Rock Machine 2023 - dôležitá je zábava

Ponuka MTB bicyklov sa síce na tento rok nemení, neznamená to však, že nemá čo ponúknuť. Či hľadáte bicykel na dochádzanie, výlety, alebo seriózny enduro bicykel, ponuka Rock Machine je naozaj široká.

Ako nadpis prezrádza, v Rock Machine je najdôležitejším faktorom bicyklov zábava. A zábava prináša šťastie a dobrý pocit. Pritom je úplne jedno, či to je na výjazde s rodinou cez víkend, na lokálnych enduro pretekoch, alebo keď si chcete spestriť dochádzanie do práce „skratkou“ cez park. Dostupné modely aj špičkové športové náčinie, to všetko nájdete v ponuke Rock Machine.

Hardtaily

Manhattan 90-29

Model Manhattan 90-29 je vstupnou bránou do sveta horskej cyklistiky, zároveň vhodne poslúži ako bicykel na každodenné dochádzanie do práce či školy. Tri rôzne farebné prevedenia sú vybavené vidlicou ZOOM so zdvihom 100 mm, prevodovým systémom 2x9 zo spoľahlivej rady Shimano Altus.

Celok dopĺňajú plášte WTB Ranger 29x2.2”, ktoré dobre odvaľujú na tvrdom povrchu, no držia stopu aj na lesnej či poľnej ceste. Výbavu dopĺňajú hydraulické kotúčové brzdy Shimano. Cena tohto bicykla je 669 € a nájdete ho v našom MTBIKER eshope.

Rock Machine Manhattan 90-29

Torrent 60-29

S cenovkou tesne nad 1 000 € je v ponuke modelový rad Torrent s odolnejším rámom a prípravou pre teleskopickú sedlovku. Prevodový systém s jednoprevodníkom Shimano Deore ponúka 11 rýchlostí. Brzdy sú hydraulické Shimano MT4100. Zdvih 120 mm poskytuje vzduchová vidlica SR Suntour Epixon. Pre správnosť uvádzame, že na obrázku od výrobcu môžeš vidieť vidlicu RockShox, tá bola však do predaja zamenená (cena by bola zrejme vyššia). Za 1 139 € v červenej alebo striebornej farbe ho nájdete v MTBIKER eshope.

Rock Machine Torrent 60-29

Blizz TRL 70-29

Geometria Trail Ultimate tohto 29” bicykla vám dodá dostatok stability, zároveň bude zábavná a rýchla. Pohon 1x11 Deore vás dostane do kopcov, z kopca zas pohodlie zaručí vidlica DVO Diamond so zdvihom 140 mm. Samozrejme, v ponuke nájdete aj dostupnejšie verzie výbavy. Na tomto type bicykla vycibríte svoju techniku, technické nástrahy terénu zvládnete aj vďaka teleskopickej sedlovke. Široké plášte WTB sú vhodné aj do nestabilného terénu. Cena bicykla je 1 679 € a nájdete ho na tomto odkaze.

Rock Machine Blizz TRL 70-29

Blizz CRB 20-29

Karbón - slovíčko, ktoré v cyklistickom svete vždy upúta pozornosť. Je ľahký, no zároveň tuhý. Pritom dokáže lepšie absorbovať vibrácie a nárazy. Blizz CRB 20-29 je vstupným modelom do sveta karbónových bicyklov na 29” kolesách. Je pripravený na celodenné výlety aj na seriózny maratón. Vzduchová vidlica SR Suntour Raidon so zdvihom 120 mm „vyžehlí“ nerovnosti terénu. Univerzálnosť dodá pohon 2x10 Shimano Deore. Vašu rýchlosť budete korigovať hydraulickými brzdami. Za 1 499 € ho nájdete v MTBIKER eshope.

Rock Machine Blizz CRB 20-20

Dámske modely Catherine

Rock Machine nezabúda ani na nežné pohlavie. Model Catherine prináša niekoľko verzií výbavy aj prevedenia. K dispozícii je na 27.5” kolesách, ale aj na 29”. Pre víkendové výlety či dochádzanie do práce nájdeme bicykel už od sumy 599 €. Ide o model Catherine 40-27. Je vybavený dvojprevodníkom so siedmimi rýchlosťami, vidlicou ZOOM a hydraulickými brzdami.

Jeho náprotivkom, určeným pre ženy, ktoré sa rady postavia aj na štart maratónu alebo rady zdolávajú horské cyklotrasy, je model Catherine CRB 30-29. Ako názov prezrádza, ide o rám z uhlíkových vlákien. Štýlovo vyzerajú aj plášte WTB s hnedou retro bočnicou. Pohon tvorí systém 1x10 od spoľahlivého dodávateľa microShift. Vašu rýchlosť budete regulovať cez hydraulické brzdy Shimano. Pohodlný prechod nerovností zabezpečí 120 mm zdvih vidlice RockShox Judy. Karbónový dámsky model nájdete od 1 639 € na našom MTBIKER eshope. V našej ponuke nájdete aj ďalšie zaujímavé výbavy a farebné dizajny.

