Zdroj: Italiancyclingjournal.blogspot.com/

Španiel Carlos Sastre a Rus Denis Meňšov nebudú môcť štartovať na tohtoročných cyklistických pretekoch Tour de France, keďže organizátori neudelili ich tímu Geox-TMC voľnú kartu. V súlade s pravidlami Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) má na Tour právo štartu osemnásť tímov kategórie Pro. Ďalšie štyri miesta sú vyhradené pre držiteľov voľných kariet, ktorých organizátori vyberú z tímov druhej najvyššej úrovne.

Tento rok dostali voľné karty francúzske zoskupenia Cofidis, Europcar, Francaise des Jeux a Saur-Sojasun. O miestenku sa uchádzal aj španielsky tím Geox-TMC, v drese ktorého jazdia aj víťaz Tour 2008 Sastre a vlani tretí muž konečného poradia Meňšov, ale Francúzi sa rozhodli uprednostniť domáce tímy. Tohtoročná Tour de France sa uskutoční od 2. do 24. júla.
s
Tímy na Tour de France 2011:
Omega Pharma-Lotto (Belg.), Quickstep (Belg.), Saxo Bank Sungard (Dán.), Euskaltel-Euskadi (Šp.), Movistar (Šp.), Ag2r La Mondiale (Fr.), Sky Procycling (V. Brit.), Lampre-Isd (Tal.), Liquigas-Cannondale (Tal.), Pro Team Astana (Kazach.), Team Leopard-Trek (Lux.), Rabobank (Hol.), Vacansoleil-DCM (Hol.), Kaťuša (Rus.), BMC Racing team (USA), HTC-Highroad (USA), Team Garmin-Cervelo (USA), Radioshack (USA), Cofidis (Fr.), Europcar (Fr.), Francaise des Jeux (Fr.), Saur-Sojasun (Fr.)

[Foto na úvode: Italiancyclingjournal.blogspot.com/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
keyboard_arrow_up