Belgičan Tom Boonen urobil víťazstvom v stredajšej 4. etape cyklistických pretekov Okolo Kataru dôležitý krok k celkovému prvenstvu. Vďaka úspechu a bonifikácii vedie cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step pred Tylerom Farrarom z USA v celkovom poradí o 31 sekúnd.

Boonen v stredu prešpurtoval Toma Veelersa a Fabiana Cancellaru, ktorý sa pokúsil zaútočiť asi 5 km pred cieľom. Boonen s pomocou svojich kolegov z tímu jeho nástup odvrátil a v koncovke rozhodol.

Slovenský cyklista prišiel v pelotóne na 71. mieste so stratou na víťaza + 01" 45" a v celkovom hodnotení u patrí 53. priečka so stratou + 03" 45" na Boonena. V bodovacom hodnotení patrí Saganovi 9. pozícia s deviatimi bodmi. ,,Dnešná etapa dopadla pre mňa zle, pretože sa prilepila smola... Od štartu sa išlo ešte celkom dobre, ale neskôr znova začal fúkať bočný nepríjemný vietor, no a vtedy som zlomil predné koleso, keď som chytil jamu... Našťastie som rýchlo zišiel pelotón, stálo ma to viac síl, ale potom asi dvadsať kilometrov pred cieľom sa pelotón znova roztrhol. A práve vtedy som pre zmenu dostal defekt na predné koleso, takže som znova musel vycúvať... Škrelo ma to, ale povedal som si – nevadí, dôležité je, že som pri tých dvoch nešťastných momentoch nespadol. Mohlo to vyzerať horšie. Dokonca aj kolega Daniel Oss, s ktorým úzko spolupracujem, bol v závere vpredu, ale tiež dostal defekt... Takže, škoda tej dnešnej smoly, pretože sa cítim v pohode, ale ešte máme pred sebou dve etapy,“ dodal 22-ročný slovenský cyklista Peter Sagan. Štvrtková 5. etapa meria 160 km a povedie z Camel Race Track do Al Khor Corniche.

Informoval manažér Jozef Korbel

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kataru:

4. etapa (Al Thakhira - Madinat Al Šamal, 144 km): 1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quick Step 3:03:14 h, 2. Tom Veelers (Hol.) Project 1t4i, 3. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack-Nissan, 4. Juan Antonio Flecha (Šp.) Sky všetci čas ako víťaz, 5. Gert Steegmans (Belg.) Omega Pharma-Quick Step +4 s, 6. Nikolas Maes (Belg.) Omega Pharma-Quick Step +11, ... 71. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +1:45 min

Poradie po 4. etape: 1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quick Step 9:50:50 h, 2. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda +31 s, 3. Juan Antonio Flecha (Šp.) Sky +34, 4. Gert Steegmans (Belg.) Omega Pharma-Quick Step +36, 5. Bernhard Eisel (Rak.) Sky +45, 6. Tom Veelers (Hol.) Project 1t4i +1:00 min, ... 53. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +3:45
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up