Talian Roberto Ferrari z tímu Androni Giocattoli sa stal víťazom stredajšej 11. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Assisi do Montecatini Terme a merala 255 km. Domáci jazdec dosiahol čas 6:49:05 h.

Druhú pozíciu obsadil v najdlhšej etape tohtoročnej edície slávnych pretekov jeho krajan Francesco Chicchi, tretí skončil Litovčan Tomas Vaitkus, obaja v rovnakom čase ako víťaz. Záver stredajšej etapy ovplyvnil pád viacerých cyklistov necelý kilometer pred cieľom, na ktorý doplatil najmä Mark Cavendish. Fenomenálny britský špurtér nedokázal zvíťaziť, keďže jeden z jeho tímových kolegov spadol a nepomohol mu utvoriť dobrú pozíciu v záverečnom špurte pelotónu. Cavendish skončil "až" na štvrtej priečke. Slovák Martin Velits jazdiaci za Omega Pharma-QuickStep obsadil 82. pozíciu a celkovo mu patrí 83. post.

V celkovom poradí si udržal vedúcu pozíciu Španiel Joaquim Rodríguez.

Výsledky - Giro d´Italia:

11. etapa (Assisi - Montecatini Terme, 255 km): 1. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli 6:49:05 h, 2. Francesco Chicchi (Tal.) Omega Pharma-Quickstep, 3. Tomas Vaitkus (Litva) Orica GreenEdge Cycling Team, 4. Mark Cavendish (V. Brit.) Sky Procycling, 5. Manuel Belletti (Tal.) AG2R La Mondiale, 6. Giacomo Nizzolo (Tal. ) RadioShack-Nissan, ... 82. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 11. etape: 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 47:16:39 h, 2. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda +17 s, 3. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +32, 4. Roman Kreuziger (ČR) Astana, 5. Benat Intxausti Elorriaga (Šp.) Movistar obaja +52, 6. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale + 57, ... 83. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +34:54 min.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up