Pozvánka: Neslušským chotárom s GARMIN-om - poctivý maratón v pohorí Javorníkov

Pozvánka: Neslušským chotárom s GARMIN-om - poctivý maratón v pohorí Javorníkov

Prostredie Kysuckej vrchoviny s hrebeňom Javorníkov v podaní pretekov aj s technickým jazdením. To ponúka maratón v obci Nesluša.

Stále ešte mladý maratón bude písať svoje tretie pokračovanie už 2. ročníkom (vrátane toho nultého). Tentokrát sa maratón bude konať 22. júla v obci Nesluša na futbalovom ihrisku s výberom 3 tratí. Okrem poctivého jazdenia v technicky náročnejšom teréne sa môžete tešiť na bohatý kultúrny program. Okrem dospelých sú pripravené aj detské preteky, skákacie hrady a maľovanie na tvár. Samozrejmosťou bude aj bohatá vecná tombola po vyhlásení výsledkov.

Neslušským chotárom s GARMIN-om Neslušským chotárom s GARMIN-om

Prihlásenie

... maratón na Kysuciach sa môže pýšiť kvalitným zázemím s bohatým sprievodným programom...
Každý pretekár sa môže prihlásiť na preteky online pomocou formulára. Štartovné v prvej vlne do 30. júna je 16 € aj so štartovacím balíčkom a prekvapením pre prvých 300 prihlásených s uhradeným štartovným. Neskôr sa suma zvýši na 20 € do 19. júla a na mieste sa bude dať prihlásiť za sumu 25 €. Tieto sumy štartovného sú rovnaké pre všetky trate.

Neslušským chotárom s GARMIN-om

Trate

Organizátor si pripravil pre nás 3 rôzne trate. Dlhá meria 60 kilometrov s prevýšením slušných 2 000 výškových metrov. Stredná ponúkne 1 350 metrov prevýšenia na 40 kilometroch a krátka s parametrami 20 kilometrov a 700 výškových metrov tiež určite nebude zadarmo. Okrem poriadnej porcie vás čaká poctivý terén s technickými vložkami a „singláčmi“ v okolí. Zadarmo nebudú ani výstupy na kopce, o čom svedčí aj prevýšenie na tratiach. Najdlhšia trať vedie aj po časti hrebeňa Javorníkov, ktorý sa pomaly stáva aj cyklotrasou a v rámci maratónov na Slovensku nájdete málo miest s jazdením po hrebeni.

Neslušským chotárom s GARMIN-omNeslušským chotárom s GARMIN-om

Propozície

Preteky sa uskutočnia 22. júla v obci Nesluša. Prezentácia pretekov bude prebiehať na futbalovom ihrisku od 8:30 do 9:30 pre klasické trate a do 10:30 pre detské preteky. Strednú trať si nesúťažne môže prejsť aj kategória e-bike, pre ktorú sa ukončí prezentácia o 12:00 a pre jazdcov bude zabezpečený kompletný servis. Okrem občerstvovacích staníc ich čaká aj jedlo a nápoj v cieli a kompletný servis v zázemí pretekov. Vyhlásenie výsledkov prebehne o 15:30 a potom bude nasledovať bohatá tombola pre všetkých zúčastnených.

Neslušským chotárom s GARMIN-omNeslušským chotárom s GARMIN-om

Ostatné

Pomerne nový maratón na Kysuciach sa môže pýšiť kvalitným zázemím s bohatým sprievodným programom pre pretekárov a ich rodinných príslušníkov. Okrem hudobnej skupiny vás čakajú aj stánky od partnerov podujatia. Ak teda chcete zažiť poriadnu divočinu v prostredí Kysuckej vrchoviny aj s technickým jazdením, príďte si maratón vyskúšať.


Ak potrebujete načerpať potrebnú motiváciu, tak tou môže byť priložené video alebo reportáž z nultého ročníka. Viac informácií k pretekom nájdete na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

Neslušským chotárom s GARMIN-om

calendar_today 22.07.2023
label XC preteky
place Nesluša (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up