Pozvánka: V4 E-CUP 2022 - online preteky pre profíkov aj amatérov

Prvé oficiálne online preteky pod hlavičkou SZC s možnosťou postupu na eMSR pre profesionálov s licenciou, ale aj hobby jazdcov.

Bola to otázka času, kedy cyklistika ako e-šport zavíta aj do našich končín. Vo svete sa už konali majstrovstvá sveta v jazde na trenažéroch, existuje program, kedy sa amatér môže cez online preteky dostať až do profesionálneho tímu a samozrejme, vyskytol sa už aj prvý prípad online „dopingu”. Rok 2022 sa zapíše do našej histórie, prvýkrát sa u nás uskutočnia online preteky pod záštitou Slovenského zväzu cyklistiky. Pretekať sa bude na smart trenažéroch v známej aplikácii Rouvy a navyše toto e-podujatie je vyhlásené ako nominačné kritérium pre účasť na prvých Majstrovstvách Slovenska Esport.

Čo je V4

Preteky Vyšehradskej štvorky majú bohatú históriu, v klasickej podobe ide o štyri cestné podujatia na území Česka, Slovenska, Maďarska a Poľska. Tento koncept poslúžil ako inšpirácia, na trenažéroch sa bude tiež pretekať v štyroch etapách a symbolicky je každá z etáp prisúdená jednej z krajín. Dĺžka a profil etáp sú prispôsobené online charakteru a možnostiam aplikácie Rouvy, všetky detaily nájdete aj v našom kalendári alebo na stránkach zväzu.


V4 E-CUP trate

Detaily jednotlivých tratí, na ktorých sa bude pretekať, nájdete na stránkach podujatia v aplikácii Rouvy. Kto už českú aplikáciu používal vie, že ide o reálne terény, ktoré sú zmapované formou videa, takže pri šliapaní na trenažéri máte pocit, že sa nachádzate na reálnom mieste a nie ako v umelo vytvorenej počítačovej hre.

Z ponuky Rouvy organizátori vybrali 4 trate s dĺžkou od 16 do 40 km, takže toto bolo oproti reálnym pretekom upravené, vonku sú preteky oveľa dlhšie. Tým pádom sa dá očakávať intenzívny priebeh, o čo sa pôjde kratšie, tým vyššie watty uvidíme.

Raz sa možno dočkáme, že Rouvy spracuje aj reálne trate v našich končinách. Teraz sa bude pretekať v cykliticky zaujímavých destináciách, ako je napr. Francúzsko alebo Taliansko. Otázka je, ako budú stíhať obdivovať trať samotní účastníci, skôr sa dá predpokladať, že pri takej intenzite budú mať pred očami zahmlené.


Amatéri a aj licencovaní

V pozvánke sú detailne rozpísané kategórie, ako budú vyhodnotení účastníci, okrem jazdcov s licenciou si prídu na svoje aj bežní cyklisti, čo majú chuť si to vyskúšať. Ideálne je absolvovať všetky štyri podujatia a zabojovať o celkové poradie, ale podmienka to nie je. Veľkú šancu na dobré umiestnenie majú družstvá, môžu mať 3-10 členov.


Čo potrebujem k e-pretekaniu

Presné detaily sú uvedené v propozíciách podujatia, v skratke budete potrebovať kalibrovaný smart trenažér (dokáže riadiť odpor) a slušné pripojenie na internet. Následne si stačí nainštalovať bezplatnú aplikáciu Rouvy, zaregistrovať sa a kto nemá predplatné, zadarmo získa voucher na 21 dní jazdenia. Jednoduché a dostupné.

Ako sa pripraviť?

Prvá etapa sa jazdí v utorok 11. 01. 2022, určite odporúčame dopredu všetko doma vyskúšať, v aplikácii si na danej trati zajazdiť, aby ste nemuseli riešiť technické problémy tesne pred štartom. Každá trať sa dá dopredu stiahnuť do počítača, ak by bol chvíľkový výpadok internetu, pomôže to. Pred samotným začiatkom je dobré sa rozohriať, rozjazdiť, určite budete potrebovať dostatok tekutín a uterákov, ideálne je mať dobrý ventilátor. Trate sú krátke a intenzívne, do záveru si radšej pripravte gél.


eMSR

V priebehu V4 E-CUP sa pre najlepších 20 jazdcov v každej kategórii uskutočnia Majstrovstvá Slovenska Esport, 26. 02. 2022 budú pretekať licencovaní pretekári a pretekárky a na divokú kartu dvaja najlepší hobby jazdci na základe výsledkov online etáp V4.

Počet účastníkov online V4 je limitovaný, tak netreba s rozhodovaním dlho otáľať, kto má doma potrebné vybavenie, nech neváha, ide o historický moment. Je jedno, či sa na štart postavíte s cieľom vyhrať, alebo si takéto netradičné podujatie chcete len užiť a byť pri tom.

Kto nemá smart trenažér alebo doplnky, na eshope sú slušné skladové zásoby s možnosťou okamžitého vyzdvihnutia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Visegrad 4 eCUP- Česká Republika

calendar_today 11.01.2022
label Preteky jednotlivcov
place Virtual (Česká republika)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Slovak eCUP 2022/23 - preteky, zábava, adrenalín

Pozvánka: Slovak eCUP 2022/23 - preteky, zábava, adrenalín

Séria pretekov na trenažéroch pokračuje aj tento rok. Na Rouvy sa rozdajú aj majstrovské dresy.
Everesting na Zwifte – kopec s úsekom 22 % nebol dobrý nápad

Everesting na Zwifte – kopec s úsekom 22 % nebol dobrý nápad

Ako dopadla naša jedinečná výzva na spestrenie zimných pochmúrnych dní? Poďte s nami prežiť vertikálny challenge z pohodlia obývačky, ktorý otestuje vytrvalosť tela aj mysle.
Test: Porovnanie 6 indoor cyklistických platforiem

Test: Porovnanie 6 indoor cyklistických platforiem

Ponuka virtuálnych cyklistických platforiem je pestrá a všetci si z nej vieme vybrať takú, ktorá pomôže splniť naše ciele.
keyboard_arrow_up