Zdroj: http://www.flickr.com/photos/15126728@N08/3047821245/

Víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal Joaquím Rodríguez. Španiel jazdiaci vo farbách tímu Kaťuša zvládol trať zo Sierra Nevada do Valdepeňas de Jaén v dĺžke 187 km za 4:42:54 h a postaral sa o druhý etapový triumf svojej stajne za sebou. Druhé miesto obsadil s odstupom štyroch sekúnd Wout Poels a o ďalšiu sekundu zaostal utorňajší víťaz Daniel Moreno.

Lídrom priebežného poradia je aj naďalej Francúz Sylvain Chavanel (Quickstep), ktorý má pred dvojicou z Kaťuše - Morenoma Rodríguezom náskok 9, respektíve 23 sekúnd.

Martin Velits (HTC-Highroad) finišoval ako 99. keď na víťaza stratil takmer 12 minút, Petra Sagana (Liquigas-Cannondale) klasifikovali na 135. pozícii. Saganovi patrí v priebežnom poradí 112. priečka, Velits je 138.

Po dojazde pre svoju stránku www.saganpeter.com skonštatoval:

"Škoda, že sme v dnešnej etape nedotiahli ten únik do záveru... Asi na sedemdesiatom kilometri ušla osemčlenná skupinka, v ktorej som nechýbal, náš náskok bol dlhšie niečo vyše minúty a v úniku sme zotrvali asi tridsať, či štyridsať kilometrov. Proti bol hlavne tím Kaťuša, ktorý sa eminentne snažil, aby nás čím skôr stiahli a do posledného kopca, aby išiel už pelotón pokope a pripravovali si pozície pre svojich najlepších jazdcov. Podarilo sa im to, a napokon vyhral ich španielsky jazdec Joaquím Rodríguez. V závere sa snažil aj náš tím Liquigas-Cannondale, všetko sa robilo pre lídra Vincenza Nibaliho, ktorý mal dobrú pozíciu, ale napokon prišiel na 11. priečke. Vuelta však len začala, treba si sily rozložiť, preto som aj v závere vycúval a šetril sa. Bolo neznesiteľné dusno, vypili sme litre napojov a od úvodu sa išlo vo veľkom tempe. Ako sa momentálne cítim? Po dnešnom úniku, ktorý ma stál dosť síl, nie je to nič moc. Teraz sú na programe dve rovinatejšie etapy, tak uvidím...", informoval Jozef Korbel

Vo štvrtok je na programe 6. etapa z Úbeda do Córdoby, na pelotón čaká 193,4 km.

Výsledky - Vuelta a Espaňa:

5. etapa (Sierra Nevada - Valdepeňas de Jaén, 187 km): 1. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša 4:42:52 h, 2. Wout Poels (Hol.) Vacansoleil-DCM +4 s, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +5, 4. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +7, 5. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD +8, 6. Haimar Zubeldia Aguirre (Šp.) Team RadioShack, 7. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek, 8. Nicolas Roche (Ír.) AG2R La Mondiale, 9. Jurgen Van Den Broeck (Belg.) Omega Pharma-Lotto, 10. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) - všetci +8,... 99. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +11:49, 135. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +12:10 min

Poradie po 5. etape: 1. Sylvain Chavanel (Fr.) Quickstep 18:02:34 h, 2. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +9 s, 3. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +23, 4. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +26, 5. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +33, 6. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) Astana +36, 7. Maxime Monfort (Belg.) Leopard Trek +38, 8. Sergio Pardilla (Šp.) Movistar +43, 9. Jurgen Van Den Broeck (Belg.) Omega Pharma-Lotto +44, 10. Marzio Bruseghin (Tal.) Movistar +52,... 112. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +36:33, 138. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +42:40

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/15126728@N08/3047821245/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up