Po pretekoch v zámorí sa slovenský cyklista Peter Sagan už presunul do dejiska majstrovstiev sveta, ktoré tento rok hostí holandská provincia Limburg. Po štartoch v Québecu, kde obsadil 26. miesto, a v Montreale (12. miesto) cestoval do Talianska a odtiaľ do Holandska. V nedeľu 16. septembra sa v Sittarde-Geleene postaví na štart časovky družstiev, o týždeň neskôr ho medzi Maastrichtom a Valkenburgu čakajú preteky s hromadným štartom jednotlivcov.

"Preteky v Kanade boli poslednou prípravou na svetový šampionát a s výsledkami nie som veľmi spokojný. Cítil som trochu únavu, ale verím, že počas šampionátu budem znova v optimálnej forme. Trasa je podobná klasike Amstel Gold Race, kde som už jazdil a skončil som tretí. Vraj na majstrovstvách sveta bude cieľ posunutý asi o kilometer po poslednom stúpaní, čo by mi mohlo aj vyhovovať, ale nepredbiehajme udalosti. Jednodňové preteky sú vždy nevyspytateľné. Najskôr ma však čaká časovka profi tímov za Liquigas-Cannondale a až potom šampionát jednotlivcov. Uvidíme, ako to všetko dopadne. Rozhodne však odvediem na trati maximum, tak ako vždy," uviedol na svojom oficiálnom webe petersagan.net 22-ročný žilinský odchovanec Peter Sagan.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Aké je to stáť na štarte so Saganom? MS v ebikoch

Video: Aké je to stáť na štarte so Saganom? MS v ebikoch

S Peťom Saganom nestojíte na štarte každý deň. Aké to je, keď s ním máte pretekať na majstrovstvách sveta v elektrických bicykloch?
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up