Nemenovaného francúzskeho cyklistu tímu Cofidis zadržala polícia počas voľného dňa na 99. ročníku Tour de France. Spolu s ďalšími dvoma mužmi podozrivými v prípade priekupníctva s dopingom ho umiestnili do väzby v Marseille. Potvrdili to zdroje z francúzskej justície.

V utorok ráno polícia podnikla raziu v hoteli v Bourg-en-Bresse na východe krajiny, kde je tím Cofidis ubytovaný počas prvého voľného dňa na TdF 2012. Ide o súčasť vyšetrovania staršieho prípadu, ktoré otvorili už minulý rok. Dve spomenuté osoby mali byť v obchodnom spojení s cyklistom, ktorého niektoré zdroje identifikovali ako Rémyho Di Gregoria, 35. jazdca celkového poradia po 9. etape.

Cofidis suspendoval zadržaného Di Gregoria
Francúzsky tím Cofidis suspendoval zo svojho družstva cyklistu Rémyho Di Gregoria, ktorého v utorok počas voľného dňa na Tour de France polícia zadržala pre podozrenie zo spojenia s priekupníkmi s dopingom. Spolu s ďalšími dvoma mužmi ho umiestnili do väzby v Marseille.

"Dozvedeli sme sa, že jeden z našich jazdcov na Tour de France sa pokúsil siahnuť po zakázanej látke, aby zlepšil svoju výkonnosť. Momentálne máme iba veľmi strohé informácie. Podozrenie vznesené voči Rémymu di Gregoriovi nám však nedáva inú možnosť ako pristúpiť k najprísnejšej sankcii. Cyklistu s okamžitou platnosťou suspendujeme až do objasnenia prípadu. Ak sa podozrenia potvrdia, v súlade s našimi etickými pravidlami a so znením zmluvy ho vylúčime z tímu," reagoval na situáciu tím Cofidis.

Polícia v utorok ráno podnikla raziu v hoteli v Bourg-en-Bresse na východe krajiny, kde je tím Cofidis ubytovaný počas prvého voľného dňa na TdF 2012. Ide o súčasť vyšetrovania staršieho prípadu, ktoré otvorili už minulý rok. Dve spomenuté osoby mali byť v obchodnom spojení s 35. jazdcom celkového poradia 99. ročníka Tour de France po 9. etape.

Di Gregorio zatiaľ ostáva vo väzbe
Jedného z troch mužov zadržaných pri pondelkovej dopingovej razii už francúzska polícia prepustila, nie je to však cyklista tímu Cofidis Rémy Di Gregorio. Účastník Tour de France spoločne so 75-ročným mužom ostávajú aj naďalej vo vyšetrovacej väzbe.

Dvadsaťšesťročného Di Gregoria suspendoval jeho tím Cofidis krátko po tom, čo ho v utorok zadržala počas voľného dňa na Tour de France polícia pre podozrenie zo spojenia s priekupníkmi s dopingom. Spolu s ďalšími dvoma mužmi ho umiestnili do väzby v Marseille. Polícia v utorok ráno podnikla raziu v hoteli v Bourg-en-Bresse na východe krajiny, kde bol tím Cofidis ubytovaný počas prvého voľného dňa na TdF 2012. Išlo o súčasť vyšetrovania staršieho prípadu, ktoré otvorili už minulý rok. Dve spomenuté osoby mali byť v obchodnom spojení s 35. jazdcom celkového poradia 99. ročníka Tour de France po 9. etape. Ku kupčeniu vraj prišlo ešte v júni 2011, keď bol Di Gregorio členom tímu Astana. Ak mu dokážu vinu, hrozí mu sedemročné väzenie a pokuta 150-tisíc eur.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Stovka – psychologická hranica. Mnoho hobby cyklistov ju síce dáva bežne, pre väčšinu je to však hranica, za ktorú sa ešte nedostali, resp. dlhšiu dobu sa chystajú na jej zdolanie.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up