Cestná kolekcia Giant 2024 - evolúcia nie revolúcia

Giant patrí medzi popredných výrobcov bicyklov a karbónových rámov aj pre iné značky. Ako pretavili svoje skúsenosti do roku 2024 a na čo sa môžete tešiť?

Dalo by sa povedať, že celá ponuka značky patrí dlhodobo k tomu najlepšiemu, čo sa týka pomeru ceny a výkonu v rámci cyklistického odvetvia. Dnes sa pozrieme na známe cestné modely, ale aj na jednu novinku. Aj keď nie tak úplne, pretože pod novinkou sa skrýva vylepšená verzia modelu Defy, ktorá píše už svoju 5. generáciu. Aj preto v nadpise hovoríme najmä o evolúcii...

Giant 2024

Giant Defy

Tento modelový rad sa vždy pýšil maximálnym možným komfortom zameraným na jazdca. Samotný karbón dokáže ponúknuť tuhosť a komfort zároveň. Ak sa začneme hrať s kladením vlákien a viac sa pozrieme do hĺbky, vieme dostať z tohto materiálu omnoho viac. Vďaka tomu prišlo prepracovanie technológie D-Fuse v mieste sedlovky a riadidiel.

Giant Defy 2024
V skratke sa inžinieri snažili dosiahnuť väčšiu mieru komfortu, vďaka čomu dokážu tieto dva komponenty viac filtrovať otrasy od cesty. Aj táto technológia pomáha všestrannosti tohto modelu a môžeme naň osadiť plášte široké až 38 milimetrov.

Ľahší, tuhší a pohodlnejší

Keďže nová generácia chcela priniesť aj iné benefity, tak samotný rám je znovu o niečo ľahší. Vďaka technológii Advanced composite je ale paradoxne aj tuhší, takže sa vďaka použitým technológiám dajú kombinovať tieto protichodné vlastnosti. Cieľom je udržať jazdca dlhšie v sedle, aby mohol podávať optimálny výkon. Tento model sa ponúka v troch verziách, konkrétne Advanced SL, Advanced PRO a Advanced.

Giant Defy 2024

Defy Advanced 2

Základný model tvorí vynikajúcu štartovú čiaru pre nového majiteľa. Už v základe tu nájdeme kvalitný karbónový rám, ktorý obsahuje všetky najnovšie použité technológie. Pohon dodalo Shimano so svojou obľúbenou sadou 105 s bohatým rozsahom a kompaktným prevedením kľúk. Kotúčové brzdy a maximálna šírka plášťa 38 milimetrov predurčuje tento model aj na ľahký gravel. V danej cenovej kategórii tu nájdeme hliníkové kolesá a iné doplnky od značky Giant. Tento model nájdeme aj v MTBIKER shope v rôznych veľkostiach za cenu 2 999 €.

Giant 2024

Defy Advanced PRO 1

Verzia PRO už ponúka viac kvalitných komponentov. Hlavným rozdielom je elektronické radenie Shimano 105 Di2 vo verzii 2 x 12 prevodov. Okrem toho tu nájdeme kvalitné karbónové kolesá z dielne Giant vo výške 36 milimetrov, ktoré majú možnosť bezdušového použitia. K samotnému bicyklu dostaneme držiak cyklopočítača, montážne body pre blatníky a tiež košíky na fľaše. Ostatné komponenty sú tiež z karbónu a tak je bicykel pripravený na dlhé výjazdy alebo aj prípadné preteky. Vieme si ho predstaviť ako dokonalého spoločníka na nejaké to Gran Fondo. Viac o tomto modeli nájdete na stránke výrobcu. Jeho MOC je 4 899 €.

