Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.

Lezyne T-DRIVE - 28,99 €

Lezyne T-DRIVE
Náradie T-Drive vyniká predovšetkým spratnosťou. Hodíš ho či už do vrecka, kapsičky, alebo batoha a vždy budeš mať poruke základné kľúče. Spolu s precízne opracovaným a odolným hliníkovým telom je k dispozícii celá sada. Sedem imbusových nástavcov, tri rôzne torx nástavce a plochý s krížovým skrutkovačom sa postarajú o to, aby žiadna skrutka nezostala v teréne povolená. Súčasťou je aj praktická kapsička. MOC setu je 35,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Park Tool I-Beam PT-IB-3 - 34,99 €

Park Tool I-Beam PT-IB-3
PT-IB-3 je vynovenou a optimalizovanou verziou kľúča PT-IB-2. Zloženie kľúčov zostáva identické – nájdeme tu osem imbusov vrátane redukcie na 8 mm, plochý skrutkovač a torx T25. K tomu bol pridaný praktický nitovač reťaze, ktorý si poradí s 5 – 12-rýchlostnými modelmi, montpáka, ktorú možno využiť ako centrovací kľúč o dvoch veľkostiach a nástrkový kľúč. Zaujme aj hmotnosť, ktorá pri tomto množstve funkcií činí 170 g. MOC multikľúča je 37,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

FORCE nitovač - 8,99 €

FORCE nitovač
Roztrhnutá reťaz je nepríjemný problém, ktorý už predčasne ukončil nejeden výjazd. Preto sa oplatí nosiť so sebou nitovačku na reťaz. Model od Force si poradí so 6 – 11-rýchlostnými reťazami. Jeho najväčšou devízou je životnosť – čap je nielenže otočný, no je možné ho časom vymeniť. Pogumovaná rukoväť je už na prvý pohľad masívna a indikuje, že sa s nitovačom bude dobre pracovať. Poteší aj diera na zavesenie v dielni. Jeho MOC je 10,59 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Crankbrothers Gem S - 21,99 €

Crankbrothers Gem S
Šikovná pumpa Gem S od Crankbrothers nezaberie veľa miesta a takmer nič neváži. Čo je však podstatnejšie, je možné ňou fúkať ako cestné, tak aj MTB kolesá. Na pumpe sa totiž dá voliť, či má fúkať na vysoký tlak (cesta), alebo do pneumatiky vtláčať veľký objem vzduchu (MTB). Samozrejmosťou je kompatibilita s viacerými typmi ventilov. Okrem pumpy je súčasťou aj držiak na rám bicykla. MOC pumpy je 21,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Weldtite lepenie - 4,59 €

Weldtite lepenie
Každý, kto jazdí s dušami, už určite dostal defekt. Prvou možnosťou je vymeniť celú dušu, nafúkať a pokračovať ďalej. Ak však idete cestou jednoduchosti a nižšej hmotnosti, v takýchto situáciách dokáže pomôcť napríklad aj lepiaca sada od Weldtite. V balení sa nachádza niekoľko záplat, lepidlo, šmirgeľ a dve praktické montpáky, ktoré slúžia na vyzutie plášťa. Celý obsah sa zmestí do malej praktickej krabičky. MOC setu je 4,59 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kärcher OC 3 Foldable - 139,90 €

Kärcher OC 3 Foldable
Nízkotlakový čistič Kärcher OC3 Foldable sa od svojho „pevného súrodenca“ až tak nelíši. Minimálne čo sa týka funkcionality – stále nie je potrebné zapojenie do siete, keďže systém využíva batérie. Čo je však podstatnejšie, tento model je ešte spratnejší, nakoľko jeho 8-litrová nádržka je skladacia. Tým pádom si nájde miesto aj v už plnom aute a radí sa medzi najpraktickejších spoločníkov na cestách. Jeho MOC je 145 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Effetto Mariposa GIUSTAFORZA - 198 €

Effetto Mariposa GIUSTAFORZA
Momentový kľúč je takmer povinná súčasť výbavy každého cyklistu, ktorý má na svojom bicykli nejaký karbónový komponent. Dokáže ich totiž ochrániť pred prílišným utiahnutím a následným prasknutím. Model Giustaforza má nastaviteľný uťahovací moment v rozsahu 2 – 16 Nm. Konkrétny moment sa dá nastaviť s presnosťou 0,5 Nm. Nemenej dôležité je, že spolu s „momenťákom“ je v balení veľké množstvo rôznych nástavcov a predĺžení. MOC setu je 198 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Vortex GO CHAIN JUICE PTFE - 3,99 €

Vortex GO CHAIN JUICE PTFE
Olej mladej značky Vortex zvládne akékoľvek podmienky a vrtochy počasia a je určený najmä pre bikerov, ktorým sa nechce pri každom servise premazávať reťaz iným typom maziva. Po aplikácii vytvára tenký teflónový ochranný film, ktorý zabraňuje korózii reťaze, znižuje jej trenie a šetrí pohonné ústrojenstvo. Okrem reťaze samotnej je možné ho použiť aj na vnútorné premazanie bowdenov. MOC 100 ml balenia je 6,59 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CTM LEVEL 10v1 - 15,99 €

Lezyne T-DRIVE
Multikľúč vo vrecku dresu, alebo v taške, či ruksaku, by ti určite nemal chýbať. Niekedy aj obyčajný imbusový kľúč dokáže urobiť rozdiel v tom, či domov prídeš na bicykli, alebo vedľa neho. Slovenský výrobca CTM ponúka multifunkčné náradie LEVEL 10 v 1. Je to síce základný, no neoceniteľný pomocník, ktorý disponuje všetkými bežnými imbusmi, T25, krížovým a plochým skrutkovačom. Pritom váži iba 60 g. Nájdeš ho za MOC 15,99 € v MTBIKER eshope.

Ak si chceš prezrieť ďalšie náradie a výbavu na servis kdekoľvek, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up