Zdroj: Cyclingnews.com

Estónec Rein Taaramae sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá mala cieľ na vrchole La Farrapona Lagos de Somiedo. Dvadsaťštyriročný jazdec tímu Cofidis bol na tohtoročnej Vuelte veľmi aktívny a napokon sa dočkal po 173 km sobotňajšej jazdy zaslúženej odmeny.

Už v úvode bol súčasťou skupiny, ktorá unikla. V závere z vedúcej skupiny ostal vpredu sám a svoje snaženie dotiahol do úspešného konca. Taaramae zaznamenal prvé víťazstvo na podujatiach Grand Tour v kariére. Na ďalších dvoch priečkach prišli v sobotu do cieľa jazdci tímu Geox-TMC Juan José Cobo Acebo a David De La Fuente. Pozíciu lídra pretekov si aj naďalej udržal Brit Bradley Wiggins. Po sobote môže byť jazdec tímu Sky spokojný, do cieľa s pomocou kolegov z družstva prišiel s odstupom 45 sekúnd na víťaza a získal cenné sekundy na rivalov v celkovej kl
asifikácii. Na druhom mieste je momentálne ďalší jazdec Sky Chris Froome, tretia priečka patrí Baukemu Mollemovi z Rabobanku s odstupom 36 sekúnd. V etape stratil vyše 2 minúty obhajca prvenstva Vincenzo Nibali a celkovo sa prepadol na 7. priečku s odstupom 1:25 min na Wigginsa.

Slovák Peter Sagan obsadil v sobotu 147. priečku (po 14. etape celkovo 129.), jeho krajan Martin Velits 152. miesto (celkovo 135.) "Tieto kopcovité etapy mi nesedia, ale musím vydržať a sledovať si aj čas. Samozrejme, že si šetrím sily, pretože pred nami je ešte dosť etáp. Nedeľňajšia bude kopcovitá a asi najhoršia, ale potom v pondelok nás čaká druhý deň voľna, ktorý príde vhod. A potom jedna-dve etapy, kde môžem ešte niečo dokázať, ak mi zostane dostatok síl. Dnes náš však všetkých mrzí, že Nibali stratil časovo, ani sme mu nedokázali tak výdatne pomáhať, čo nás štve. Verím, že v nasledujúcich etapách náš kolektív ešte dokáže skresať Nibalovu stratu,“ povedal po etape pre saganpeter.com Peter Sagan.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2011:

14. etapa (Astorga - La Farrapona/Lagos de Somiedo, 173,2 km): 1. Rein Taaramae (Est.) Cofidis, Le Credit En Ligne 4:39:01 h, 2. Juan José Cobo Acebo (Šp.) Geox-TM +25 s, 3. David De La Fuente Rasilla (Šp.) Geox-TMC +29, 4. Wout Poels (Hol.) Vacansoleil-DCM +40, 5. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky, 6. Christopher Froome (V. Brit.) Sky, 7. Bauke Mollema (-Hol.) Rabobank, 8. Denis Meňšov (Rus.) Geox-TMC všetci +45, 9. Mikel Nieve Ituralde (Šp.) Euskaltel-Euskadi +55, 10. Jürgen Van Den Broeck (Belg.) Omega Pharma-Lotto +1:00... 147. Peter Sagan Liquigas-Cannondale, 152. Martin Velits (obaja SR) HTC-Highroad obaja +30:20

Poradie po 14. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 55:54:45 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +7 s, 3. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +36, 4. Juan José Cobo Acebo (Šp.) Geox-TMC +55, 5. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +58, 6. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) Astana +1:23, 7. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +1:25, 8. Maxime Monfort (Belg.) Leopard Trek +1:37, 9. Jürgen Van Den Broeck (Belg.) Omega Pharma-Lotto +2:16, 10. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +2:24... 129. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +2:30:56 h, 135. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +2:36:46 h

[Foto na úvode: Cyclingnews.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up