Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen patria medzi veľmi úspešné modely v rámci segmentu ebikov. Na sezónu 2023 prichádzajú s viacerými vylepšeniami, ktoré z nich môžu spraviť doslova bestsellery. Ktoré to sú?

To sa dozviete v dnešnom predstavení, v ktorom si podrobne predstavíme všetky vylepšenia, ktoré dostali nové Tygony a Tayeny na sezónu 2023 do vienka. Mimochodom, nový Tygon, resp. dámsky ekvivalent Tayen môže byť váš ešte tento mesiac! Kellys sľubuje dostupnosť nových modelov u slovenských predajcov už koncom novembra 2022.


Kvalitný európsky rám - zabudnite na Taiwan a pofidérnu kvalitu

Základom nových ebikov je rám s aktualizovanou geometriou, ktorý nie je (na rozdiel od väčšiny hliníkovej konkurencie) vyrábaný na ďalekom východe, ale v európskej únii. Jednotlivé rúry, vrátane krytu batérie, sú rezané laserom a zvárané roboticky, čo zabezpečuje maximálnu kvalitu a dodržiavanie prísnych výrobných tolerancií. Vďaka takto precízne spracovanému rámu a výkonnému motoru sa nemusíte obávať, ani pokiaľ máte o nejaké to kilečko-dve-dvadsať navyše. 


Motor made in Japan - mohutný výkon a kompaktné rozmery

Slovenský výrobca Kellys už niekoľko rokov spolupracuje s japonskou značkou Panasonic, ktorá okrem audio/video zariadení vyrába aj kvalitné elektromotory. Najnovším počinom tohto výrobcu je pohonná jednotka GX Ultimate, ktorá disponuje úctyhodným krútiacim momentom až 90 Nm, čo je napríklad viac, ako ponúkajú top motory konkurenčných značiek Shimano alebo Bosch. Výkon a odpich teda novému Tygonu rozhodne chýbať nebude. Hmotnosť tohto motora je pritom iba 2,9 kg a okrem iného disponuje aj AUTO režimom, ktorý vám plynule dávkuje dopomoc a v praxi tak dostávate pocit jazdy na režime BOOST s dlhším dojazdom. Nezabudlo sa ani na asistenta dopomoci pri tlačení bicykla.


Najlepšia batéria vo svojej triede

Asi sa zhodneme, že výkonný motor vyžaduje aj poriadnu batériu. Jej miesto po novom zastáva lítiovo-iónová batéria s gélovým chladením Kellys Re-charge V10 s veľmi slušnou kapacitou, ktorá sa pri hmotnosti 3,7 kg a kapacite 725 Wh môže pýšiť najlepším pomerom energetickej hustoty vo svojej triede (5,35 Ah/kg). To v preklade znamená decentný dizajn rámu a dlhý dojazd na jedno nabitie. Batéria je samozrejme integrovaná v spodnej rámovej rúre a v prípade potreby ju viete pohodlne vybrať a nabiť - napr. v interiéri reštaurácie počas obeda, ktorý si dáte na vašom cyklovýlete. Ako bonus je k ebiku pribalená výkonná 4,5 A nabíjačka, ktorá batériu nabije doplna za 6 hodín.


Farebný displej - nálož nových funkcií

S novou plnefarebnou zobrazovacou jednotkou, ktorá disponuje technológiou bluetooth, je možné ebike spárovať so smartfónom a využívať tak prostredníctvom aplikácie Komoot/Wahoo GPS navigáciu v teréne aj na cestách. Rovnako je možné do aplikácie Strava vkladať údaje o kadencii vďaka snímačom v motore.

Praktickou výhodou je aj nabíjací micro USB port priamo na tejto jednotke, cez ktorý si viete nabiť mobil, svetlá, hodinky, alebo čokoľvek iné.


Hlavné vylepšenia

  • Nový motor Panasonic GX Ultimate s krútiacim momentom 90 Nm
  • Výkonná batéria s kapacitou 725 Wh a kompaktnými rozmermi
  • Farebný displej kompatibilný s navigáciou Komoot a Wahoo


Modely a farebné varianty

K dispozícii bude dokopy deväť modelov, v troch stupňoch výbavy označenej R90, R50 a R10, pričom pánska verzia Tygon bude dostupná len v 29” prevedení a v dámskom variante Tayen je vždy na výber medzi 27,5” a 29” vyhotovením. Aby toho nebolo málo, tak modely Tayen R10 sú k dispozícii v troch farebných verziách (Pink, Sky Blue, White), Tayen R50 v dvoch farbách (Sky Blue a White). Tygony R10 sú dostupné vo farbách Grey a Red, R50 v dekore Grey a Forrest a najvyššie modely Tayen R90 a Tygon R90, okrem iného vybavené aj teleskopickou sedlovkou, sú dostupné len v elegantnej tmavosivej, resp. čiernej farbe.

Komu by viac vyhovovalo praktickejšie touringové vyhotovenie s blatníkmi, svetlami a nosičom, tak sa asi poteší informácii, že k dispozícii bude aj táto verzia pod názvom E-Carson a E-Cristy, v závislosti od toho, pre ktoré pohlavie je určená.


Pokiaľ vás nové modely Tygon a Tayen zaujali, kompletné špecifikácie ako aj ceny nájdete na stránke výrobcu Kellys na tomto odkaze.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Počítačom v Európe riadené zváracie a obrábacie stroje, nový motor a technológie. To je úplne nový celoodpružený KELLYS THEOS R.
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: Kellys Theos F100 - najľahší plne výkonný e-bike

Predstavenie: Kellys Theos F100 - najľahší plne výkonný e-bike

Kellys predstavil svoj najľahší, plne výkonný elektrobicykel s 825 Wh batériou, 85 Nm motorom Shimano a hmotnosťou iba 20,6 kg. Bude najľahším elektrobikom na svete?
keyboard_arrow_up