Do Talianska šesť dospelých a traja juniori zo SR

Budúci týždeň čaká orientačných cyklistov od 22. do 27. augusta svetový šampionát dospelých i juniorov v okolí talianskeho mesta Vicenza. Spolu 150 pretekárov z 30 krajín je prihlásených na MS dospelých a 90 pretekárov zo 17 štátov na MS juniorov.

Medzi nimi bude aj deväť pretekárov zo Slovenska - šesť dospelých a traja juniori, s trénerom Mariánom Kazíkom. V slovenskej výprave figurujú medzi dospelými Michal Fraňo, Matej Pilka (obaja Sokol Pezinok), Matúš Trnovec, Hana Bajtošová, Stanislava Fajtová a Daniela Trnovcová (všetci ŠK VAZKA Bratislava) a trojica juniorov - Tomáš Jánoška (TJ Rapid Bratislava), Andrej Cully a Matej Müller (obaja ŠK VAZKA Bratislava). Za zmienku stojí, že jediná žena aktuálne reprezentujúca Slovensko na MS v orientačnom behu vo Francúzsku, Hana Bajtošová, bude najväčším slovenským "želiezkom v ohni" aj na dvoch kolesách na MS v Taliansku. Na pretekárov v okolí Vicenzy čakajú náročné, veľmi kopcovité terény s rôzne hustou sieťou komunikácií, niektoré úseky vedú vinohradmi. Medzi mužmi patria k najväčším favoritom Fín Samuli Saarela, Dán Erik Skovgaard Knudsen, Ruslan Gritsan a Anton Foliforov z Ruska, tradične silní budú Švajčiari, Dáni i Česi. Medzi ženami je konkurencia tiež dostatočne náročná - Marika Harová z Fínska, Švajčiarka Christine Schaffnerová, Michaela Gigonová z Rakúska, Poľka Anna Kaminská. K nim treba prirátať aj Češky a Rusky, no aj Hanu Bajtošovú, ktorá sa pokúsi nadviazať na roky 2006 - 2009, v ktorých aj ona zbierala na MS cenné kovy. Jej najväčším úspechom sú dva tituly majsterky sveta v šprinte z rokov 2008 a 2009. Podujatie je zaradené i do hodnotenia Svetového pohára. V ňom je zo slovenských pretekárov najvyššie Hana Bajtošová na 11. mieste a Pavol Paprčka na 44. priečke, na čele priebežného poradia figurujú Erik Skovgaard Knudsen a Marika Harová Program MS a MSJ v orientačnej cyklistike 2011 v okolí talianskej Vicenzy (21. - 27. augusta): pondelok 22. augusta: dlhá trať (kvalifikácia) utorok 23. augusta: dlhá trať (finále) streda 24. augusta: voľný deň štvrtok 25. augusta: stredná trať piatok 26. augusta: štafety sobota 27. augusta: šprint
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

Bikepackingové preteky sú podujatie, ktoré kombinuje prvky bikepackingu s pretekárskym duchom. Účastníci musia prejsť určenú trasu na bicykli, pričom si nesú všetko potrebné vybavenie na prežitie a navigáciu.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up