Zdroj: Velits.net

Cyklistom roka 2010 na Slovensku sa stal Peter Velits. Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy s púchovským domicilom obhájil v ankete Slovenského zväzu cyklistiky prvenstvo z predchádzajúceho roka, najlepším bol aj v roku 2007. Peter Velits súťaží za profesionálny tím HTC - Highroad. Vlani ho zranenie vyradilo z účasti na Tour de France, ale na Vuelta a Espaňa skončil celkove tretí, pričom ak sa potvrdí doping druhého Španiela Ezequiela Mosqueru, posunie sa dokonca na druhé miesto. Na Vuelte vyhral dve etapy, tímovú i individuálnu časovku.

Peter Velits si pri hodnotení roka 2010 pri vyhlásení ankety o slovenského športovca roka spomenul na to, že v úvode sezóny to zjeho strany nebolo ono a spolu sbratom Martinom sa na bicykli trochu trápili. "Neskôr to už začínalo byť lepšie, ale prišiel pád, zlomená kľúčna kosť a nútená pauza. Potom, našťastie, prišla Vuelta a tá sezónu zmôjho pohľadu zachránila natoľko, že ju môžem považovať za úspešnú. Vuelta bola plná zážitkov aemócií. Keď sme v záverečnej etape krúžili okolo Madridu, vtedy som si vposlednom kole uvedomil, že mi už celkové tretie miesto nemôže ujsť, a práve toto bol úžasný pocit, ktorý dávam asi na prvé miesto z celej sezóny," povedal Peter Velits.
Talentom roka sa stal František Lami (BMX Košický šarkaň, na hosťovaní v Jump Sport clube Košice), ktorý obsadil 5. miesto na MEJ v Haife v cross country. Cenu fair-play dostal Daniel Hula z Topoľčian, ktorý na majstrovstvách SR v cyklokrose v Prievidzi nezištne pomohol konkurentovi Viliamovi Bodišovi. Člen Slávie ŠŠ Trenčín bol v priebehu pretekov na 1. mieste s náskokom 26 sekúnd, keď sa mu na bicykli roztrhla reťaz. S nepojazdným bicyklom síce pribehol do mechanického depa, ale práve v tom čase nemali pre neho náhradný bicykel, ktorý medzitým dostal klubový kolega Juraj Lach. Keď túto situáciu videl Daniel Hula, ktorý ešte len čakal na štart v kategórii do 23 rokov, okamžite poskytol Bodišovi svoj bicykel. Bodiš napokon skončil na 2. mieste, čím si vybojoval účasť na MS 2011. Samotný Hula však neskôr svoje preteky nedokončil, nakoľko sa jeho bicykel po umytí vodou vo veľkom mraze stal nefunkčným, čo spôsobilo, že sa sám pripravil o možnosť bojovať o nomináciu na majstrovstvá sveta.
Výsledky ankety o slovenského Cyklistu roka 2010 oficiálne vyhlásia v úvode nedeľňajšej konferencie Slovenského zväzu cyklistiky v Bratislave.

[Foto na úvode: Velits.net]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up