Giant Defy 2024

Defy Advanced SL 0

Koniec ponuky tvorí verzia s prívlastkom SL, teda odľahčený model pre náročných. Všetky vlastnosti sú zachované, ale konštruktéri sa zamerali na lepšie vrstvenie a kladenie karbónových vlákien. Výsledkom tohto snaženia je nízka hmotnosť rámu, v číslach to je 785 gramov v strednej veľkosti. Daný model vám dá všetko v karbóne, nechýbajú kvalitné kolesá CADEX s výškou profilu 36 milimetrov.

Giant 2024
Pohon dodal americký SRAM s vrcholnou verziou RED eTap AXS a kľuky už obsahujú aj wattmeter Quarq. Plášte sú dodané v šírke 32 milimetrov, ktorá sa nestratí ako na ceste, tak ani na menej spevnenom povrchu. V balení nájdeme držiak na cyklopočítač, držiaky bidónov a sadu na bezdušové použitie. MOC cena modelu v tejto najvyššej výbave je 11 899 €. Viac o tejto chuťovke sa dočítate na stránke výrobcu.

Giant 2024

Propel Advanced 1

Na rozdiel od iných značiek má GIANT stále v ponuke aj aeromodel Propel. Ten ste mohli vidieť aj v samostatnom teste od Imromana, kde sa vyvrátilo mnoho vecí o nepohodlných a tvrdých bicykloch. Model Advanced 1 je postavený na kvalitnom karbónovom ráme a dopĺňajú ho kolesá s 50-milimetrovým profilom z rovnakého materiálu. Pohon dodal Americký SRAM so sadou Rival eTap AXS a ostatné komponenty dodal GIANT zo svojej dielne. V balení nájdeme tiež držiak cyklopočítača a bidónov. Maximálna šírka obutia je 30 milimetrov. Tento model nájdete aj v MTBIKER shope za cenu 4 299 € a viac sa dočítate na stránke výrobcu.

Cestná kolekcia Giant 2024

Contend AR 2

Nižšiu cenovú kategóriu tvoria modely s hliníkovým rámom. Už aj pri tomto modeli nájdeme sedlovku D-Fuse, kotúčové brzdy a kvalitnú výbavu. Pohon v tomto prípade dodalo Shimano so sadou Tiagra a s mechanickými brzdami Tektro. Zvyšné komponenty tu nájdeme pod záštitou značky GIANT a celok dopĺňa priaznivá cena 1 449 € v MTBIKER shope s dostupnosťou v rôznych veľkostiach. Viac o danom modeli nájdete aj na stránke výrobcu.

Giant 2024

TCR Advanced Pro 1

Ponuku cestných bicyklov uzatvára model TCR, ktorý už je medzi nami rovnako nejakú tú sezónu. Ponúka to najlepšie za posledné roky vývoja, či už to je karbónový a ľahký rám, ale aj náčinie na prípadné preteky. Okrem toho tu nájdeme aj karbónové kolesá s profilom 36 milimetrov a karbónovú sedlovku. Nechýba kvalitné osadenie komponentov, pohon je od Shimano vo verzii 105 Di2. Ostatné komponenty dodal Giant pod svojou značkou. Nájdete ho v mnohých veľkostiach na MTBIKER shope za cenu od 3 699 €. Samotný model nájdete aj na stránke výrobcu, kde sa môžete dočítať viac informácií.

Cestná kolekcia Giant 2024
Ako vidíte, Giant vie ponúknuť veľmi dobrý pomer ceny a kvality v podstate pre všetky skupiny cyklistov. Detaily použitých technológií a kompletnú ponuku nájdete priamo na domovskej stránke značky. A samozrejme u nás na MTBIKER shope potom veľa modelov skladom.
Zdroj fotografií: giant-bicycles.com
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Lapierre Pulsium AllRoad 6.0 - v znamení pohodlia

Test: Lapierre Pulsium AllRoad 6.0 - v znamení pohodlia

Je pre teba pohodlie na ceste dôležitejšie ako rýdzi športový výkon? Pulsium AllRoad ho ponúka naozaj viac než dosť.
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up