Zdroj: Natália Šoltesová

Lanovky sa pomaly rozbiehajú, traily sú vyčistené, klopenky vytvarované, skoky vyššie a prekážky náročnejšie. Máš všetko potrebné do bikeparku? Inšpiruj sa s nami.

Kellys OUTRAGE - 81,99 €

prilba Kellys OUTRAGE
Čo by mala mať prilba určená na trail a enduro? Určite nekompromisnú ochranu, čo v prípade OUTRAGE zabezpečuje predĺžená zadná časť. Nechýba ani polohovateľný šilt, kam si môžete odložiť zjazdové okuliare pri presunoch medzi rýchlostnými skúškami alebo pri výjazde na štart. Maličkosť ako klip na popruh okuliarov poteší a uľahčí používanie nielen prilby, ale aj okuliarov samotných. Je vyrobená technológiou In-Mold a vybavená Coolmax výstielkou. MOC je 110 €. Nájdeš ju v MTBIKER shope.


ALPINA ROCA - 169 €

prilba ALPINA ROCA
Pri enduro pretekoch je veľmi častou podmienkou „full face" prilba. Počas horúcich dní to môže byť nepohodlné, no našťastie existujú šikovné riešenia. ALPINA ROCA je veľmi pohodlná prilba s odolným vonkajším plášťom a 3-vrstvovou konštrukciou. Optimálnu absorpciu nárazov zabezpečuje Hi-EPS materiál, ktorý je vyrobený z mikroskopických vzduchových komôr. O pocitoch z jazdy v nej si môžete prečítať aj v teste. V čiernom či sivom farebnom vyhotovení ju nájdete za MOC 200 € v MTBIKER shope.

Leatt ReaFlex Pro - 92,99 €

chrániče Leatt ReaFlex Pro
Minimalistický, ľahký, no odolný a bezpečný chránič kolien je ideálnym parťákom na celodenné zdolávanie trailov a jazdenie v bikeparku. Je ergonomicky tvarovaný s certifikátom bezpečnosti v oblasti ochrany kolien. Je vyhotovený z materiálov MoistureCool a AirMesh, ktoré odsávajú pot a zároveň dobre odvetrávajú. Spoľahni sa na 3D gél, ktorý absorbuje a rozptýli nárazové sily mimo tvojho kolena zvrchu, zospodu aj z bokov. MOC je 109 €, nájdeš ho v MTBIKER shope.

Effetto Mariposa Caffelatex M - 39,99 €

Effetto Mariposa Caffelatex M
Ty ešte nejazdíš bezdušáky? Hádam si nebudeš kaziť deň preseknutou dušou a jej lepením či menením. Ak máš vhodné plášte, určite do toho choď, znížiš riziko tzv. hadieho uhryznutia, zvýšiš komfort jazdy vďaka nižšiemu tlaku a získaš tým aj väčšiu kontaktnú plochu, teda lepší grip. S touto sadou prerábku ľahko zvládneš. Nájdeš v nej tmel, ventilky a tiež aj pásku do ráfika, ak ju tam nemáš nainštalovanú od výroby. Odporúčaná cena sady je 39,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

FORCE Reckless - 29,99 €

dres FORCE Reckless
Voľný dres s perfektným odvetraním, moderným dizajnom a skvelým strihom, ktorý pojme aj chrániče - to znie dobre. Je ideálny do letných podmienok práve vďaka vyhotoveniu a použitému materiálu. Svojím dizajnom vyhovie aj pri jazde na trailoch, kde chrániče nie sú potrebné, pritom je úplne univerzálny, ak sa rozhodnete ísť na ďalší víkend do niektorého bikeparku s „plnou výbavou“. Na výber sú až štyri farebné vyhotovenia. Odporúčaná cena produktu 42,99 € a nájdete ho na našom MTBIKER shope.


Lezyne Dual Insert Kit - 68,99 €

Lezyne Dual Insert Kit
Nápadité a nenápadné zároveň. Pre tých, čo si potrpia na praktickosť, tu máme sadu, ktorú viete šikovne schovať do riadidiel. Nemusíte sa báť straty vďaka o-krúžkom rôznych veľkostí, ktoré zabránia nechcenému vysunutiu náradia počas jazdy. Jedna časť sady obsahuje knóty, výstružník a vkladací nástroj, teda sadu na opravu bezdušákov. V druhej strane riadiel zas schováte sadu s inbusovými, torx kľúčmi a krížovým skrutkovačom. MOC tejto duálnej sady je 85,99 €. Nájdete ju v MTBIKER shope.

Maxxis Dissector - 71,99 €

Maxxis Dissector
Takto vyzerajú nazbierané dlhoročné skúsenosti pretavené do konečného produktu. Za Dissectorom stojí austrálska legenda zjazdovej cyklistiky - Troy Brosnan. Plášť je určený pre disciplínu enduro, kde je potrebné kombinovať nízky valivý odpor s dokonalou priľnavosťou v zákrutách. Primárne je určený na zadné koleso, ale svoju prácu odvedie aj vpredu. Celú ponuku plášťov Dissector nájdete na tomto odkaze. Tento model má MOC 89,99 € a nájdete ho v MTBIKER shope.

Roeckl Montalbo - 66,99 €

Roeckl Montalbo
Rukavice nabité technológiami z oblasti textilného priemyslu. Na dlani nájdeš odolný materiál DURADERO so silikónovou potlačou pre spoľahlivý úchop. Výplň XRD absorbuje až 90 % energie nárazov, pritom je mäkká a prispôsobivá tvojej ruke. Prstová časť je tvorená technológiou Rail Finger Cut pre lepšiu ochranu pred opotrebovaním. Vrchnú časť tvorí keprový úplet s neoprénovou vložkou s dostatočnou elasticitou a ochranou. Ich MOC je 66,99 €. Nájdeš ich v sivej a modrej na MTBIKER shope.

TATZE Contact - 52,99 €

TATZE Contact
Kompozitné platformové pedále od výrobcu Tatze majú 10 vymeniteľných pinov na každej strane. Sú extrémne odolné voči oderu a nárazom. Ideálne do ťažkého terénu alebo pre jazdcov s vyššou hmotnosťou. Ich konštrukcia zabezpečuje, že sa nebudú zanášať blatom, skosená predná časť zas bude smerovať energiu nárazu mimo chodidla. Spoľahni sa na perfektne utesnené valivé a klzné ložiská. Ďalšie informácie o týchto odolných pedáloch nájdeš v našom MTBIKER shope vrátane MOC, ktorá je 78,99 €.

Viac výbavy na tvoje jazdy nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie

[Foto na úvode: Natália Šoltesová]

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Výbava na gravel - sloboda a zábava PR článok

Výbava na gravel - sloboda a zábava

Objavovanie nových ciest, rýchlosť na ceste, stabilita v teréne. Výbava na gravel nie je viazaná žiadnymi pravidlami, a tak sa dá nájsť množstvo zaujímavých kúskov.
Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom PR článok

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom

Všetkých nás spája láska k dvom kolesám. Okrem toho máme radi aj kúsky výbavy, ktoré neraz dokážu zachrániť výjazd alebo zdravie.
keyboard_arrow_up