Test: Dainese Trail Skins PRO – ľahké chrániče lakťov a kolien na trailové jazdenie

Chrániče sú nevyhnutným doplnkom pri jazdení po trailoch. Čo však v prípade, že jazdec vyžaduje v prvom rade ľahkosť a stále dostatočnú ochranu? Dainese odpovedá práve chráničmi Trail Skins Pro.

Výrobca pri chráničoch z radu Trail Skins ponúka dve verzie. Verziu PRO, ktorá má na návleku suchý zips, ktorým si viete chránič zatiahnuť, a potom klasickú podobu (bez PRO v názve), ktorá nemá možnosť dotiahnutia. Mne osobne suchý zips naozaj vždy vyhovoval a tak by som si nevedel predstaviť jazdenie bez neho.


Ľahké chrániče na jednoduchšie traily

V prvom rade, keď som ich rozbalil, až vtedy som zistil, čo sú to ľahké chrániče. Osobne zvyknem jazdiť v bikeparkoch a na ťažších tratiach v chráničoch, ktoré naozaj cítite, že máte na sebe (čo je aj nevýhoda). Keď som v takýchto šliapal do kopca, prípadne jazdil jednoduchšie trate, tak som sa vôbec necítil komfortne.


Technológia

Pod absorpčným panelom Pro Shape – 2.0 je príjemná sieťovina, ktorá ma za úlohu tlmiť náraz, ale tiež odvádzať pot.
Chrániče Dainese Trail Skins som si obľúbil práve preto, lebo sú ľahké a jazdec ani nevie, že ich má. Či už hovoríme o chráničoch lakťov alebo kolien. Takisto neobmedzujú jazdca ani vo výšlape. Technológia Pro Shape 2.0, ako výrobca udáva, zabezpečuje, že 55 % časti kolenného chrániča je priedušná, čo je výborné pre ventiláciu, a pritom chránič stále absorbuje 83 % sily nárazu. Tieto presné percentá som, našťastie, nemal možnosť vyskúšať, nakoľko sa pádom vyhýbam, ako sa len dá. Pri ťažších trailoch by som však použil asi masívnejšie chrániče od Dainese, aby som sa cítil bezpečnejšie. Netreba zabúdať, že na to, ako sú chrániče perfektne odvetrané a ľahké, tak sa nedajú urobiť aj masívne, aby sa jazdec pri páde cítil ako v perinke.


Zapínanie a pohodlie pri jazdení

Keď som si dal chrániče prvýkrát na seba, naozaj som sa tešil, že mám verziu PRO, pretože som si ich vďaka suchému zipsu mohol utiahnuť podľa svojich potrieb.


Celkové prevedenie chráničov

Prevedenie chráničov je kvalitné, čo sa prejavuje aj na ich cene. Pod absorpčným panelom Pro Shape – 2.0 je príjemná sieťovina, ktorá ma za úlohu tlmiť náraz, ale tiež aj odvádzať pot. Na okrajoch chráničov sa nachádzajú silikónové prúžky, ktoré majú predchádzať tomu, aby sa chránič jazdcovi zošmykol či už z lakťa alebo z kolena. Osobne však musím povedať, že všeobecne silikónu na chráničoch naozaj vadí ochlpenie, pretože sa nedotýka priamo kože ale chlpov. Preto sa potom môže stať, že chránič bude padať.


Návlek chrániča je z príjemnej sieťoviny. Nájdete na nej vzadu aj gumený prúžok, ktorý zvyšuje priľnavosť chrániča na telo. Zadnú časť chrániča tvorí ešte jemnejšia sieťovina práve kvôli odvádzaniu potu a priedušnosti. Tým pádom sa jazdec cíti komfortne aj v prípade, že má chrániče celý deň na nohe alebo na ruke. Ešte by som rád spomenul, že výhodou lakťových chráničov je vďaka malému rozmeru aj možnosť použitia chrániča pod dresom, čo oceníte najmä v chladnejšom počasí.


Výhody:

  • nízka hmotnosť
  • jazdec ani necíti, že má chránič na nohe
  • uťahovanie suchým zipsom
  • priedušnosť

Nevýhody:

  • kvôli ľahkosti a priedušnosti neponúka maximálnu možnú ochranu
  • silikónové prúžky nemusia stačiť na zabránenie zosunu chrániča


Záver

Veľmi oceňujem, že značka Dainese vie urobiť chrániče na úrovni, ktoré sú naozaj ľahké a priedušné. Pre náročných jazdcov, ktorí jazdia ľahšie traily a veľa šliapu do kopca, sú tak ideálnou voľbou. Chrániče lakťov kúpite za cca 75 € a chrániče kolien za cca 85 €.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
tomasmartinak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Dainese Linea 01 MIPS - najľahšia DH full face prilba?

Test: Dainese Linea 01 MIPS - najľahšia DH full face prilba?

Celotvárová alebo full face prilba musí bezpochyby spĺňať tie najnáročnejšie bezpečnostné kritériá. Kto by ale čakal vo full face prilbe taký prievan?
Test: OAKLEY ARO 3 – vrchársky model z Ameriky

Test: OAKLEY ARO 3 – vrchársky model z Ameriky

Značka OAKLEY sa preslávila svojou optikou, ale venuje sa aj ochrane hlavy...
Test: KLS Dare II – trailová krásavica so slovenskými koreňmi

Test: KLS Dare II – trailová krásavica so slovenskými koreňmi

Hľadáte ideálneho spoločníka, ktorý vám pri trailových dobrodružstvách spoľahlivo ochráni hlavu? Trailová prilba DARE II od slovenského výrobcu Kellys je skvelou voľbou.
keyboard_arrow_up