Najlepšími športovcami Slovenskej triatlonovej únie (STÚ) za rok 2011 na Slovensku sa stali Richard Varga a Kristína Lapinová. Obaja boli spolu kráľmi už v roku 2009, Varga obhájil post anketovej jednotky aj vlani. Výsledky slávnostne vyhlásili v stredu v Bratislave.

Richard Varga v roku 2011 posúval výsledkové maximá slovenských triatlonistov na rôznych frontoch. V pretekoch Európskeho pohára v Ženeve skončil štvrtý, čo sa doteraz v ére štátnej samostatnosti nepodarilo žiadnemu Slovákovi. Na záver sezóny utvoril nové národné maximum aj v umiestnení vo Svetovom pohári, keď v novozélandskom Aucklande dobehol do cieľa na šestnástej pozícii. Na domácej scéne sa objavoval iba sporadicky, ale keď už prišiel, obyčajne aj víťazil. Tak sa stal majstrom Slovenska v šprint duatlone a vo svojom obľúbenom akvatlone. Ak bude pokračovať v medzinárodných pretekoch vo výsledkoch najmä z druhej polovice roka 2011 aj v roku 2012, vôbec nie je nereálna jeho účasť na súťažiach Hier XXX. olympiády v Londýne.

Vargovo anketové víťazstvo bolo suverénne. Pred druhým Andrejom Orlickým mal náskok 49 bodov. Tretí skončil Peter Mosný.

V kategórii žien boli výsledky oveľa vyrovnanejšie. Kristína Lapinová získala iba o dva body viac ako druhá Ivana Kuriačková. "Bronzová" Svetlana Lipárová už výrazne zaostala. Vlaňajšia kráľovná slovenského ženského triatlonu Mira Bednarovičová skončila teraz šiesta.

Lapinová sa v roku 2011 stala víťazkou celosezónneho seriálu Slovenského pohára v duatlone, majstrovské tituly si vybojovala v strednom triatlone a kros triatlone.

Výsledky ankety Najlepší športovec Slovenskej triatlonovej únie za rok 2011:

MUŽI: 1. Richard Varga (J&T sportteam Bratislava) 124 bodov, 2. Andrej Orlický (ŠK Triatlon team Trnava) 75, 3. Peter Mosný (Triklub FTVŠ Bratislava) 57, 4. Pavel Šimko (Realiz sport team Bratislava) 47, 5. Tomáš Jurkovič (KPŠ Nereus Žilina) 34, 6. Karol Džalaj (Realiz sport team Bratislava) 32

ŽENY: 1. Kristína Lapinová (T.A.T. Martin) 49, 2. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice) 47, 3. Svetlana Lipárová (Trian UMB Banská Bystrica) 19

Doterajší víťazi ankety:
1993: Michal Kunic a Mária Kuriačková
1994: Gabriel Baran a Anna Baloghová
1995: Gabriel Baran a Mária Kuriačková
1996: Gabriel Baran a Mária Kuriačková
1997: Michal Kunic a Mária Kuriačková
1998: Filip Kristl a Zuzana Vojteková
1999: Jozef Grešš a Mária Kuriačková
2000: Andrej Orlický a Zuzana Vojteková
2001: Andrej Orlický a Mária Kuriačková
2002: Andrej Orlický a Lenka Ilavská
2003: Pavel Šimko a Mária Kuriačková
2004: Martin Urbanovský a Mária Kuriačková
2005: Pavel Šimko a Mária Kuriačková
2006: Tomáš Jurkovič a Mária Kuriačková
2007: Pavel Šimko a Magda Stovíčková
2008: Pavel Šimko a Jana Poláčiková
2009: Richard Varga a Kristína Lapinová
2010: Richard Varga a Mira Bednarovičová
2011: Richard Varga a Kristína Lapinová
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Michal Holub – učiteľ, ktorý ako prvý Slovák ovládol preteky série Ironman

Michal Holub – učiteľ, ktorý ako prvý Slovák ovládol preteky série Ironman

3 800 metrov plávania, 180 kilometrov na bicykli a maratón – taký objem musí zvládnuť športovec, aby si mohol hovoriť „železný muž“.
Chcete budúci rok vyskúšať triatlon? Teraz je ten najlepší čas začať s prípravou!

Chcete budúci rok vyskúšať triatlon? Teraz je ten najlepší čas začať s prípravou!

Ak vás už nejaký čas láka predstava pridať si k cyklistike ďalšie dva športy a vyskúšať si preteky v triatlone na vlastnej koži, nečakajte s prípravou do leta, ale začnite už teraz. Zima je tým najlepším obdobím.
Netrénuj sám, staň sa súčasťou úspešného tímu

Netrénuj sám, staň sa súčasťou úspešného tímu

Triatlon. Krásny, moderný a stále populárnejší. Aj napriek tomu, že je to olympijský šport, mnoho ľudí stále krúti hlavou a nevie presne o aký šport ide. A ide rovno o tri. Plávanie, cyklistiku a beh.
keyboard_arrow_up