Canyon predlžuje spoluprácu s Alpecin-Fenix (Corendon-Circus)

Zmena názvu tímu Corendon-Circus na Alpecin-Fenix nie je jedinou novinkou. Avšak isté veci ostávajú. Jednou z nich je aj partnerstvo s výrobcom bicyklov Canyon, ktorý bude naďalej podporovať aj tento ambiciózny projekt.

Rok 2020 síce začne s novým menom tímu, ale so stále pretrvávajúcim spojením tímu Alpecin-Fenix s Canyon. Tento názov je obmenou belgického celku Corendon-Circus, ktorý bol výtvorom dvoch bratov, PhilipaChristopha Roodhooftovcov. V nasledujúcej sezóne bude pôsobiť ako prokontinentálny tím pod vedením jedného z najlepších cyklistov súčasnosti.


Mathieu van der Poel. Meno, ktoré počas posledných rokov dokázalo obletieť takmer každú disciplínu svetovej cyklistiky. Počas nadchádzajúceho roka bude naďalej pôsobiť na cyklokrosových, cestných ale aj cross-country okruhoch. Hlavný cieľ je jednoznačný - Olympijské hry v Tokiu.

Samotný zakladateľ a riaditeľ Canyon Bicycles k tejto udalosti uviedol: „Sme nesmierne šťastní, že aj naďalej budeme môcť podporovať našu spoluprácu s tímom Alpecin-Fenix, ako jeho cyklistický sponzor a partner. Od počiatku sme verili víziám bratov Roodhooftovcov, vytvoriť mnoho-disciplinárny tím, ktorý bude schopný konkurovať vo viacerých športových odvetviach cyklistiky. A naviac skutočnosť, že máme v tíme nenahraditeľného Mathieu van der Poela, súťažiaceho na bicykloch Canyon je jednoducho neuveriteľná. Každé jedno víťazstvo bolo pre nás oslavou a poctou, preto sa nevieme dočkať, čo nám prinesie nasledujúca sezóna!“


Okrem M. van der Poela sa v tíme ukážu rovnako kvalitní pretekári, ktorými sú ženská cyklokrosová hviezda do 23 rokov, Ceylin del Carmen Alvarado, ale aj Sam Gaze spolu s Ronja Eibl, súťažiaci v cross-country. Na cestné podujatia sú pripravení jazdci, akými sú ostrieľaný šprintér Sascha Modolo, klasikár Tim Merlier alebo dánsky dráhový špecilista Lasse Norman Hansen.

K dosiahnutiu minimálne podobných výsledkov, akých sme boli svedkami v uplynulej sezóne, budú títo jazdci potrebovať bicykle na vrcholnej úrovni. Štvorica odlišných strojov je už pripravená pre svojich pretekárov.


Medzi ne patrí cestný špeciál, Canyon Aeroad CF SLX Disc, disponujúci aerodynamickými krivkami pre univerzálne použitie - predovšetkým teda počas jarných klasík a na rovinatých etapách.


Pre cyklokros sú k dispozícii dva modely: do kategórie gravel patriaci Canyon Grail CF SLX spoločne s osvedčenou zbraňou M. van der Poela, cyklokrosovým Canyon Inflite CF SLX.


Nakoniec, avšak možno jedným z najzáslužnejších strojov, je Canyon Lux CF SLX, slúžiaci pre zdolávanie tratí cross-country a teda aj bicykel, ktorý bude rozhodovať o výsledku olympijských pretekov v Tokiu.

Viac o tíme, ale aj o samotných bicyklov Canyon sa dozviete tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobrežná časť Kalifornie, plná štrkových ciest, výhľadov na oceán aj na známy most Golden Gate. Tento karbónový gravel je poctou tomuto miestu.
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Donedávna som prilbu určenú na cestu či gravel nevyhľadával, pretože som veril, že moja MTB prilba je dostatočne dobrá vo všetkých smeroch. Zmenil som názor?
keyboard_arrow_up