Prilby a chrániče - hlavne v bezpečí

Adrenalín počas technického zjazdu je jedným z hlavných dôvodov, prečo tak radi jazdíme. Avšak každý jazdec by mal v prvom rade myslieť na svoju bezpečnosť, ktorej súčasťou je používanie prilieb a chráničov.

Lazer Sphere

Prilba Sphere je v neutrálnej matnej čiernej farbe a má všetko potrebné. 18 vetracích otvorov zabezpečí dostatočnú ventiláciu počas jazdy. Zadná časť je prispôsobená aj v prípade, že máte dlhé vlasy v cope. Špeciálne drážky na okuliare sú samozrejmosťou a nechýbajú ani reflexné nálepky. Výrobca sa zameral aj na taký detail, ako sú užšie popruhy, vďaka čomu sa prilba nosí skutočne pohodlne. Cena sa pohybuje okolo 135 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Briko Sismic

Briko je značka, ktorá prináša tie najmodernejšie technológie nielen do cyklistiky. Prilba Sismic je primárne určená pre MTB jazdcov a má moderný dizajn. Vyrobená bola technológiou In-Mold, vďaka čomu má vysokú odolnosť proti nárazu. 26 vetracích otvorov bude určite dostatočné množstvo aj počas najhorúcejších letných dní. Výstelka je vyberateľná a umývateľná. Samozrejmosťou je sieťka proti hmyzu a reflexné prvky na povrchu. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force Tiger

Kvalitná downhillová prilba za priaznivú cenu poteší každého jazdca. Má vo vnútri výstelky a navyše aj polstrovanie na bradovej časti. V ponuke je v dvoch veľkostiach S-M alebo L-XL, takže s výberom tej správnej si rýchlo poradíte. Treba však upozorniť, že spodný diel nie je demontovateľný. Prilba je dostatočne farebná a má zaujímavú grafiku, s ktorou určite zaujmete či už na štarte alebo počas zjazdu. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Rootage Evo

Premyslená konštrukcia tejto prilby výrazne zvyšuje vašu bezpečnosť. Využijete ju počas freeride tripu, enduro jazdy alebo v bike parku. Určite zaujme prekrytie uší, ktoré zvyšuje ochranu cyklistu v prípade bočného nárazu. Použitý materiál EPP má špeciálne vlastnosti, vďaka ktorým nestráca ochranný účinok ani po viacerých nárazoch. Prilba je prispôsobená tak, že môžete nosiť aj chránič krku. Cena sa pohybuje okolo 140 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CTM Molab

Prilba s klasickým tvarom a predĺženým zátylkom pre vyššiu bezpečnosť. Dizajn je veľmi decentný bez zbytočných grafických prvkov a s malým logom výrobcu. Má veľké vetracie otvory vpredu aj vzadu, vďaka čomu sa určite nebudete zbytočne potiť počas horúcich dní. Takisto poteší dostatočne veľký šilt, ktorý ochráni oči pred slnečnými lúčmi. Polstrovanie sa dá jednoducho vybrať a v prípade potreby očistiť. Cena sa pohybuje okolo 55 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Melon Plastered

Univerzálna prilba, ktorú využijete nielen na bicykli ale aj na korčule či kolobežku. A navyše, ak máte zmysel pre humor, oceníte vtipný dizajn. Zaujímavosťou je magnetická pracka Fidlock, ktorú rozopnete či zapnete jednou rukou. Napriek dosť plnému tvaru je dostatočne odvetraná, pretože má 12 prívodov vzduchu. Dodáva sa až s tromi odnímateľnými podložkami rôznych veľkostí, takže máte viacero možností nastavenia. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dotout Kabrio HT.2

Novinka na slovenskom trhu pre tohtoročnú sezónu. Je to prilba 2v1 s odnímateľnou hornou časťou HT Hard Top, vďaka ktorej ste chránení proti dažďu a chladu. Čo je však dôležitejšie, práve táto časť má špeciálny tvar, ktorý zvyšuje aerodynamický výkon. Po jej odstránení má samozrejme prilba nižšiu hmotnosť a lepšiu ventiláciu. Ak ste nad jej kúpou začali premýšľať, neváhajte, pretože v ponuke je len v limitovanom počte. Cena sa pohybuje okolo 155 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Havok Knee Zip

Odolný chránič kolien, vyrobený z kevlarovej tkaniny, ktorá je neuveriteľne odolná proti oderu. Samotný chránič je SAS-TEC, ktorý sa vo veľkom používa aj v motosvete. Lemy majú protišmykovú úpravu, vďaka čomu sú dostatočne stabilné a neotáčajú sa, ani neposúvajú počas jazdy. Na bokoch sú kvalitné YKK zipsy, pre jednoduché nasadenie chráničov na nohu a na vrchnej časti ešte nájdete suchý zips na dodatočnú fixáciu. Cena sa pohybuje okolo 115 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Výbava pre začiatočníkov - bezpečnosť aj praktické využitie PR článok

Výbava pre začiatočníkov - bezpečnosť aj praktické využitie

Cyklistiku si začiatočníci užijú aj vtedy, keď nemajú bicykle za pár tisíc a top výbavu. Netreba však zabúdať na základné náradie, svoju bezpečnosť či šikovné doplnky.
Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
keyboard_arrow_up