Výbava pre enduro jazdca

Enduro jazdci majú špecifické potreby ohľadom výbavy, ktorá musí zniesť oveľa viac. Či už je to prilba, batoh alebo spoľahlivý plášť.

RockShox Domain RC


Horúcou novinkou v ponuke výrobcu RockShox sú práve tieto vidlice. Určené sú pre náročných jazdcov, pretože majú veľkú odolnosť a zvládnu aj ten najnáročnejší terén. Nechýba 38 mm konštrukcia horných nôh, vďaka ktorej máte počas jazdy väčšiu istotu. Vidlica je kompatibilná s veľkosťou kolies 27,5“ a 29“ a plášťami až do šírky 2,8“. A to všetko s ohľadom na priaznivú kombináciu ceny a výkonu. Cena sa pohybuje okolo 580 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Tour 8 Glacier


Skvelý batoh na krátke výjazdy, keď si potrebujete vziať zopár základných vecí. Jeho výhodou je, že je odľahčený a mimoriadne tenký. Technológia TRIPLE3 Flow zabezpečuje ventilovanie zadnej konštrukcie ramenných popruhov. Nechýbajú praktické hrudné ani bedrové popruhy. V prípade, že radi využívate hydratačné systémy, viete ich použiť aj v tomto batohu. Celkový objem je 8 litrov a výška 44 cm. Cena sa pohybuje okolo 85 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Silvini Gallo


Ľahký pánsky dres, svojim strihom vhodný predovšetkým pre horskú cyklistiku. Vyrobený je z kombinácie polyesteru a elastanu a je dostatočne priedušný. Pod krkom má krátky zips, ktorým môžete čiastočne upravovať telesnú teplotu vzhľadom na teplotu okolia. Vďaka použitiu plochých švov sa budete cítiť pohodlne. Vzadu nájdete klasické vrecko na zips. Dostupný je vo viacerých farebných prevedeniach. Cena sa pohybuje okolo 55 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Roeckl Martell


Celoprstové rukavice obľubujú najmä freeridový jazdci, ktorí si svoje výjazdy užívajú naplno. Rukavice sú bez polstrovania, aby ste dokonale cítili riadidlá a ovládali svoju jazdu. Na dlaňovej strane sa nachádza syntetický semiš Duradero, ktorý je doplnený jemným silikónom pre istejší úchop. Vrchná časť je zo sieťovaného materiálu Air Mesh pre dobré prúdenie vzduchu. Na strane palca je klasická froté látka na utieranie potu. Cena sa pohybuje okolo 55 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BBC-120 Adaptrail


Univerzálna montážna koľajnička na košík či iné dôležité doplnky, ktoré vám nesmú chýbať na výjazde. Umožňuje zmeniť polohu fľaše podľa potreby, aby ste mali ku nej lepší prístup a lepšie využili miesto na ráme. Bez problémov umiestnite na rám aj dve fľaše pod seba. Koľajnička je vyrobená z hliníka, takže je dostatočne ľahká. V ponuke je v matnej čiernej farbe a môžete ju skombinovať s ďalšími doplnkami z ponuky výrobcu. Cena sa pohybuje okolo 18 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pirelli Scorpion Enduro H 27,5x2,4


Scorpion Enduro je vhodný pre tých, ktorí hľadajú plášť s dobrými vlastnosťami na tvrdých povrchoch. Vďaka nízkemu profilu a malej vzdialenosti jednotlivých výstupkov je predurčený práve sem. Použitá bola gumová zmes SmartGRIP, ktorá má výbornú priľnavosť za sucha ale aj za mokra a navyše má vysokú odolnosť proti defektu. Konštrukcia HardWALL spoľahlivo drží plášť aj počas agresívneho štýlu jazdy. Cena sa pohybuje okolo 70 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos Ballistic Evo


Voľné kraťasy, ktoré sú vhodné na horskú cyklistiku z ľahkých a elastických materiálov. Konštrukcia je dostatočne odolná, aby vydržala náročné zjazdy vo všetkých podmienkach. Aby ste si mohli nohavice prispôsobiť, sú vybavené praktickými pásikmi na suchý zips. Samozrejmosťou sú reflexné prvky a otvorené vrecká vpredu. Majú univerzálne využitie, nielen počas cyklistiky, ale aj na turistiku či dokonca na voľnočasové aktivity. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Rootage


Jedna z najbezpečnejších enduro prilieb na trhu, má vo vonkajšom plášti integrované karbónové platničky. Vo vnútri nájdete mäkké Coolmax jadro s antibakteriálnym polstrovaním. O pohodlie sa starajú aj veľké vetracie otvory v kombinácii s ventilačnými kanálmi. Systém Run Ergo Flex rovnomerne obopne hlavu po celej ploche. Napriek všetkým vylepšeniam ostáva prilba prekvapivo ľahká a jej hmotnosť je 350 gramov. Cena sa pohybuje okolo 170 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up