MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

Žiadny BIKE Transalp, Salzkammergut Trophy alebo „majstrák“, vrchol sezóny bude pod Gerlachovským štítom.

Samozrejme, že poriadne preháňam a zveličujem, jednoducho by som vás týmto článkom rád pozval na druhý ročník MTBIKER Sliezsky kráľ. Minulý rok sa nám konečne podarilo zrealizovať myšlienku, ktorá bola „vo vzduchu" už naozaj dlho. Nakoniec doslova na úplne poslednú možnú chvíľu v jesennom termíne. Nebola to snaha o napätie a tajomno, dôvod bol oveľa prozaickejší – vybavenie povolenia v rámci TANAPu, ktoré sa odkleplo až na jeseň. Váhali sme, či podujatie vôbec zorganizovať, alebo nie a nakoniec sme do toho išli a termín oznámili asi 10 dní predtým. Vďaka skvelému personálu v rámci hotela Sliezsky dom a nadšeniu nášho tímu sme to nakoniec zvládli. Vyšlo počasie, priateľská atmosféra a dokonca padol aj traťový rekord. Všetko samozrejme nájdete v reportáži, kto by si chcel osviežiť pamäť


Víkend pod Tatrami

Nejdem tvrdiť, že podujatie nemalo žiadne muchy, ale pozitívna odozva bol hlavný dôvod, aby sme pokračovali a vytvorili tradíciu. Máme rok 2023 a hneď sa lepšíme v „timingu“,
Bedňa na Sliezskom Kráľovi má kulisy, ktoré môžem smelo označiť prívlastkom najkrajšie u nás
pretože teraz vás môžem pozvať s väčším predstihom na 11. jún. Tento v podstate ešte jarný termín nám prišiel vhodnejší ako jeseň aj z hľadiska množstva ľudí – predsa len minulý rok sme trafili dátum (29. október), kedy vrcholila turistická sezóna. Jasné, zrejme vám napadnú aj ďalšie možné termíny, ale verte nám, že nájsť taký, kde by podujatie s ničím „nekolidovalo“, nie je ľahké. Aj teraz sme dlho rozmýšľali a nakoniec zvolili nedeľu. Prečo?

MTBIKER Sliezsky kráľMTBIKER Sliezsky kráľ

Pri pohľade do kalendára zistíte, že v sobotu 10. júna sa koná ŠKODA Slovenský raj, teda MTB maratón. Namiesto „súboja“ o sobotu si hovoríme, že kto má chuť ísť na obidve akcie, môže ich spojiť a vytvoriť si v podstate parádny a dosť intenzívny víkend pod Tatrami. Kto sa chce pozrieť ešte iným okom, taký maličký „etapák“. Ale víkendový program nemusí byť len o pretekaní. Aj teraz sme sa spojili s LAJF Festivalom, ktorý sa bude konať v sobotu od 15:00 na Sliezskom dome. Hostia sú naozaj pestrí, ak sa trochu pohybujete v outdoore, tak viacerých určite poznáte. Samozrejme, nemusíte byť ubytovaní, aby ste na festival mohli prísť, plánujeme spraviť aj spoločný výstup/zostup pod záštitou MTHIKER.


Trať a bicykel

Jemnou enigmou je voľba bicykla, samozrejme nesmie mať elektrický pohon. Predsa len sa jedná o asfalt, lenže strmý a v strednej časti dosť rozbitý. Minulý rok sa našiel pestrý mix, víťaz Samo Kováč išiel na cestnom a vytvoril aj spomínaný nový traťový rekord (24:12) od rampy. Keď vezmete parametre trate, čo je 7 km s prevýšením 700 m a teda jasným priemerom 10 %, „celkom“ slušné. Vo výsledku hovoríme o priemernej rýchlosti 16 km/h.

MTBIKER Sliezsky kráľ
Ale našli sa borci, ako napr. Glevo, ktorí „zadelili" parádne aj na MTB. Koho zaujíma viac o samotnom stúpaní, máme ho spracované v sérii najkrajších stúpaní.


Jednoducho voľba je na vás, ak máte bicykel len jeden, o starosť menej. Nakoniec myslím, že hlavný zmysel podobných podujatí nie je len o postavení sa na „bedňu“. Aj keď bedňa na Sliezskom Kráľovi má kulisy, ktoré môžem smelo označiť prívlastkom najkrajšie u nás.

MTBIKER Sliezsky kráľ

Ak máte chuť, neváhajte

Koho zaujímajú všetky detaily, kategórie, atď, nájdete ich v propozíciách, rovnako ako samotné prihlasovanie. Doplním, že sme viazaní limitom 100 ľudí, čo je dané aj samotným povolením od národného parku. Preto, ak už teraz viete, že by ste si radi prišli zmerať sily, netreba váhať. Samotné obmedzenie má vo výsledku aj svoje výhody, pretože prostredie hotela sa nedá nafúknuť a budete mať dostatočný komfort aj v menej priaznivých podmienkach.

MTBIKER Sliezsky kráľ
Nebude chýbať vývoz vecí, občerstvenie a samozrejme aj nejaká tá dobrá klobáska za odmenu – minulý rok sa skutočne podarili. Vylaďte formu, pribaľte dobrú náladu a vidíme sa pod Gerlachom 11. júna...
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Sliezsky kráľ 2023

calendar_today 11.06.2023
label Časovka
place Tatranská Polianka (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ – nečakaná bodka pod Gerlachom

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ – nečakaná bodka pod Gerlachom

Hovoríte si, že máte ešte chuť na nejakú peknú „bodku“ za sezónou, alebo si len chcete dať do tela pod dohľadom majestátnych štítov? Poteším vás.
Pozvánka: Testovacie dni BMC - dostupné aj „redaktorské“ modely

Pozvánka: Testovacie dni BMC - dostupné aj „redaktorské“ modely

Prvé testovacie dni tohto roku nám prinášajú prémiovú značku bicyklov, BMC. Vyskúšať si môžeš rôzny mix modelov vrátane tých, na ktorých momentálne jazdia aj naši redaktori, Imro a Cepo.
Profesionálny skialpinista vs. cyklista – časovka do kopca

Profesionálny skialpinista vs. cyklista – časovka do kopca

Chcete vidieť, ako takú cyklistickú časovku vie zájsť profesionálny skialpinista, prípadne ako obstojí v porovnaní s traťovým rekordom? No a pritom sa trochu aj zabavíme...
keyboard_arrow_up