Zdroj: OkoloSlovenska.com

V poradí 56. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa začne v utorok 5. júna v Liptovskom Mikuláši a vyvrcholí rovnako ako vlani v sobotu 9. júna na vodnom diele v Gabčíkove. Organizátori tentoraz naplánovali 5 etáp, na jazdcov čaká 863,6 km.

Etapovými centrami budú okrem Liptovského Mikuláša a Gabčíkova aj Liptovský Hrádok, Veľký Krtíš, Dudince a po dlhých rokoch Bratislava. Za kráľovskú možno označiť v poradí druhú etapu, ktorá meria 153,7 km a jej cieľ je po náročnom stúpaní pri priehrade Čierny Váh. Najdlhšou etapou bude štvrtá z Dudiniec do Bratislavy (231,8 km).

Organizátori akceptovali prihlášky od 16 zahraničných a štyroch domácich družstiev (Dukla Trenčín, CK Banská Bystrica, Inter Bratislava, reprezentácia Slovenska). Každé môže postaviť maximálne šesť pretekárov. Na štart v Liptovskom Mikuláši sa postavia aj niektoré zaujímavé mená. Chýbať síce bude obhajca prvenstva Nikita Novikov z tímu Itera-Kaťuša, ale fanúšikovia cyklistiky sa podľa predbežných prihlášok môžu tešiť na víťaza dvoch etáp na Giro d´Italia či najlepšieho na Amstel Gold Race 2007 Stefana Schumachera z Nemecka, ktorý v súčasnosti jazdí za tím Christina Watches-Onfone, či na pôvodne strieborného z olympijských hier v Pekingu 2008, víťaza Liége - Bastogne - Liége 2004, Valónskeho šípu 2004, 2007 a 2009, Amstel Gold Race 2004, Tirreno - Adriatico 2001 Taliana Davida Rebellina zo zoskupenia Meridiana Kamen. Obaja mali v roku 2008 pozitívne dopingové testy a po návrate do pelotónu už na svoje úspechy nenadviazali.

Slovensko by malo mať v pelotóne podľa informácie športového riaditeľa pretekov Ľudovíta Lučaniča celkovo 25-členné zastúpenie. V drese slovenskej reprezentácie sa predstaví aj Juraj Sagan, okrem domácich zoskupení nebudú chýbať v tureckom tíme Salcano - Arnavutkoy Marek Čanecký a v českom PSK Whirlpool zasa Matej Jurčo.

Program 56. ročníka Okolo Slovenska:

Utorok 5. júna - 1. etapa: Liptovský Mikuláš - Liptovský Mikuláš (158,1 km, slávnostný štart 12.57)

Streda 6. júna - 2. etapa: Liptovský Mikuláš - Čierny Váh/priehrada (153,7 km, slávnostný štart 12.50)

Štvrtok 7. júna - 3. etapa: Liptovský Hrádok - Veľký Krtíš (184,6 km, štart 12.00)

Piatok 8. júna - 4. etapa: Dudince - Bratislava/socha M.R. Štefánika (231,8 km, štart 11.00)

Sobota 9. júna - 5. etapa: Bratislava/socha M. R. Štefánika - vodné dielo Gabčíkovo (135,4 km, štart 10.00)

[Foto na úvode: OkoloSlovenska.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Tisíc kilometrov, šesť povinných úsekov najkrajšími cestami Slovenska. To sú v skratke vytrvalostné preteky Race through Slovakia, ktoré si v máji 2023 skúsilo viac ako päťdesiat cyklistov a cyklistiek.
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
keyboard_arrow_up