Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile.
Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.

Tento rok sa organizátorovi podarilo pozvať posledných štyroch víťazov tohto podujatia ( antonio leiva, cedric gracia, mario jarrin a mna) , čo už dopredu sľubovalo veľký súboj. Tak to aj vyvrcholilo vo včerajšom semifinále, kde som sa po dobrej jazde qualifikoval na druhom mieste za Cedricom Graciom (1min 42s) so stratou dvoch sekund. Vedel som, kde mam svoje rezervy a plánoval som si svoju finálovú jazdu. Po skúsenosti zo Santosu , kde som padol v semifinále a nemohol som to ukázať vo finalke, som sa rozhodol isť na istotku a tak aj bolo. Išiel som podľa plánu, presne stopy, skoky do dopadov a k tomu slapanie, kde len som mohol. Došiel som do cieľa s najlepším časom 1min 39s a na trati bol už iba najlepší z kvalifikácie Cedric. Nepodarilo sa mu vylepšiť si svoj čas o toľko ako mne a s časom 1min 41s tak obsadil druhy flek. Svoju dobru formu a víťazstvo zo Santosu ukázal na tretom mieste Mario Jarrin z Ekvádoru. Nesmierne som sa potešil a až po nejakom čase som si uvedomil moje víťazstvo a hlavne to že som to obhájil ! Atmosféra sa tu nedá ani opisať. Viac než 10 000 divákov urobí poriadny kotol a pri vyhlasovaní víťazov skoro polozili ohradenie k zemi. Skandovali ako na futbalovom zápase. Bolo to naozaj vzruso si to vychutnať!

Filip.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Test: Prilba Alpina Roca – ľahká a priedušná enduro prilba, na ktorú sa rýchlo zvyká

Test: Prilba Alpina Roca – ľahká a priedušná enduro prilba, na ktorú sa rýchlo zvyká

Pri prvej návšteve bikeparku som rýchlo zistil, že klasická prilba nebude dobrý nápad. Preto som začal vyberať svoju prvú full face prilbu.
Reportáž: Novým majstrom Slovenska v zjazde je Denis Kohút

Reportáž: Novým majstrom Slovenska v zjazde je Denis Kohút

Po troch rokoch pozná Slovensko iného víťaza majstrovstiev krajiny, než akým bol A. Rojček. Slovenská elita v zjazde sa tak stretla predposlednú júlovú nedeľu v Hriňovej, aby bojovala o najcennejšie kovy.
keyboard_arrow_up