Unboxing: Rock Machine Blizz CRB 30-29 2021 -  objavte svet karbónu

Chcete vyskúšať skutočne obratný hardtail, navyše s karbónovým rámom a agresívnejšou geometriou? Možno je Blizz vašou budúcou voľbou.

Rock Machine stavil v uplynulých rokoch na hravejšie modely len s predným odpružením, ktoré ponúkajú efektívnejší prenos energie, priamejší kontakt jazdca s trailom, nižšiu hmotnosť a koniec-koncov aj prijateľnejšiu cenovku. Tento prístup si našiel obľubu mnohých domácich jazdcov - žeby trafili naši českí susedia „klinec po hlavičke“?

Špecifikácia


Unboxing

V jednoznačne identifikovateľnej krabici sa ukrýva červené vyhotovenie modelu Rock Machine Blizz v karbónovej verzii CRB, ktorá je adekvátne ošetrená mäkkými penovými výstelkami.


Každý komponent, či už je to sedlo osadené už priamo do sedlovky alebo pätka prehadzovačky, je bezpečne ošetrený ochranným materiálom. Ich inštalácia je už následne len otázkou minúty.


Osadenie 60 mm predstavca od ONE1 v kombinácii so 760 mm riadidlami od rovnomennej značky predurčujú tento model do situácií, v ktorých budete chcieť mať všetko pod kontrolou.


Pohon zabezpečuje spoľahlivá a dostupná sada Shimano Deore v novom prevedení s 12-rýchlostnou kazetou 10-51 a 34 zubovým prevodníkom. Užitočným detailom je aj využitie miniatúrneho chrániča pred padnutím reťaze alebo estetické, vnútorné vedenie laniek.


Predné odpruženie z dielne RockShox v podobe vzduchovej vidlice Judy Silver s boostovým rozmerom a pevnou osou ponúka okrem 120 mm zdvihu aj uzamykanie páčkou z riadidiel. Jednoduché a funkčné.


Brzdový účinok od Shimano je dostatočný, a to aj vďaka kombinácii 180 mm predného kotúča a štyroch piestikov. Na rozdiel od častejšie využívaného uchytenia na 6 dier výrobca tentokrát stavil na centerlock.


29“ rozmer je známy výbornou priechodnosťou terénom, ale ocenia ho aj jazdci s pretekárskymi chuťami. Navyše, ak je osadený univerzálnymi plášťami WTB Ranger 2,25“, i keď bez úpravy Tubeless. Kolesá sú kombináciou 23 mm ráfikov WTB ST i23 a Shimano nábojov s boost rozmerom.


Prekvapením je využitie ľahkej a komfortnej karbónovej sedlovky, na jednej strane znižujúcej hmotnosť celku, na druhej zvyšujúcej komfort vďaka pruženiu karbónu. Teleskopka sa dá dokúpiť, alebo vybrať model, kde je už od výroby.


Už spomínaný materiál rámu, ktorým je karbón, nazýva Rock Machine Mid Modulus. Geometria s položeným, 67,4 stupňovým hlavovým uhlom, si zaslúži byť pomenovaná ako Trail Advanced. Nechýba tapered hlavová rúrka, boostové rozmery pevných ôs alebo vnútorné vedenie laniek. V tomto prípade si tradicionalisti budú musieť zvyknúť na použitie PressFit ložísk stredového zloženia.


Pri tomto konkrétnom kuse vo veľkosti M sme navážili hmotnosť 12,76 kg.


Rock Machine Blizz 30-29 je vstupnou bránou do karbónových HT modelov značky s príchuťou trailov, najvyššie je číselné označenie 90.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 599 €. Tento bicykel nájdete aj v MTBIKER shope. Aktuálnu ponuku bicyklov značky Rock Machine nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up