Zdroj: MySanAntonio.com

Američan Levi Leipheimer sa stal celkovým víťazom premiérovej edície cyklistických pretekov USA Pro Cycling Challenge, v záverečnej nedeľňajšej etape triumfoval Talian Daniel Oss. "Vďaka mojim bohatým skúsenostiam som bol schopný chladnej kalkulácie, vytýčil som si niekoľko čiastkových cieľov, ktoré som postupne plnil.

Na úspech som však musel podať jeden z najlepších výkonov v kariére. Ide o skvelé víťazstvo. Som rád, že som sa dokázal vrátiť na post lídra pretekov a udržať sa na ňom až do konca," uviedol jazdec tímu RadioShack. Na druhej priečke skončil Christian VandeVelde (Garmin-Cervelo) a na pódium sa postavil aj ďalší Američan Tejay Van Garderen (HTC-Highroad). Úradujúci šampión Tour de France Cadel Evans bol siedmy. Slovák Peter Velits, ktorý prišiel v nedeľu do cieľa na 39. pozícii s dvojsekundovým mankom, figuruje vo výsledkovej listine na 61. priečke. Juraj Sagan neprišiel do cieľa v časovom limite.

Výsledky:

6. etapa (Golden - Denver, 115,9 km): 1. Daniel Oss (Tal.) Liquigas-Cannondale 2:27:08, 2. Elia Viviani (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. Fred Rodríguez (USA) Team Exergy, 4. Daniel Summerhill (USA) Garmin-Cervelo - všetci čas ako víťaz, 5. Frank Kevin Pipp (USA) Bissell Cycling, 6. Robert Förster (Nem.) UnitedHealthcare Pro Cycling - obaja +2 s,... 39. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +2 s,

Konečné poradie po 6. etape: 1. Levi Leipheimer (USA) RadioShack 20:00:24 h, 2. Christian VandeVelde (USA) Garmin-Cervelo +11 s, 3. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad +17, 4. Thomas Danielson (USA) Garmin-Cervelo +21, 5. George Hincapie (USA) BMC +53, 6. Rafael Infantino Abreu (Kol.) EPM - UNE +1:14 min, 7. Cadel Evans (Aus.) BMC +1:18, ... 61. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +16:48

[Foto na úvode: MySanAntonio.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Stovka – psychologická hranica. Mnoho hobby cyklistov ju síce dáva bežne, pre väčšinu je to však hranica, za ktorú sa ešte nedostali, resp. dlhšiu dobu sa chystajú na jej zdolanie.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up