Zdroj: http://www.flickr.com/photos/brassynn/4610071218/

Člen tímu Movistar sa v pondelok chystal vyraziť autom na tréning z apartmánu v lyžiarskom stredisku v Granade, keď z nejasných príčin vystúpil a zostal uväznený medzi vozidlom a garážovými dverami.

Nešťastná udalosť pripravila o život španielskeho cyklistu pripravujúceho sa na Tour de France Xaviera Tonda. Člen tímu Movistar sa v pondelok chystal vyraziť autom na tréning z apartmánu v lyžiarskom stredisku v Granade, keď z nejasných príčin vystúpil a zostal uväznený medzi vozidlom a garážovými dverami. "Tridsaťdvaročný katalánsky jazdec bol na ceste autom na tréning, keď prišlo k nehode s dverami garáže," uviedol tím Movistar na svojej stránke. Podľa informovaných zdrojov zomrel Tondó okamžite. Manažér Movistaru Eusebio Unzué prezradil, že v aute bol v tom čase aj ďalší profesionálny cyklista Beňat Intxausti z Euskaltelu.
Tondó patril do širšej španielskej cyklistickej špičky. Vlani vyhral etapu na Paríž - Nice a skončil šiesty v celkovom poradí Vuelty a Espaňa. V tejto sezóne má na konte prvenstvo na pretekoch Okolo Kastílie a Leonu. Nedávno vzbudil pozornosť zverejnením ponuky zakázaných prostriedkov, ktorá prišla do schránky jeho elektronickej pošty.
"Život dokáže byť niekedy poriadne nespravodlivý a nepochopiteľný. Nedokážem ani vysloviť, ako sa cítim. Úprimnú sústrasť jeho rodine. Bol to neuveriteľný človek, ktorý miloval cyklistiku viac ako ktokoľvek iný. Budeš nám chýbať, kamarát. Odpočívaj v pokoji," vyslovil ľútosť nad smrťou krajana trojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/brassynn/4610071218/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Contador začal opäť s tréningom

Contador začal opäť s tréningom

Cyklista Alberto Contador začal opäť s tréningom ako to avizoval už po vypočutí verdiktu Športového arbitrážneho súdu v Lausanne o zastavení činnosti. Španiel bude môcť opäť súťažiť v auguste, dovtedy môže len trénovať. V piatok absolvoval prvú jednotku, o ktorej informoval fanúšikov na svojom konte na Twitteri.
Contador chce pokračovať v kariére, možno sa odvolá

Contador chce pokračovať v kariére, možno sa odvolá

Španielsky cyklista Alberto Contador chce po uplynutí trestu za dokázané užitie dopingu pokračovať v profesionálnej kariére. Contador dostal v pondelok za dopingový nález z Tour de France 2010 trest zastavenia činnosti na dva roky a príde aj o svoje tretie prvenstvo z pretekov.
Pre Contadora dva roky, príde o prvenstvo z TdF 2010

Pre Contadora dva roky, príde o prvenstvo z TdF 2010

Španielsky cyklista Alberto Contador za dopingový nález z Tour de France 2010 dostal trest zastavenia činnosti na dva roky a príde aj o prvenstvo z pretekov. Taký je výrok Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne v dopingovom prípade teraz už iba dvojnásobného víťaza Tour de France, ktorý zverejnili v pondelok. Do súťažného pelotónu sa však Contador môže vrátiť už 6. augusta 2012.
keyboard_arrow_up