Zdroj: mathosh

Nemec Tony Martin obhájil v holandskej provincii Limburg titul majstra sveta v cyklistickej časovke. Na 45,7 km dlhej trati medzi Heerlenom a Valkenburgom dosiahol čas 58:38,76 min. S náskokom 5 sekúnd zdolal Američana Taylora Phinneyho, tretiu priečku obsadil Bielorus Vasil Kirijenka, ktorý zaostal o 1:44 min. Časovka vyšla zo slovenských zástupcov lepšie Matejovi Jurčovi, ktorý skončil na 30. mieste s takmer štvorminútovým mankom na víťaza. Nedarilo sa čerstvému majstrovi sveta v časovke družstiev Petrovi Velitsovi. Tímový kolega Martina z Omega Pharma-QuickStep obsadil až 34. post (+4:07,06 min).

Martin od úvodu bojoval o prvenstvo s Phinneym. Na prvom medzičase zaostával o 4,37 sekundy. Druhú tretinu trate však zvládol excelentne a urobil v nej dôležitý krok za prvenstvom. Po druhom medzičase predstihol Španiela Alberta Contadora, ktorý skončil napokon deviaty. V závere síce v porovnaní s Phinneym mierne stratil, ale mohol sa tešiť z druhého dúhového dresu v kariére. Pri neúčasti olympijského víťaza Bradleyho Wigginsa i excelentného časovkára Fabiana Cancellaru potvrdil pozíciu najväčšieho favorita. Dvadsaťsedemročný cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep je skvelý časovkár, z ostatných štyroch šampionátov má štyri individuálne medaily (2 - 0 - 2). V nedeľu bol aj členom víťazného tímu v časovke družstiev.

Obaja Slováci od prvého medzičasu zaostávali za najlepšími a pohybovali sa približne na priečkach, na ktorých napokon skončili.

Výsledky - majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg:

Časovka:

Muži-elite: 1. Tony Martin (Nem.) 58:38,76 h, 2. Taylor Phinney (USA) +5,37 s, 3. Vasil Kirijenka (Biel.) +1:44,99 min, 4. Tejay Van Garderen (USA) +1:49,37, 5. Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff (Švéd.) +1:50,56, 6. Dmitrij Gruzdev (Kaz.) 1:56,44, 7. Jan Bárta (ČR) +2:12,49, 8. Alex Dowsett (V. Brit.) +2:26,06, 9. Alberto Contador (Šp.) +2:30,00, 10. Adriano Malori (Tal.) +2:40,54, ... 30. Matej Jurčo +3:56,96, 34. Peter Velits (obaja S

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up