Slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga počas víkendu v nemeckom Hamburgu na piatych pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta opäť posunul historické výsledkové maximum slovenského triatlonistu v pretekoch tohto rangu. Do cieľa šprintérskych pretekov (0,75 km plávanie - 20 km cyklistika - 5 km beh) dobehol na 21. pozícii a o jednu priečku vylepšil svoj doteraz najhodnotnejší výsledok z konca mája zo španielskeho Madridu.

Druhýkrát v kariére si na svoje konto pripísal body do seriálu MS, v celkovom poradí poskočil už na 56. miesto. Výsledok z Hamburgu má o to vyššiu hodnotu, že Richard Varga absolvoval preteky bezprostredne po záverečnom sústredení vo švajčiarskom St. Moritzi pred odchodom do Londýna na Hry XXX. olympiády a šprintérske objemy mu príliš nesedia.

Prvýkrát v histórii sa na štart pretekov seriálu MS postavila aj Slovenka. Mira Bednarovičová však neuspela. Rozhodcovia ju po cyklistickej časti stiahli z trate, pretože nesplnila určený časový limit na úvodné dve disciplíny triatlonu. Ďalšie preteky seriálu MS sú na programe až 25. augusta vo švédskom Štokholme.

Výsledky:

Muži: 1. Richard Murray (JAR) 51:48 min, 2. Javier Gomez (Šp.) 51:53, 3. Steffen Justus (Nem.) 51:59,... 21. Richard Varga (SR) 52:32

Ženy: 1. Erin Denshamová 56:07, 2. Emma Moffattová (obe Aus.) 56:19, 3. Sarah Groffová (USA) 56:21,... Mira Bednarovičová (SR) - nedokončila preteky

Poradie po piatich pretekoch (z ôsmich naplánovaných):

Muži: 1. Alexander Briuchankov (Rus.) 3128 bodov, 2. Dmitrij Poľanskij (Rus.) 2462, 3. Sven Riederer (Švaj.) 2368,... 56. Richard Varga (SR) 324

Ženy: 1. Andrea Hewittová (N. Zél.) 2599, 2. Erin Denshamová (Aus.) 2340, 3. Nicola Spirigová (Švaj.) 2309,... Slovenky ešte nebodovali
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Richard Varga rozpráva o plánoch na rok 2016 a želá športu viac podpory, záujmu aj úspechov

Richard Varga rozpráva o plánoch na rok 2016 a želá športu viac podpory, záujmu aj úspechov

Štvornásobný majster sveta v akvatlone Richard Varga želá celému slovenskému športu v roku 2016 čo najviac medailí, úspechov a podpory zo strany štátu aj jednotlivých zväzov. Praje si, aby kompetentní ľudia riešili veci okolo športu a športovcov systematicky, nie jednorázovo, resp. nie iba krízovo a nárazovo.
Richard Varga štyri sekundy od bronzu na Majstrovstvách Európy

Richard Varga štyri sekundy od bronzu na Majstrovstvách Európy

Slovenskému reprezentantovi v triatlone Richardovi Vargovi len veľmi tesne ušla medaila na 31. majstrovstvách Európy vo švajčiarskej Ženeve. V konkurencii pretekárov kategórie elity obsadil Varga v sobotňajších pretekoch 4. miesto, keď len 4 sekundy ho delili od toho, aby mu na krk zavesili bronzovú medailu. Tú získal Nór Kristian Blummenfelt.
Richard Varga:

Richard Varga:

Najúspešnejší slovenský triatlonista ostatných rokov Richard Varga si trúfa na olympijských hrách v roku 2016 v Riu de Janeiro vylepšiť umiestnenie z Londýna 2012, kde obsadil 22. priečku.
keyboard_arrow_up