Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...

…a popravde, niet sa čomu čudovať. Stúpanie na Sliezsky dom je pomerne náročné už samo o sebe. A vyjsť ho v pretekárskom tempe je opäť trochu iný zážitok. Tohtoročný termín pripadol na 19. máj – s trochou šťastia (a dobrej vôle počasia) ešte stihneme aj legendárny sliezsky mantinel.

MTBIKER Sliezsky kráľ 2024MTBIKER Sliezsky kráľ 2024

Bude to až príliš jednoduché

Samozrejme, nehovoríme o sklone kopca, dĺžke stúpania, ani o tepoch. Jednoduchý je jedine formát pretekov – nakoľko ide o časovku do kopca, tvojím poslaním bude vyjsť ho v čo najkratšom čase. Do cesty sa ti postaví 6,9 km s prevýšením 662 metrov, čo činí priemerné stúpanie 9,6 %.

Prvá polovica po Velický most vedie po hladučkom asfalte, no dokáže poriadne „zavariť“ nohy – obzvlášť, ak to človek prepáli s tempom od začiatku. Následne sa sklon trochu zmierni, no pribudne starosť v podobe rozbitej cesty. Preto nechávame voľbu bicykla na každom pretekárovi – jedinou podmienkou je to, že hore musíš vyjsť „za vlastné“.

Sliezsky kráľ 2024

Kategórie a štartovné

Keďže sa nám historicky nakopilo pomerne veľa pretekárov na MTB-čkach, v tomto ročníku oficiálne otvoríme jednu MTB kategóriu bez rozdielu veku. Pre cestné bicykle zostávajú kategórie bezo zmeny. Nezmenená zostala aj výška štartovného, ktorá činí 15 €, ak sa prihlásiš elektronicky spolu s platbou do 16. mája.

Prihlasovanie prebieha prostredníctvom nášho kalendára. Kapacita pretekov je 100 pretekárov, no ak by nebola naplnená, prípadne sa rozhodneš zúčastniť na poslednú chvíľu, ponúkame aj možnosť registrácie na mieste štartu. V tomto prípade je výška štartovného 20 €. Podrobnosti o platbe nájdeš takisto v našom kalendári.


Staronové zázemie a silní partneri podujatia

Ako po minulé roky, aj tentokrát nás pod svoj patronát vzal Horský hotel Sliezsky dom. V priestoroch turistickej časti si po výkone budeš môcť oddýchnuť, občerstviť sa klobásou alebo vegánskou polievkou a vyvezieme ti sem aj veci, ktoré nám odovzdáš pri štarte.

Zároveň ti tu odovzdáme štartovací balíček a prebehne tu aj vyhodnotenie pretekov. Novinkou pre tento rok sú účastnícke tričká pre pretekárov s originálnou grafikou miestneho tatranského umelca Matúša Kručaya, ktoré vďaka podpore Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) dostane každý pretekár zadarmo. Vybrať si svoju veľkosť môžeš do nedele 28. 4. 2024, pri registrácii po tomto termíne ti už nevieme garantovať tvoju veľkosť, ale tričko sa ujde každému.

V spomenutých kategóriách budú ocenení vždy prví traja najrýchlejší, pričom si dávame záležať na výbere hodnotných cien. Aj preto sme pre tento ročník nadviazali spoluprácu so Skalnatou chatou, ktorú mnohí z vás (nielen) túto zimu určite navštívili. S pomocou všetkých spomenutých partnerov pripravíme, ako už býva zvykom, hodnotnú tombolu.

Sliezsky kráľ 2024

Okrem nášho podujatia určite odporúčame zúčastniť sa aj partnerského LAJF festivalu, ktorý sa na Sliezskom dome uskutoční deň pred tým, v sobotu 18. mája.


Minuloročný Sliezsky kráľ priniesol zaujímavý súboj nášho Imromana s Kubom Šiarnikom, pričom Imro si preteky určite nenechá ujsť ani tento rok.

Pod Gerlach určite zavíta aj taký Jano Halik, ktorý bol na Sliezskom dome asi viackrát ako ostatní účastníci dohromady. Zahanbiť sa určite nenechá ani Glevo či ďalší známi podtatranskí cyklisti. Tak čo, trúfneš si získať korunu?
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Sliezsky kráľ 2024

calendar_today 19.05.2024 (ešte 16 dní)
label Časovka do vrchu
place Tatranská Polianka (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER Sliezsky kráľ 2023 alebo ako som to prepálil na cesťáku

MTBIKER Sliezsky kráľ 2023 alebo ako som to prepálil na cesťáku

V nedeľu 11. júna sa konal druhý ročník tejto „staronovej“ akcie. Časovku s najkrajším cieľovým dojazdom na mojom obľúbenom tatranskom stúpaní predsa nemôžem vynechať.
MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

Žiadny BIKE Transalp, Salzkammergut Trophy alebo „majstrák“, vrchol sezóny bude pod Gerlachovským štítom.
Pozvánka: Mesiac máj - pretekový vlak sa rozbieha

Pozvánka: Mesiac máj - pretekový vlak sa rozbieha

Apríl je už takmer minulosťou, ďalší mesiac naberá obrátky a čaká nás pestrá ponuka podujatí.
keyboard_arrow_up