Cyklistická sezóna 2019 z pohľadu WeLoveCycling - čo stojí za pripomenutie

Cyklistická sezóna 2019 z pohľadu WeLoveCycling - čo stojí za pripomenutie

Začiatok roka a príprava na novú sezónu sa často nesie aj v duchu rekapitulovania. O čom všetko stránky WeLoveCycling informovali v roku 2019?

Spomínate si na najväčšie športové udalosti minulého roka? Kto vyhral Tour de France, Jarné klasiky, ako sa darilo Peťovi Saganovi? Sledovali ste aj Red Bull sériu? Ak nie, tak dnes vďaka stránke WeLoveCycling ešte raz nakukneme do minulého ročníka v profipelotóne, zaspomíname si na úspechy našej megahviezdy a na svoje si určite prídu aj priaznivci horskej cyklistiky a nejakej tej dávky adrenalínu.


Aký bol minulý rok v profipelotóne

Rok diváka cestnej cyklistiky je skutočne dlhý. Začína sa skoro na jar a „maratón“ prenosov sa tiahne naprieč mesiacmi až do októbra. Teraz sme v období, kedy si trochu od sledovania priamych prenosov oddýchneme, ale čoskoro to vypukne opäť.

Ak si nepamätáte na minulú sezónu, tak to sa dá pri tom počte hodín a prenosov odpustiť. Ako to teda vyzeralo? Na jar ničil konkurenciu Mathieu van der Poel a svoju silu ukázal na viacerých pretekoch. Hlavným ťahákom Tour de France mal byť súboj tímu Ineos proti ostatným celkom a nakoniec sme sa dočkali prekvapivého víťaza. Ale on si to skutočne zaslúžil. No a nečakaný víťaz vzišiel aj z epických pretekov majstrovstiev sveta, ktoré neboli len dlhé, ale počasie z nich navyše urobilo boj o prežitie.


Možno sa pýtate, prečo sme takí tajuplní. Prečo neprezradíme tie mená a výsledky? Všetky si viete prečítať v článku Momenty roka 2019 v profi pelotóne, kde okrem správ na vás čakajú aj videá z pretekov a ďalšie zaujímavosti uplynulého roka profesionálov. Osviežte si pamäť vďaka WeLoveCycling.

Rok 2019 z pohľadu Sagana

Zámerne sme v predchádzajúcich informáciách nespomenuli nášho reprezentanta Petra Sagana. WeLoveCycling mu totiž v minulom roku venoval samostatný článok, ktorý priblížil jeho víťazstvá, ale aj „pády“ počas pretekania v roku 2019. V krátkosti si to môžeme pripomenúť aj my.

Peter začínal skoro. Bolo to hneď zo začiatku roka a Sagan brázdil cesty v Austrálii. Neskôr sa presunul do Argentíny a tento skorý začiatok sezóny pokračoval etapákom v Taliansku. Jedným z vrcholov jeho sezóny sú klasiky. Ani vy si nepamätáte ako na nich dopadol? Nevadí! Článok od WeLoveCycling vám osvieži pamäť.


Vyhral Sagan v minulom roku zelený dres? Tu vás ani nemusíme odkazovať na stránku WeLoveCycling. Veď na túto farbu sme si počas júla zvykli a pomaly sa stáva farbou všetkých Slovákov, ktorí jazdia na bicykli. Peťo prekonáva na Starej dáme samého seba a všetci veríme, že to takto bude aj v roku 2020. Záver sezóny bol v Anglicku, kde mal Peter dobré nohy, no šťastie mu neprialo a v posledných kilometroch sa nedostal do úniku, ktorému v tej chvíli dával šance len málokto. Ale bol to skutočne dobrý koniec sezóny.

Celú sezónu Petra Sagana vrátane videí, zaujímavostí či fotiek nájdete v článku Peter Sagan a jeho sezóna 2019 v kocke, ktorú nájdete na stránkach WeLoveCycling.


Red Bull scéna so slovenskými jazdcami

Cyklistika nie je len o „ceste“. Mnohí jazdia oveľa radšej v teréne, mimo civilizácie a užívajú si traily v blízkych lesoch. A takúto skupinu môžeme nájsť aj medzi profesionálmi.

Svetoví bikeri jazdia aj mimo pelotónov a užívajú si poriadnu dávku adrenalínu. Red Bull séria si vzala pod svoje krídla viacero podujatí. A na týchto podujatiach zažiarili aj Slováci. Adam Rojček mal napríklad sezónu ako na kolotoči. Raz bol hore, inokedy opäť dole. Ale podarilo sa mu nafotiť spektakulárne fotografie počas jazdenia v Maroku.


V Kálnici sa zase zorganizovalo podujatie, ktoré dávno presahuje hranice našej republiky. A dokonca sa z prostredia adrenalínových športov natočil aj film. To všetko si môžete priblížiť v článku RED BULL so slovenskými jazdcami v roku 2019, ktorý pre vás pripravil WeLoveCycling.


Žijeme v dobe, kedy je okolo nás množstvo informácií. Niekedy je ich až prebytok. Niektoré veci už ani neregistrujeme a necháme ich plynúť bez povšimnutia. Veľa práce, nedostatok času a únava sa môže podpísať za zníženú pozornosť a odolnosť voči informáciám. A tak si tu sedíme, čítame článok a uvedomujeme si, že z minulého roka si toho veľa nepamätáme. Kto to teda vyhral Tour de France či Giro? Ale to nevadí! Stránky WeLoveCycling prinášajú aj príspevky, vďaka ktorým si pripomeniete to najdôležitejšie zo športu, ktorý zohráva vo vašom voľnom čase veľmi dôležitú úlohu. Sledujte túto webovú adresu aj naďalej a nič vám neunikne.

zdroj fotografií: Pixabay.com
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
Cestní cyklisti v Bratislave sa dočkali - L’Etape Slovakia 2021

Cestní cyklisti v Bratislave sa dočkali - L’Etape Slovakia 2021

Dlhé roky veľká akcia pre cestných amatérov v hlavnom meste chýbala, preto ma potešila možnosť zajazdiť si v uliciach Bratislavy a okolí a to hneď v duchu Tour de France.
keyboard_arrow_up