MTB komponenty - zlepšite svoju jazdu v teréne

Kupujete diely do zásoby alebo jazdíte, ako sa hovorí, „do mŕtva”? Určite stojí za to, si bicykel skontrolovať. Prinášame vám stručný prehľad komponentov, ktoré vám pomôžu posunúť pohyb na dvoch kolesách o kus ďalej.

microSHIFT Advent X

Niekedy je menej viac. Desaťrýchlostná kazeta s rozsahom 11 - 48 zubov a rovnomerne rozloženými prevodovými stupňami má stále dostatočný rozsah, aby ste mohli jazdiť aj v strmom teréne. Menej ozubených kolies znamená tiež nižšiu hmotnosť, širšia reťaz zas dlhšiu výdrž. Hodí sa aj na štandardné HG 10-rýchlostné náboje. Cena kazety je 44,90 € a nájdeš ju na MTBIKER shope, či stránke dodávateľa.

Bleedkit Premium Shimano

Odvzdušnenie bŕzd nebolo nikdy jednoduchšie. Táto sada je kompatibilná so všetkými modelmi bŕzd SHIMANO od roku 2012 a prácu s ňou zvládne naozaj každý, doma, v garáži alebo v pivnici. V balení nájdeme aj ochranné rukavice. Stačí už iba správny olej a vaše brzdy „dostanú druhý dych.” Bleedkit Shimano Premium za cenu 17,90 € nájdete na MTBIKER shope alebo na webe dodávateľa.

Shimano Deore RD - M592 Shadow SGS

Zadný menič s tichým chodom a novým riešením mechanizmu Shimano Shadow RD je určený pre ešte agresívnejšie jazdenie. Prehadzovačka vďaka nízkemu profilu a princípu jediného napínania neprichádza v extrémnych jazdných situáciách, ku kontaktu so zadnou stavbou rámu. Hmotnosť je 394 gramov a pojme až 45-zubovú kazetu. Cena prehadzovačky je cca 62 € u nás v MTBIKER shope a u nášho dodávateľa.

Rival MTB inserts 29”

Ak radi jazdíte nízke tlaky, zrejme ste sa stretli s preseknutím duše, či plášťa. Na tento problém máme riešenie v podobe inzertu od značky Rival. Jedná sa o špeciálne vyvinutú výplň do bezdušového MTB kolesa, ktorá významne zlepšuje jazdné vlastnosti v náročnom teréne. Prioritou je však ochrana pred preseknutím plášťa a poškodením ráfika. Cena výplne je 49,90 €. Nájdete ho v našom eshope, či u dodávateľa či u dodávateľa.

Kellys Poison

Správny úchop za každých podmienok, to sú gripy s agresívnym vzorom od slovenského výrobcu bicyklov a cyklistických doplnkov - Kellys. Sú vyrobené z odolného elastoméru Kraton, uchytávajú sa pomocou dvoch zliatinových Lock - On krúžkov. Nielen v čiernej farbe ich nájdete na MTBIKER shope, ale aj priamo na webe Kellys za cenu 17,90 €.


Tatze MC - AIR

Množstvo výrobkov, náhradných dielov a zaujímavých riešení, dokonca aj pre pedále iných značiek, sú zárukou kvality postavenej na skúsenostiach. MC - AIR majú dostatočne veľkú plochu osadenú 14 kvalitnými pinmi. Tvar pedálu zabraňuje nadmernému hromadeniu nečistôt. Odporový krúžok zas eliminuje nepríjemné pretáčanie pedálu. Tatze pedále nájdete za 128 € na našom eshope, alebo u dodávateľa.

BBB DualChoice

Pokiaľ ste fanúšikom univerzálnosti, tieto pedále vás môžu osloviť. Z jednej strany športové upínanie, na svižné výjazdy, na druhej strane klasická platforma, vhodná napríklad na dochádzanie do práce, či pre pocit bezpečia, ak si so zapínaním ešte v teréne neveríte. Pedále ponúkajú zapúzdrené ložiská aj nastavenie sily upnutia. Zakúpiť ich možete na ehope MTBIKER, či u nášho partnera za 64,95 €.

Maxxis Ikon 29 x 2,2”

Tí, čo jazdia už dlhšie, určite poznajú značku Maxxis a ich IKON - ické plášte. Jedná sa o ľahký, objemný plášť, vhodný aj na pretekanie, vďaka rýchlemu vzoru a 3C Maxx Terra zmesi. EXO ochrana sa postará o zvýšenú odolnosť bočníc proti prerezaniu. Tieto plášte sú vhodné aj na bezdušové použitie. V najvyššej verzii ich kúpite za 70,90 € napríklad na MTBIKER shope, alebo u dodávateľa týchto plášťov.

Crankbrothers Highline 3 170mm 34,9mm

Kto raz teleskopickú sedlovku skúsi, ku klasickej sa už nevráti. V prípade Crankbrothers sa jedná o prémiové tesnenia, kvalitné ložiská a rokmi overené bowdeny ovládania. Výhody a kvality teleskopickej sedlovky oceníte v exponovanom teréne a na trailoch. Highline 3 je ekonomické prevedenie s využitím kvalít vyšších modelov. Za cenu 195 € ju kúpite u nás na MTBIKER shope alebo u dodávateľa.


Viac komponentov a príslušenstva pre pohodlnú a bezproblémovú jazdu na bicykli nájdete na MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny PR článok

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny

Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...
Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Keď niekto povie poriadne flat pedále, už viem, čo si pod týmto pojmom predstaviť. TATZE MC-AIR nie sú tie najmenšie ani najľahšie, svoju dominanciu majú inde.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
keyboard_arrow_up