-2C
Škrípanie, pískanie, či šúchanie sú skutočne nežiadúce zvuky, ktoré môžu prichádzať od brzdových kotúčov. Nehovoriac o tom, že ohnutý kotúč bude nerovnomerne opotrebovaný, možno aj nefunkčný. Pritom sa dá takáto situácia vyriešiť pomocou jednoduchého nástroja - rovnača brzdových kotúčov, akým je aj tento od výrobcu Park Tool. Drážky sú presne vyrezávané laserom a rukoväť tvorí pohodlný vinylový návlek. Odporúčaná cena tohto kľúča je 23,99 € a nájdete ho v ponuke MTBIKER eshopu.

Bleedkit odvzdušňovacia sada - 39,99 €

Bleedkit odvzdušňovacia sada
Odvzdušnenie brzdového systému možno znie ako komplikovaná operácia, ale so správnym náradím a výbavou to zvládne každý, trochu zručný cyklista. Bleedkit je výrobca zameraný na údržbu hydraulických systémov a tiež na výrobu brzdových kvapalín. Ak si netrúfate na takúto operáciu sami, určite vám pomôže naše video s návodom, ako to hravo zvládnuť. Ponuka je široká a vybrať tu správnu sadu pre vaše brzdy si môžete na tomto odkaze. MOC Shimano sady je 35,99 €. Nájdete ju na MTBIKER eshope.

FORCE Magnet na vnútornú kabeláž - 21,99 €

Force Magnet na vnútornú kabeláž
Pri novších typoch bicyklov sa stretávame s pojmom: „vnútorné vedenie laniek a bowdenov“. Vďaka tomuto prevedeniu sú rámy „uhladenejšie.“ Mnoho ľudí, ktorí si servisujú bicykel sami, malo s tým problém, kým si nezaobstarali správne nástroje, napríklad sadu MAGNET od značky FORCE. Odrazu bola práca jednoduchá a čistá, či sa jednalo o elektro káble, radiaci či brzdový bowden. Správna výbava je kľúčom k úspechu. Táto kvalitná kompaktná sada má MOC 25,99 €. Nájdete ju na MTBIKER eshope.

Viac šikovných vecičiek pre tvoj servis nájdeš u nás v MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Náradie na servis vždy poruke PR článok

Náradie na servis vždy poruke

Poznáme to každý – v strede lesa či cesty sa pritrafí defekt, roztrhne sa reťaz, musíme dotiahnuť uvoľnenú skrutku. Preto sa oplatí nosiť so sebou základné náradie.
keyboard_arrow_up