Cyklopočítače VDO - zamerané na kvalitu a dobrú cenu

Značka VDO nepatrí na našom trhu medzi najznámejšie. Ich ponuka je pritom pestrá a zaslúži si pozornosť, či už hľadáte niečo jednoduché, alebo so širokými možnosťami, vrátane navigácie.

História značky siaha do Nemecka a roku 1929. Začala vyvíjať a vyrábať automobilovú mechatroniku a elektroniku a postupom času sa začala venovať aj cyklistickému odvetviu.


Vývoj takýchto produktov zahŕňa nespočetné množstvo hodín testovania rôznych scenárov zlyhania, vyťaženia, používania. Kým dôjde k samotnému uvedeniu na trh, môže to trvať roky. Posledným radom, ktorý má za sebou celý kvalitatívny proces takéhoto rozsahu, je séria R a my si ju teraz predstavíme.

R1 - základná jednoduchosť

Päť základných funkcií - aktuálna rýchlosť, vzdialenosť, hodiny, čas jazdy a celková vzdialenosť, k tomu jedno ovládacie tlačidlo, dobre čitateľný displej a preddefinovaný priemer kolies, to je to, čo stačí napríklad na dochádzanie do práce. K dispozícii je verzia s káblom alebo bez neho - teda WR ako „wire“ a WL ako „wireless“.


R2 - pre trochu motivácie

Tento model už poskytuje viac štatistických údajov, čo je napríklad maximálna rýchlosť, porovnávanie aktuálnej a priemernej rýchlosti, či meranie aktuálnej teploty. Zaujímavosťou je, že pri výmene batérie neprídete o štatistiky, ostanú bezpečne uložené v zariadení, ako aj vaše osobné nastavenia. R2-ka je rovnako v ponuke s káblom aj bez neho.


R3 - parťák do kopcov aj na tréning

V tomto prípade iba bezdrôtová verzia ponúka plnohodnotné funkcie cyklopočítača v jednoduchom vyhotovení. Okrem štandardných údajov jazdy podsvietený displej zobrazuje aj údaje o aktuálnej výške, prevýšení, či sklone stúpania, alebo maximálnej výške. Výhodou je možnosť používania na dvoch bicykloch. Tí, ktorí trénujú a chcú vidieť svoj progres, ocenia mesačné štatistiky. R3-ka je pripravená spolupracovať s kompatibilným snímačom kadencie, ktorý však nie je súčasťou balenia.


R4 GPS - kompatibilita s elektrobicyklami aj navigácia

Seriózny GPS prístroj, s ktorým sa nestratíte a navyše budete môcť sledovať stav svojho e-biku. Zoznam kompatibility nájdete na tomto odkaze. Všetky údaje budú tak zobrazené na veľkom displeji vrátane stavu batérie, nastaveného režimu či pomeru ľudskej sily k sile motora. Toto zariadenie podporuje pripojenie cez Bluetooth aj ANT+, čo prináša možnost pripojenia k smartfónu a e-biku.

Navigácia funguje na princípe šípok, ktoré ukazujú smer, kde máte zabočiť. Trasy je možné stiahnuť priamo do zariadenia cez aplikáciu SIGMA RIDE, zo Stravy alebo inej športovej aplikácie. Takisto je k dispozícii kompas alebo režim „vyhľadaj a choď“. Pripojenie k smartfónu znamená aj to, že počas jazdy vás upozorní na prichádzajúci hovor, správu a podobne.


R5 GPS - nekompromisný plnohodnotný cyklopočítač

Najvyšší model R5 obsahuje všetky funkcie vyššie spomenutých zariadení. Je k dispozícii ako samostatný cyklopočítač s GPS, alebo ako kompletná sada R5 FULL SET. Tá obsahuje navyše hrudný pás, merač rýchlosti a kadencie pre zbieranie výkonnostných údajov. Ak ešte váhate, možno vás presvedčí aj argument, že 34 funkcií, 6 plne nastaviteľných možností zobrazenia tréningových údajov, smart notifikácie, barometrický výškomer a cca 25 hodín používania na jedno nabitie sa vmestí do necelých 200 € na našom MTBIKER eshope.



Sigma Ride aplikácia a spárovanie

Cyklopočítače sa dajú spárovať s aplikáciou Sigma Ride, v ktorej si viete prezerať a nastavovať množstvo doplňujúcich informácií. Trasu si môžete naplánovať priamo v Sigma Ride alebo v aplikácii tretích strán, ako napr. Komoot, STRAVA, SIGMA DATA CENTER a iné. Takto naplánové trasy si prenesiete do aplikácie a môžete sa vydať na cestu. Okrem toho môžete priamo naživo v mobile sledovať zaujímavé informácie o trase, o koľko ste sa zlepšili, ak ste trasu už niekedy absolvovali, a iné detaily. Navyše je aplikácia prispôsobená aj pre e-biky. To znamená, že môžete sledovať stav batérie počas výjazdu, a dokonca aj aplikácia farebne vyznačí na trase, akú úroveň pomoci ste v ktorej časti použili.


Všetky informácie a ponuku cyklopočítačov a GPS prístrojov od výrobcu VDO nájdete v našom MTBIKER eshope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: SIGMA ROX – slušná kvalita za primeranú cenu?

Test: SIGMA ROX – slušná kvalita za primeranú cenu?

Akonáhle som mal možnosť otestovať GPS cyklopočítač SIGMA, neváhal som. Zaujímalo ma, čo táto značka s priaznivou cenovkou ponúka.
Cyklopočítač alebo mobil? Výhody a nevýhody oboch riešení

Cyklopočítač alebo mobil? Výhody a nevýhody oboch riešení

Už aj mobilné telefóny ponúkajú cyklistom kopec funkcií. Dokážu plnohodnotne nahradiť GPS cyklopočítače?
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
keyboard_arrow_up