Zdroj: Facebook - Peter Velits

Trio slovenských cyklistov Peter Sagan, Peter a Martin Velitsovci si v piatok krátko pred poludním vyskúšalo okruh na predmestí Kodane v Rudersdale, na ktorom sa bude bojovať v nedeľu o tituly majstrov sveta. Slováci pricestovali do dánskej metropoly vo štvrtok večer. Štrnásťkilometrový okruh, ktorý v nedeľu absolvujú sedemnásťkrát, si Sagan s Velitsovcami prešli dvakrát.

"Trať je presne taká, akú sme očakávali. Je rovinatá s menšími stúpaniami, na ktorých sa však nebude rozhodovať o osude pretekov. Sú na nej aj technické pasáže, ktoré sú úzke. V úvodných kolách budeme hľadať miesta, na ktorých je najlepšie byť vpredu a kde sa dá prípadne za niekoho skryť," zhodnotil po tréningu okruh Peter Velits.

Trio Slovákov čaká v piatok popoludní prijatie u veľvyslanca Slovenska v Dánsku Radomíra Boháča, v sobotu si ešte pôjdu zatrénovať do okolia hotela. V nedeľu by mali bojovať o majstrovský titul s ďalšími 207 súpermi. Peter Sagan bude mať na svojom drese číslo 206, Martin Velits 207 a Peter Sagan 208. S jednotkou sa vydá na trať obhajca prvenstva Thor Hushovd z Nórska.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Velits]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan – zrodený pre horskú cyklistiku

Peter Sagan – zrodený pre horskú cyklistiku

Ako vníma Peter Sagan cyklistiku po tých všetkých rokoch na vrchole, čo sa mu páči na modernom XC a čo hovorí na nové technológie a komponenty? Pozrite si rozhovor s ikonou cyklistiky.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
keyboard_arrow_up