Dopoval Ullrich?

Jan Ullrich, olympijský víťaz a víťaz Tour de France 97 nemá najlepšiu sezónu. Najskôr mal problémy s kolenom, vynechal Giro i Tour a teraz stojí pred dopingovým podozrením...

Po operácii kolena a počas následnej rekonvalescencie Jana prekvapila dopingová kontrola UCI a jej výsledok bol neúprosný: v jeho krvi sa našiel amfetamín, ktorý je UCI zaradený ako dopingová látka. Kontrola má však 2 časti, kontrola "A" je prvá a "B" potvrdí či vyvráti kontrolu "A". Jan však odmietol kontrolu "B" so slovami, že by to nemalo význam a všetko vysvetlil.

Jan podľa jeho slov na diskotéke dostal zadarmo 2 tabletky a užil ich. "Bola to hlúposť, veľký omyl".

Otázka je čo bude s Janom ďalej. Hovorí sa o dištanci pre celú sezónu, dokonca i o prepustení z Deutche Telekom. Čo je však horšie, Jana pravdepodobne neminie ani civilný súd, keďže držanie omamných látok je, i v Nemecku, zakázané...

Podľa všemožných informácii zmixoval Červo

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Českého vicemajstra sveta Dlaska dištancovali za doping

Českého vicemajstra sveta Dlaska dištancovali za doping

Český cyklokrosár Petr Dlask dostal za pozitívny dopingový test na klenbuterol z mája tohto roka dištanc na dva roky. Informoval o tom server iDnes.cz s odvolaním sa na weby v Belgicku, kde 37-ročný cyklista pôsobil v zoskupení Telenet-Fidea.
Vzorky od Fuentesa patria Ullrichovi

Vzorky od Fuentesa patria Ullrichovi

Vzorky krvi nájdené v kancelárii španielskeho lekára Eufemiana Fuentesa, ktorý je hlavnou postavou v známom dopingovom škandále "Operation Puerto", podľa analýzy DNA patria bývalej cyklistickej hviezde Janovi Ullrichovi.
Vinokurovov krvný doping, Astana odstupuje z Tour

Vinokurovov krvný doping, Astana odstupuje z Tour

Kazašský cyklista tímu Astana Alexander Vinokurov neprešiel dopingovým testom po sobotňajšej 13. etape 94. ročníka Tour de France, ktorou bola časovka jednotlivcov v známom francúzskom meste Albi. Na svojej internetovej stránke o tom informuje francúzsky športový denník L´Equipe, oficiálne cyklistické zdroje mlčia, aj keď Astana už oznámila odchod z Tour.
keyboard_arrow_up