Rock Machine Catherine 40-27Rock Machine Catherine CRB 30-29

Celoodpružené modely

Blizzard XCM 30-29

Červená je údajne najrýchlejšia farba. Či to je pravda, nevieme, no rozhodne na pohľad zaujme a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Hlavné výhody XCM modelu sú však inde. Geometriou je vhodný na športové jazdenie, maratóny či výlety po hrebeňoch. Vybavený už rokmi osvedčeným virtuálnym zavesením zadnej stavby.

Zdvihy 130 mm vpredu sú v réžii vzduchovej vidlice RockShox Judy, zadný tlmič RockShox Deluxe Select R ponúka 120 mm. Radenie Shimano Deore je spoľahlivé a trvácne. Osvedčené plášte WTB, ktorými český výrobca obúva horské bicykle, podržia v teréne, zároveň dobre odvaľujú na tvrdom povrchu. Na danom bicykli ide konkrétne o rad Ranger Comp v šírke 2,25”. Hmotnosť modelu je 14,9 kg pri veľkosti M. Tento športový model nájdete za cenu 2 049 € v MTBIKER eshope.

Rock Machine Blizzard XCM 30-29

Blizzard TRL 70-29

O niečo „drsnejšia verzia“ je model Blizzard TRL. Je určený primárne na zdolávanie trailov. Je úplne jedno, či ide o umelo vytvorené traily v trailovom centre, alebo prírodné chodníky v lesoch, prípadne na hrebeni. Nemusíte sa báť ani strmých a dlhých stúpaní, no najmä rovinaté a zjazdové pasáže sú jeho dominanciou.

Tento model je vybavený 12-prevodovým systémom Shimano Deore. Odpruženie 150/140 mm dodáva výrobca DVO v podobe vidlice Diamond D3 a tlmiča Topaz D3 Air. Štýlové „retro“ plášte WTB Trail Boss s rozmermi 29x2.4” je možné použiť aj ako bezdušové. Teleskopická sedlovka je samozrejmosťou. Tento trailový špeciál nájdete za cenu 2 499 € v MTBIKER eshope.

Rock Machine Blizzard TRL 70-29

Blizzard 90-297 RZ

Pomyselný vrchol celoodpružených bicyklov uzatvára Blizzard 90-297. Ak sa vám zdá zvláštne označenie 297, tak vám to vysvetlíme. Ide totiž o tzv. „mullet“ bicykel, resp. 29” predné koleso, ktoré je doplnené 27.5” zadným. Takéto usporiadanie je známe z motokrosu, no našlo svoje opodstatnenie aj pri horských bicykloch. Keďže 297-čka je určená na enduro a jazdu v tom najťažšom teréne, predné veľké koleso bude bicyklu dodávať lepšiu priechodnosť terénom, zadné zas o niečo lepšiu schopnosť manévrovať. Bicykel ideálne využijete aj v bikeparkoch.

Budete s ním môcť skrotiť aj tie najťažšie trate a technické úseky. Robustná konštrukcia nemá problém s tým, ak bicykel budete „posielať do vzduchu“ na skokoch či dropoch. Odpružená vidlica DVO Onyx a pružinový tlmič Jade X Coil od rovnakého dodávateľa sú jasným dôkazom, že bicykel je určený na naozaj drsné zaobchádzanie. Zvyšok výbavy dopĺňa radenie Shimano XT s dvanástimi rýchlosťami a 4-piestové brzdy z rovnakého radu. Enduro bicykel Blizzard 297 nájdete za cenu 3 849 € na MTBIKER eshope.

Rock Machine Blizzard 90-297 RZ
Ponuka bicyklov Rock Machine však nie je iba o horských bicykloch. Ich portfólio tvorí aj široká ponuka elektrobicyklov, veľmi populárne sú takisto ich gravel bicykle či tie, ktoré sú určené pre malých cyklistov. Celú ponuku, nielen bicyklov, ale aj oblečenia, prilieb či doplnkov od českého výrobcu Rock Machine nájdete na MTBIKER eshope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Trailový bike na všetko? Marin Rift Zone 2023

Video: Trailový bike na všetko? Marin Rift Zone 2023

Trailové bicykle prešli za posledné roky veľkou zmenou. V čom sú novinky iné, sú špecializované na jeden spôsob jazdenia, alebo sa hodia takmer úplne na čokoľvek?
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Stúpať s ľahkosťou do kopcov, prejsť hrebeňom a potom si užiť zjazd. Je jedno, či to budú preteky, tréning alebo výjazd s partiou. Je Orbea OIZ M11 ideálnym bicyklom?
keyboard_arrow_up