Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale vyhral nedeľňajšiu 1. etapu pretekov Okolo Kalifornie, ktorá mala štart aj cieľ v Santa Rose a merala 186,5 km. Sagan sa presadil v špurte celého pelotónu a v Kalifornii dosiahol už štvrtý etapový triumf v kariére. Na pretekoch kategórie HC kalendára UCI sa v pondelok oblečie 22-ročný Žilinčan do žltého dresu.

Sagan sa vyrovnal aj s defektom a technickými problémami, ktoré mal 7,5 km pred cieľom. S pomocou tímových kolegov sa vrátil včas do pelotónu a záver etapy už kontroloval. Približne 700 m pred cieľom ťahali balík jazdci GreenEdge, potom už prevzali iniciatívu ich súperi z Liquigasu a Sagan mohol 50 m pred páskou už oslavovať.

"Etapa bola pre mňa celkom náročná, najmä z toho hľadiska, že som mesiac nejazdil. Hneď na začiatku ako vždy ušla menšia skupinka, ale postupne náskok zvýšila až na osem minút a bolo dosť ťažké zlikvidovať ho. V závere pretekov, keď som sa poobzeral, to vyzeralo celkom sľubne, pretože v našej skupine nebol nikto z výborných špurtérov, ale čoskoro náš dostihla zozadu skupinka, kde bol aj Boonen... Necelých desať kilometrov pred cieľom som zachytil jamu a dostal defekt. Našťastie boli pri mne hneď kolegovia Vanotti i King. Vďaka nim som včas dobehol pelotón a nepotreboval som vynaložiť toľko síl, ktoré som si ušetril na záverečný špurt. Tri kilometre pred cieľom prišiel ešte pád, v ktorom sa ocitol nešťastne aj náš King. Pripravoval som sa na záverečný špurt, v ktorom mi výborne pomohol Daniel Oss a potom som to už posledné metre rozbalil a za sebou som nechal Austrálčana Hausslera. Mám veľkú radosť z víťazstva v úvodnej etape a v pondelok si môžem obliecť žltý dres. V prvom rade však chcem poďakovať všetkým kolegom v tíme Liquigas-Cannondale, ktorí mi skvele pomáhali," sprostredkoval slová Petra Sagana manažér Jozef Korbel.

Na 2. mieste finišoval Austrálčan Heinrich Haussler, tretí skončil Američan Fred Rodriguez. Druhý slovenský zástupca v štartovom poli Peter Velits finišoval na 21. pozícii v rovnakom čase ako víťaz.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:

1. etapa (Santa Rosa - Santa Rosa, 186,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 4:42:35 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin - Barracuda, 3. Fred Rodriguez (USA) Exergy, 4. Leigh Howard (Aus.) Orica GreenEdge, 5. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 6. George Hincapie (USA) BMC Racing, ... 21. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep všetci čas ako víťaz

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up