Zdroj: Australian Herald Sun

Víťazmi 35. majstrovstiev sveta v ironman triatlone sa stali na Havajských ostrovoch Craig Alexander a Chrissie Wellingtonová. Tridsaťosemročný Austrálčan zvládol mimoriadne náročnú trať (plávanie 3,86 km, cyklistika 180,25 km a maratón) v novom rekorde za 8:03:56 h a získal svoj už tretí titul šampióna.

Na druhej priečke skončil s viac ako päťminútovým odstupom ďalší Austrálčan Pete Jacobs a bronz získal Nemec Andreas Raelert. "Prial by som si naplno vyjadriť svoje emócie, ale je to neopísateľné. Stále mám problém uveriť tomu, čo sa mi podarilo. Bol to finiš, o ktorom sa mi snívalo," vyhlásil Alexander.

Tridsaťštyriročná Wellingtonová získala už svoj štvrtý majstrovský primát, keď Austrálčanku Mirindu Carfraeovú zdolala o takmer tri minúty, ďalšia Britka Leanda Caveová zaostala o viac ako osem minút. "Je to veľmi sladké víťazstvo, dokázala som, že možné je všetko," povedala Wellingtonová, ktorá mala nedávno nepríjemný pád z bicykla.

Z kvarteta Slovákov na štarte dosiahol najlepší výkon Martin Šimkanin. V celkovom poradí obsadil časom 9:27:03 h 158. priečku, vo svojej kategórii od 40 do 44 rokov bol dokonca pätnásty. Jediná Slovenka na štarte Alena Stevensová Sinayová absolvovala trať Ironmana za 10:49:25 h a obsadila 907. pozíciu. "Vytvorila som si nový osobný rekord v dlhom triatlone, oproti kvalifikačným pretekom som sa zlepšila približne o 30 sekúnd. Pokiaľ viem, ide o najlepší čas, ktorý dosiahla Slovenka v histórii na havajskom Ironmanovi, mám z toho obrovskú radosť," uviedla Alena Stevensová Sinayová. V hodnotení svojej kategórie bola pätnásta a medzi ženami 123.

Výsledky:

Muži: 1. Craig Alexander 8:03:56, 2. Pete Jacobs (obaja Austr.) 8:09:11, 3. Andreas Raelert (Nem.) 8:11:07,... 158. (15. v kategórii od 40 do 44 rokov) Martin Šimkanin 9:27:03, 213. Ivan Brück 9:35:02, 671. Michal Buček (všetci SR) 10:23:26

Ženy: 1. Chrissie Wellingtonová (V. Brit.) 8:55:08, 2. Mirinda Carfreová (Austr.) 8:57:57, 3. Leanda Caveová (V. Brit.) 9:03:29, ... 123. (15. v kategórii žien od 25 do 29 rokov) Alena Stevensová Sinayová (SR) 10:49:25

[Foto na úvode: Australian Herald Sun]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Ak by ste hľadali najviac triatlonistov na meter štvorcový, spravte si v októbri výlet na Havaj. Práve v tomto období sa v Kone konajú majstrovstvá sveta v Ironmanovi – sen každého pretekára, ktorý sa venuje dlhým triatlonom.
Z lásky k vytrvalostnému športu - Peter Jelínek ako finišer deca ultratriatlonu

Z lásky k vytrvalostnému športu - Peter Jelínek ako finišer deca ultratriatlonu

„Volám sa Peter Jelínek, mám 54 rokov, v civile som manažérsky poradca a moje hoby je ultratriatlon a psy.“
keyboard_arrow_up