Pozvánka: Nemec® Cez Iľovnícky hrebeň 2020 - výzva s aplikáciou STRAVA

Aj vám chýba v tomto období pocit z účasti na pretekoch, porovnávanie sa s ostatnými a nakoniec slastný pohľad do výsledkov? Nezúfajte a zúčastnite sa virtuálneho podujatia Cez Iľovnícky hrebeň 2020.

Súčasný stav nás v mnohých smeroch obmedzuje možno viac, akoby sme skutočne chceli. Navyše, nehovoriac o športe, akým je cyklistika a s ňou spojené akcie. Nie je však všetkým dňom koniec a organizátori sa aj v tomto smere snažia prísť s niečím zaujímavým a kreatívnym.


Už tento víkend, 9. mája sa malo v obci Lackovce konať podujatie s názvom Nemec® Cez Iľovnícky hrebeň 2020, ktoré bolo súčasťou Východ MTB Ligy. Zo známych dôvodov ho však usporiadatelia museli predčasne zrušiť. Trojica tratí s dodatkom detských pretekov, prípravy a nadšenie tak vyšli navnivoč... A možno ani nie!

Jazdite v prírode, porovnajte sa cez Stravu

Po zrelej úvahe sa na stránkach Laboreckej MTB o.z. objavila informácia, že podujatie sa konať bude, avšak v pozmenenej forme. Vopred vás ubezpečujeme: nemusíte sa báť toho, že budete musieť potrebné kilometre odkrútiť na trenažéri. Práve naopak. S bicyklom sa jednoducho musíte vydať na trať. Prostredníctvom aplikácie Strava zaznamenáte svoj prejazd celej trasy. Vďaka tejto forme si môžete ihneď pozrieť aj časy konkurentov a zistiť, ako na tom ste. Navyše, ak si budete myslieť, že máte naviac, kľudne si to zopakujte - množstvo individuálnych pokusov nie je limitované. Podmienkou je absolvovať segment medzi 8. a 17. májom 2020.


Presný segment je dostupný na tomto odkaze. Stačí sa registrovať na Strave a prostredníctvom tejto aplikácie aj zdokumentovať prejazd trasy. Kto má záujem aj o .gpx trate, stačí kliknúť na tento odkaz.

Samotná trať je pripravená na ostrý štart. Slovami organizátorov: „Trasa tejto výzvy je z veľkej časti na prírodných cyklochodníkoch hrebeňa. Celý úsek je dokonale pripravený a jazdou jednotlivcov dosiahneme jednak väčšiu návštevnosť, ale aj zjazdnosť samotných "singláčov".“

Čo sa týka konkrétnych čísel, ide o 51 km dlhý úsek s 1 300 m prevýšenia, vedúci Iľovníckym hrebeňom a Sninskými singletrackmi, takže o zábavu je postarané. Štartuje a finišuje sa v obci Lackovce, na poľnej (asfaltovej) ceste smer Kochanovce. Samozrejme, každý z účastníkov sa vydáva na trať na vlastné riziko s vedomím, že nie je značená a neposkytuje sa klasická forma občerstvovačiek.


Čo by to bolo za výzvu bez výhry?

K skutočnému súťaženiu patrí aj záverečné vyhodnotenie. To prebehne po skončení časového intervalu, kedy sa môžete pokúšať o víťazstvo, teda konkrétne 19. mája 2020. Vyhodnotených bude 10 najrýchlejších jazdcov podľa „Leaderboard“ na segmente Stravy.

Podmienkou je:

  • Zajazdiť celý segment NEMEC® Cez Iľovnícky hrebeň 2020
  • Absolvovať ho v termíne 8. - 17. mája 2020
  • Počas jazdy si urobiť a uverejniť 2 selfie fotky s bicyklom na určených stanovištiach - Vysoký vrch a Sninské singletracky

Čo sa týka trofejí, prví 10 najrýchlejší jazdci získajú vecné ceny. Keďže odovzdávanie nie je tradičné, jednotliví účastníci budú kontaktovaní na základe dohody s usporiadateľmi výzvy a následne odmenení.


Zúfať nemusia ani ostatní. Všetci účastníci výzvy totiž automaticky získavajú aj darček od Očnej Optiky Gerboc v podobe pevného puzdra na okuliare značky Puma, ktorý si môžete vyzdvihnúť medzi 19. a 31. májom 2020 v Očnej Optike Gerboc, 26. Novembra č. 7, 0661 Humenné alebo na Študentskej č. 2997/44, 06901 Snina.

Dôležitým pravidlom je aj nevyhnutné rešpektovanie nariadení vlády, ktoré zakazuje zhromažďovanie sa v skupinách, povinnosť nosenia rúška a rukavíc. Preto svoje výkony podávajte výlučne ako jednotlivci a s dostatočnou ochranou.

Kompletné informácie o tejto aktivite nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Ak si váhal alebo si len nemal čas prísť si vyskúšať prvý ročník Považského MTB Špeciálu, tak máš ešte stále možnosť.
Pozvánka: Považský MTB špeciál - nové preteky na Považí

Pozvánka: Považský MTB špeciál - nové preteky na Považí

Máš rád nové výzvy a chceš svojou účasťou podporiť 1. ročník pretekov na Považí? Tak poď na Považský MTB špeciál, ktorý si pre teba pripravil dve kolá.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
keyboard_arrow_up