Pozvánka: Sereďmaratón 2024 - opäť aj s legendárnym Havranom

Na 18. ročníku DHL Sereďmaratónu sa môžeme tešiť na skvelú trasu s dvomi horskými a dvomi šprintérskymi prémiami, čo z neho robí jeden z najatraktívnejších cestných maratónov na Slovensku.

Registrácia je možná iba do 15. mája alebo do naplnenia limitu účastníkov.
DHL Sereďmaratón má bohatú históriu a je jedným z najvýznamnejších podujatí v tejto oblasti. Preteky sú opäť súčasťou UCI kalendára, čo zaručuje ich vážnosť a špičkovú úroveň. Na svoje si tu prídu úplní hobby cyklisti a aj tí, ktorí majú najvyššie ambície. Samozrejme, nezabudlo sa ani na deti. Tento rok sa preteky uskutočnia 19. mája.

Staronová trať opäť s Havranom

Trasa pretekov je náročná, ale zároveň pútavá. Celková dĺžka trate je 122,38 km, pričom prvé 4 km pretekov bude slávnostný prejazd mestom Sereď pomalším tempom. Pretekárskych 118 km sa začne odpočítavať po ostrom štarte za mestom, kde budeme pokračovať smerom na Šulekovo cez Hlohovecký most. Tu sa trasa napojí na pôvodnú trasu Sereďmaratónu. Celkové prevýšenie pretekov je 1 016 m, na ktoré sa najviac môžu tešiť vrchári, ktorí si tento rok budú môcť zmerať sily aj na tradičnom a obľúbenom horskom priechode Havran nad Piešťanmi.

trasa Sereďmaratón 2024

Registrácia a štartovné na preteky

Registrácia na preteky je možná iba do 15. mája alebo do naplnenia limitu účastníkov. Štartovné má v súčasnosti výšku 37 €. Registrácia sa už spustila nielen pre DHL Sereďmaratón, no aj pre detský Sereďmaratónik, kde je takisto limit účastníkov a štartovné je vo výške 5 €.

K dispozícii sú rôzne kategórie pre mužov, ženy a tímy. Pre víťazov sú pripravené atraktívne ceny a bohatá tombola. Organizátori ponúkajú aj možnosť ubytovania za výhodnejšie ceny so špeciálnym kódom podujatia.

Sereďmaratón 2024

Nie je to len o cenách

Novinkou je zavedenie viacerých nových kategórií pre ženy, firmy a zvýšenie finančných odmien. Ďalšou inováciou sú limitované Bonus plus balíky, ktoré prinášajú dodatočné výhody a zvýhodnené služby pre účastníkov.

Bezpečnosť účastníkov je pre organizátorov prioritou, a preto tento rok spolupracujú aj so spoločnosťou SafetyCar Slovakia, ktorá sa bude starať o hladký a bezpečný priebeh týchto tréningov, ale aj pretekov.

Sereďmaratón 2024

Sereďmaratón každoročne opakovane láka širokú škálu cyklistov – v poslednej dobe dokonca už aj profesionálov. Obnovený prejazd cez Havran s novučičkým asfaltom bude tento rok veľkým lákadlom. Avšak stále je to len jeden z množstva dôvodov, prečo sa týchto pretekov určite oplatí zúčastniť. Kompletné propozície nájdeš na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: DHL Sereďmaratón 2024 – pohľadom hobby pretekára

Reportáž: DHL Sereďmaratón 2024 – pohľadom hobby pretekára

Prečítajte si, ako vyzeral tohtoročný Sereďmaratón z pohľadu jazdca klubu Žiletky.cc a jeho pretekárskej divízie ZCC Racing.
Pozvánka: Mesiac máj - pretekový vlak sa rozbieha

Pozvánka: Mesiac máj - pretekový vlak sa rozbieha

Apríl je už takmer minulosťou, ďalší mesiac naberá obrátky a čaká nás pestrá ponuka podujatí.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up