Zdroj: Facebook - Peter Sagan. Ilustracne.

Portugalčan Rui Alberto Faria Da Costa sa stal víťazom nedeľňajšej druhej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska, ktorá merala 218,3 km a viedla Verbanie do Verbieru. Jazdec tímu Movistar triumfoval pred Fränkom Schleckom (RadioShack-Nissan) z Luxemburska, na treťom skončil Mikel Nieve Ituralde (Euskaltel - Euskadi) zo Španielska.

Dvojica Slovákov Peter Sagan a Peter Velits sa v náročnej etape nevtesnala medzi najlepších. Sagan skončil na 139. mieste a prišiel o žlté tričko vedúceho pretekára, ktoré získal za prvenstvo v sobotňajšej časovke. V celkovej klasifikácii mu patrí 129. pozícia. Peter Velits dojazdil na 39. mieste a celkovo mu patrí na 35. pozícii.

"Už od úvodu ušla dvojica Bazzana - Anderson, mali náskok okolo štyroch minút, ale potom sme ich asi tridsať kilometrov pred cieľom dostihli. Dnešná etapa bola celkom nudná, tempo pomalé, až posledných tridsať kilometrov sa zrýchlilo a trochu aj spŕchlo. Keď sme dotiahli tých dvoch uprchlíkov, povedali sme si s Danielom Ossom, že skúsime zabodovať v rýchlostných prémiách a pripíšeme si dôležité body. Vyšlo mi to, takže z toho som mal radosť. V závere nás čakal náročný kopec s dojazdom do cieľa. Vedel som, že tam nič nenarobím, tak som vedome šetril sily na ďalšie etapy," povedal Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannodale, ktoré vyjadrenie sprostredkoval manažér Jozef Korbel.

Výsledky - Okolo Švajčiarska:

2. etapa (Verbania - Verbier, 218,3 km): 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar 6:21:13 h, 2. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack +4 s, 3. Mikel Nieve Ituralde (Šp.) Euskaltel +12, 4. Giampaolo Caruso (Tal.) Kaťuša, 5. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ obaja +13, 6. Nicolas Roche (Ír.) AG2R+16,... 39. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +2:14 min, 139. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +13:24

Poradie po 2. etape: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar 6:31:22 h, 2. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack +8, 3. Roman Kreuziger (ČR) Astana +15, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +19, 5. Nicolas Roche (Ír.) AG2R, 6. Thomas Löfkvist (Švéd.) Sky obaja +21,... 35. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +2:13 min, 129. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +12:52

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan. Ilustracne.]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up