Tuning bicykla - vylepši svoju jazdu

Malé aj veľké vylepšenia, ktoré niekedy dodajú jazde úplne iný rozmer. V článku vám predstavíme niektoré zaujímavé doplnky, či komponenty z našej ponuky.

Takmer každý cyklista vie, že finálna podoba bicykla neexistuje. Vždy je čo vylepšiť, alebo doladiť. Nebudeme si klamať, páči sa nám, keď bicykle nielen dobre fungujú, ale aj skvelo vyzerajú. Okrem toho, tieto dva aspekty sa dajú spojiť do jedného a vy tak môžete objaviť úplne nový rozmer jazdy.

ESI grips Chunky CLASSIC - 16,99 €


Jednou z najlepších investícií, čo sa pohodlia rúk týka, sú okrem rukavíc najmä gripy. ESI Chunky sa tešia obľube medzi mnohými cyklistami. To najmä vďaka výbornému gripu, za každých poveternostných podmienok. Výborne tlmia nerovnosti, odolávajú UV žiareniu a dajú sa farebne zladiť k ostatku bicykla. Do karát im hrá aj vynikajúca hmotnosť 60 gramov. Za cenu 17,99 € ich nájdete na našom MTBIKER eshope.

Rival MTB insert 29” - 49,90 €


Ak radi jazdíte bezdušové kolesá pri nízkych tlakoch, zrejme ste sa stretli s nepríjemným nárazom ráfika, alebo seknutím plášťa. Na takýto problém je jednoduché riešenie v podobe vložky Rival. Jedná sa o špeciálnu výplň do bezdušového MTB kolesa, ktorá významne zlepšuje jazdné vlastnosti v náročnom teréne. Prioritou však je ochrana pred preseknutím plášťa a poškodením ráfika. Na výber je viacero variant tvrdosti a rozmerov. Maloobchodná cena je 49,90 €. Nájdete ich u nás v MTBIKER eshope.

Nova Ride carbon ceramic - 229 €


Exkluzívne ramienko, určené pre 12-rýchlostné kazety, vyrobené z uhlíkových vlákien, doplnené duralovými kladkami s keramickými ložiskami. Táto kombinácia optimalizuje prechod reťaze a znižuje jej ohýbanie, čo ušetrí váš výkon. Ložiská majú vďaka keramickým guľôčkam a klzným plochám nižší odpor, oproti oceľovým. V našej ponuke nájdete ramienka pre širokú škálu rozsahov a typov. Toto 68 g vážiace je určené pre Shimano Dura Ace/Ultegra prehadzovačky. Maloobchodná cena je 229 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Sram GX AXS Eagle upgrade kit - 569 €


Elektronické radenie sa rýchlo udomácnilo medzi elitnými jazdcami horskej cyklistiky. Ponúka viacero výhod, najmä bezchybný chod bez ohľadu na podmienky a žiadne káble. Sram GX AXS Eagle je vstupnou bránou do sveta bezkáblového radenia a pojme až 52z pastorok 12-rýchlostnej kazety. Je kompatibilná so všetkými systémami Sram Eagle. Sada obsahuje radenie, prehadzovačku, batériu a nabíjačku. Maloobchodná cena je 709 € a nájdete ju na MTBIKER eshope.

Shimano Ultegra R8000 2x11 - 1 229 €


Či už chcete zväčšiť rozsah prevodov do tých najstrmších kopcov, alebo by ste radi okúsili čaro elektronického radenia na cestnom bicykli, Ultegra R8000 by mohla byť tou správnou voľbou. Obsahuje technológie ako aj najvyššia sada výbavy japonského výrobcu, no zároveň je dostupnejšia. Je vhodná pre profesionálov aj pre nadšencov, ktorí si radi zapretekajú. Rozsah 2x11 zabezpečí dostatok prevodov do tiahlych stúpaní. Maloobchodná cena sady je 1 229 € nájdete v MTBIKER eshope.

SRAM PC XX1 Eagle Gold - 86,99 €


Zlaté retiazky sa už nenosia na krku, ale na bicykli. Teda, aspoň v tomto prípade, ak ste nadšený fanúšik horskej cyklistiky a pre svoj bicykel chcete len to najlepšie. Zlatá reťaz SRAM Eagle je určená pre 12-rýchlostné systémy, s rozsahom kazety 10 - 50, alebo 10 - 52 zubov. Má výbornú výdrž a zároveň je absolútne tichá, čo potvrdzujú aj recenzie od používateľov, ktorí ju u nás kúpili. Výrobca sa hrdí, že je to najľahšia reťaz na svete - hmotnosť je 239 gramov. Maloobchodná cena je 109 € a nájdete ju v našom MTBIKER eshope.

Selle San Marco GrouND Carbon - 159 €


Komponent, ktorý je pre pohodlie na bicykli ten najdôležitejší, je práve sedlo. Malo by byť pohodlné, odľahčovať citlivé partie a v rámci „tuningu“ poteší nižšia hmotnosť. V tomto prípade ju zabezpečujú lyžiny vyrobené z uhlíkových vlákien a škrupina z kombinácie termoplastu, sklenených a uhlíkových vlákien. Je vhodné najmä pre horské bicykle. Dlhšiu výdrž v sedle zaručí vnútorná výplň označená ako Biofoam. Maloobchodná cena je 159 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Magura MT7 Pro - 199 €


Brzdy MT7 Pro sú vlajkovou loďou nemeckého výrobcu Magura. Sú navrhnuté pre náročné enduro traily a zjazdy. Patria medzi najľahšie brzdy vo svojej triede. Telo je vyrobené z novovyvinutého materiálu - Carbotecture SL, ktorý sa vo veľkej miere skladá z uhlíkových vlákien. Vďaka procesu Carboflow môže Magura tento materiál tvarovať a prispôsobovať požiadavkám jazdcov. Náplňou týchto bŕzd je minerálny olej Royal Blood. Maloobchodná cena jedného páru je 243 € a nájdete ich v ponuke MTBIKER eshopu.

Celú ponuku produktov a komponentov, ktoré môžu posunúť jazdu na novú úroveň, nájdete na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Od náradia ku komponentom - udržuj bicykel v top stave PR článok

Od náradia ku komponentom - udržuj bicykel v top stave

Odvrátenou stranou bezstarostného jazdenia je starostlivosť o bicykel. Čo sa môže hodiť každému bikerovi?
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
keyboard_arrow_up