CTM 2023 - nové kúsky spod Veľkej Javoriny

Priaznivé ceny a výborná výbava? To je značka CTM a ich modely pre rok 2023.

CTM je na našom trhu dlhodobou stálicou a ponúka široké spektrum bicyklov v rôznych cenových hladinách. V ich katalógu nájdeme detské, BMX, mestské či cestné bicykle. Ťažiskom ich produkcie sú však stále horské bicykle a či už vyžadujete pod zadkom tlmič, alebo je vám bližšie „HT-čko“, na svoje si určite prídete aj v tohtoročných modeloch. Nielen logo je totiž nové...

CTM Rambler 2.0 29“

Cross-country model s pohodlnou geometriou, to je Rambler. Či už sa vydáte „poľňačkami“, pripletie sa vám pod kolesá asfalt, alebo to bude nenáročná cesta lesom, bicykel sa nezľakne ničoho. Tmavozelená či „najrýchlejšia“ červená farba padne do očí na prvý pohľad, no v bicykli sa skrýva omnoho viac. I keď patríte k začiatočníkom, v strmých výšľapoch vás bike nenechá v štichu, osadený je tu rokmi overený dvojprevodník.

Naopak, pri rýchlej jazde smerom nadol zabezpečuje pohodlie vzduchová vidlica RockShox Judy, prispievajú k nemu aj rýchle XC plášte WTB Ranger o šírke 2,25“. Rám samotný je v réžii už tradičnej zliatiny hliníka s označením ALU 6061, ktorá dodáva bicyklu prekvapivú ľahkosť – dostávame sa tesne pod 14 kg. Cena modelu je 829,99 € a viac informácií o ňom nájdete na stránke výrobcu.

CTM Rambler 2.0 29CTM Rambler 2.0 29

CTM Rascal 4.0 29“

Skúsenosti sa zbierajú, „červík“ je v hlave – čo tak skúsiť prvý maratón? Rascal bude skvelou voľbou, úderným parametrom je najmä pomer cena/osadenie. Trikrát zoslabovaný hliníkový rám skresal hmotnosť celku na rovných 13 kg. Pretekársky charakter bicyklu dodáva pohon, ktorý tvorí najmä mix komponentov SLX a XT, vzduchová vidlica RockShox Recon Gold a v neposlednom rade jeden nenápadný otvor v ráme.

Ten slúži na vnútorné vedenie kabeláže teleskopickej sedlovky. Tá, podobne ako možnosť osadenia bezdušových pneumatík, posunie jazdné vlastnosti a pohodlie bicykla na novú úroveň. Cena bicykla v tejto výbave a peknej modrej metalickej farbe je 1 499,99 €. Kompletný zoznam komponentov či geometriu nájdete na stránke výrobcu.

CTM Rascal 4.0 29

CTM Zephyr Xpert

Single, flow traily, zelená-modrá-čierna. Toto je svet modelu CTM Zephyr. Trailový hardtail je prispôsobený najmä pre jazdu dole kopcom. Svedčí o tom najmä 66° hlavový uhol a 72° uhol sedlovej rúry, obratnosti zas pridáva krátka, 435 mm zadná stavba a 50 mm predstavec. Keď sa presunieme k osadeniu, trailová zábava pokračuje. Plášte Trail Boss v šírke 2,4“, teleskopická sedlovka EXA Form či nenápadné vodítko reťaze, vidlica SR Suntour XCR so zdvihom 130 mm – to všetko sú atribúty, ktoré spríjemnia korenisté pasáže, klopenky aj niekoľko skokov.

Na výber sú kolesá o priemere 27,5 i 29 palcov, je teda len na vás, či sa vydáte cestou lepšej obratnosti, alebo lepšej priechodnosti terénom. Cena bicykla je 1 099,99 € a kompletné informácie o ňom nájdete na stránke výrobcu.

CTM Zephyr Xpert

CTM Skaut 2.0 29“

Či už rád prekonávaš limity seba, bicykla, alebo terénu, modelový rad Skaut môže byť to pravé orechové. Hliníkový allmountain model Skaut 2.0 disponuje zdvihmi 140/130 mm so systémom zadného odpruženia Horstlink. Samozrejmosťou je využitie vzduchového pruženia v réžii Rock Shox. Pohon tentokrát režíruje Sram, konkrétne sada SX Eagle. Žiadne limity, to je „full“, bezduše a teleskopka. Práve teleskopka je na bicykli už v základe, bezdušové plášte sú tiež možným upgradom.

Aby bola jazda ešte agresívnejšia, je hlavový uhol „podkopnutý“ na úroveň 67°. Bicykel je dostupný v nenápadnejšej, zeleno-čiernej farebnej kombinácii alebo v jasnej kanárikovej farbe. Jeho cena je 1 799,99 € a celkovú špecifikáciu nájdeš na stránke výrobcu.

CTM Skaut 2.0 29CTM Skaut 2.0 29

CTM Scroll Pro 29“

Niektoré modely sú iné, napríklad aj preto, že doviedli jazdcov k významným úspechom. Práve k nim patrí aj Scroll, „raketa“ Martina Knapca, ktorý sa vďaka nemu mohol pýšiť titulom majstra Slovenska v endure a takisto možnosťou štartovať na EWS. Hliníkové „endurko“ musí byť rýchle ako v zjazdoch, tak aj šliapavých pasážach. Dole kopcom tú rýchlosť zabezpečuje najmä tlmenie so zdvihmi 170/155 mm s overeným systémom FSS. Vpredu je to vidlica RockShox ZEB, vzadu zas RockShox Super Deluxe Select+.

Ruka v ruke s tlmením idú aj plášte, ktoré kombinujú rýchle odvaľovanie vzadu s gripom vpredu. Menovite ide o modely Vigilante a Trail Boss, oba pripravené na bezdušové prevedenie. Po rovine zas „koníky pošibe" pohon Shimano SLX s niekoľkými kúskami z radu XT. Samozrejmosťou je i teleskopická sedlovka KS LEV Integra, v endure priam „must have“. Cena bicykla v tomto prevedení je 3 899,99 € a všetky informácie o ňom nájdeš na stránke výrobcu.

CTM Scroll Pro 29
Toto však z „kuchyne" slovenského výrobcu nie je všetko, každý model je dostupný v niekoľkých „stupňoch" výbavy. CTM nezabúda ani na čoraz populárnejšiu disciplínu gravel, osloviť môžu aj bicykle na každý deň. Všetky pekne pospolu nájdete na stránke výrobcu.

Zdroj fotografií: ctm.sk
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Canyon Neuron je dlhoročnou stálicou a bestsellerom v ponuke nemeckého výrobcu. Rok 2023 je rokom, kedy svetlo sveta uzrela nová generácia tohto modelu.
Orbea 2023 - horúca španielska krv PR článok

Orbea 2023 - horúca španielska krv

Orbea pri svojich MTB-čkach dokáže zaujať ako začiatočníkov, tak aj pokročilých jazdcov. Pre rok 2023 si pripravili niekoľko noviniek.
keyboard_arrow_up