SKS Compit+ - energia na cestách pre vašu elektroniku

Posledná dekáda priniesla množstvo zaujímavých technológií a zariadení ako sú GPS-ky, smartfóny, akčné kamery alebo výkonné svetlá.

Občas je však problém všetky tieto moderné vymoženosti napasovať rozumne na kokpit a rovnako ustriehnuť, aby všetko bolo počas výjazdu dostatočne nabité.

Elegantným riešením tohto problému môže byť súbor zariadení označených ako Compit+ od nemeckej značky SKS Germany, ktoré slúžia jednak ako úchyt na smartfón, svetlo, kameru, ale aj ako úchyt na powerbanku navrhnutú špeciálne pre cyklistické použitie.


Prvý dojem a obsah balenia

Už samotné balenie powerbanky pripomína trochu skladačku. Okrem obdĺžnikovej powerbanky, na ktorej sa nachádza USB vstup a micro USB výstup zabezpečený gumenou záslepkou, sa v balení nachádza úchyt na riadidlá so šiestimi pármi redukcií, nabíjací kábel, úchyt na svetlo a samozrejme aj návod. Okrem iného poteší, že sa v balení nachádza aj náradie - inbusový a torxový kľúč.

Powerbanka je vybavená štyrmi indikačnými diódami oranžovej farby a tlačidlom on/off. Hmotnosť powerbanky činí 188 g a z nápisov na zadnej strane môžte vyčítať, že zariadenie disponuje stupňom krytia IP54. Na oboch stranách sa nachádza otočný úchyt. Vďaka tomu môžete Compit+ uchytiť na riadidlá zvisle aj vodorovne a rovnako aj váš smartfón môžete upnúť na powerbanku na ležato aj na “stojáka”. Spracovanie zariadenia je na výbornej úrovni. Hoci sú diely z plastu, všetko je ukážkovo pevné, zoskrutkované, pekne lícuje a pri silovom stlačení nič "nepovrzáva".


Parametre a funkcie

  • Rozmery: 130 x 70 x 21,5 mm
  • Hmotnosť: 188 gramov
  • Batéria: Lítium-polyérová, kapacita 5 000 mAha
  • Výkon: USB výstup - 5 V, 2 A / bezdrôtové nabíjanie Qi - 5 W
  • Zabudovaný NFC čip
  • Stupeň ochrany: IP54 (čiastočne prachotesné, ochrana voči striekajúcej vode z každého smeru)


Kapacita powerbanky dokáže s prehľadom nabiť doplna všetky bežné telefóny a vďaka výstupnému napätiu 5 V a 2 A je toto nabíjanie pomerne rýchle. Používateľov smartfónov, ktoré podporujú nabíjanie štandardu Qi, poteší možnosť bezdrôtového nabíjania, bez nutnosti použitia kábla. Zabudovaný NFC čip zasa uľahčí používanie aplikácie od SKS. Pri pripojení mobilu do úchytu sa automaticky spustí aplikácia so záznamom jazdy, navigáciou a určite oceníte aj automatické nastavenie preddefinovaných nastavení napájania. Hmotnosť zariadenia je necelých 20 “deka” a powerbanka bez problémov zvládne aj jazdu v lejaku.


Príslušenstvo s využitím potenciálu

Dizajnéri v SKS využili úchyt powerbanky aj na možnosť uchytenia akčnej kamery, košíka na fľašu alebo svetla. Tieto “adaptéry” dostanete kúpiť aj ako samostatné príslušenstvo. Smartfón sa uchytáva na powerbanku buď pomocou nalepovacieho úchytu alebo pomocou špeciálneho krytu, ktorý je k dispozícii pre zariadenia Apple, Samsung a Huawei. Zaujímavosťou je aj možnosť zakúpenia otvárača na fľaše, ktorý sa dá nacvaknúť do úchytu na smartfóne, pokiaľ zrovna nebicyklujete.


Pre koho je takéto zariadenie určené?

Výkonná powerbanka nájde svoje uplatnenie všade tam, kde je potreba prísunu energie do elektronických zariadení. Prím hrajú určite smartfóny využívané za účelom navigovania alebo lovenia KOM-ov a niekoľkodňové výjazdy mimo civilizácie, prípadne dlhé nočné výjazdy, kde treba dobíjať výkonné svetlá, 24-hodinovky, everesting, alebo aj expedičné podujatia typu 1 000 mil. Možností je skutočne neúrekom a powerbanku využijete pokojne aj na cestách alebo dovolenkách aj mimo cykloaktivít.


Plusy:

  • kvalitné spracovanie, pevné uchytenie
  • možnosť uchytenia ďalšieho zariadenia
  • dve možnosti polohy smartfónu
  • IP54 krytie
  • indikátor stavu batérie
  • NFC čip
  • dostupná aplikácia

Mínusy

  • nedostupnosť krytov pre všetky značky smartfónov (dostupný je univerzálny adaptér pre vlastné kryty)
  • úchyt na riadidlá sa nedá jednoducho demontovať v prípade potreby


Odporúčaná MOC sady držiaka s powerbankou je 80€ a kompletné informácie nájdete na tomto odkaze. Dovozcom značky SKS Germany na Slovensko je Schindler, s.r.o.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom PR článok

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom

Všetkých nás spája láska k dvom kolesám. Okrem toho máme radi aj kúsky výbavy, ktoré neraz dokážu zachrániť výjazd alebo zdravie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
keyboard_arrow_up