Slovenská telesne postihnutá cyklistka na handbikeoch Anna Oroszová obsadila v cestných pretekoch žien H1-3 na 48 km s hromadným štartom na XIV. paralympijských hrách v Londýne 10. miesto. Šesť osemkilometrových okruhov v bývalom motoristickom areáli Brands Hatch zvládla za 2:03:55 min, za víťaznou Mariannou Davisovou z USA zaostala o 22:21 min.

V tej istej disciplíne mužov H1 jediný Slovák v štartovom poli Rastislav Tureček preteky nedokončil. Od začiatku zaostával za najlepšími a keď ho v treťom kole dostihlo čelo peletónu o celý okruh, rozhodcovia ho podľa pravidiel stiahli z trate. Triumfoval Mark Rohan z Írska.

Výsledky - cestné preteky s hromadným štartom (48 km / 6 okruhov) - handbike:

MUŽI - H1:

1. Mark Rohan (Ír.) 1:53:09 h, 2. Tobias Fankhauser (Švaj.) +2 s, 3. Wolfgang Schatttauer (Nem.) +15, ... Rastislav Tureček (SR) - nedokončil

ŽENY - H1-3:

1. Marianna Davisová 1:41:34 h, 2. Monica Basciová (obe USA) +33 s, 3. Rachel Morrisová (V.Brit.) 1:34 min, ... 10. Anna Oroszová (SR) +22:21
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Jozef Metelka sa verejne ospravedlnil za svoje výroky po vlaňajších Majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka.
Rozhovor: Juraj Práger a Ján Gallik, alias slovenský tandem pre Tokio

Rozhovor: Juraj Práger a Ján Gallik, alias slovenský tandem pre Tokio

Dokážete si predstaviť dávať si naplno na bicykli a pritom nevidieť? Alebo chytať nástupy, či šprintovať do cieľa? Pozrite sa do trochu iného sveta cyklistiky, kde dôvera a tímová práca dostáva úplne iný rozmer.
keyboard_arrow_up