Dnes 8.7.2001 sa konalo v Bojniciach 5 kolo Slovenského pohára a zároveň Majstrovstvá Slovenska v Cross-Country. A ja prinášam niekoľko informácii...

Dnes ráno, keď sme sa vybrali do Bojnic to nevyzeralo zďaleka ružovo. Lialo a nevyzeralo to na vyjasnenie. Ale keď sme dorazlili do Bojníc, počasie sa zmenilo a bol naozaj hic.

Nehorázne chaoticky urobená prezentácia, ako nasxvál sxovaná pred okolitým svetom bolo prvé (a jedno z mála) nepríjemných skúseností...

Prví odštartovali mini, krátko po nich i propagisti.

O 10:30 boli na štarte Kadeti, Veteráni, Dorastenci a Juniorky. Na štarte bol nehorázny hic, svietilo slnko, a to do prvej asfaltky nebolo príliš zdravé... Ale k trati neskôr.

O 12:30 odštartovali ostatné kategórie.

Prinášam neoficiálne výsledky tak ako ich viem:

Dorast - 1 veľké kolo - Juraj Gavenda
Kadet - 2 veľké kolá - Lukáš Hanus
Junior - 4 veľké kolá - ???
Ženy - 4 veľké kolá - Jana Števková
Muži elite - 6 veľkých kôl - Ľuboš Kondis, Milan Barényi

Kompletné výsledky budú neskôr...

K eliťákom:
Od začiatku sa do predu brali jazdci Rubeny Meridy KCK Oslany a Českej Spořitelny. Naozajstná elita dnes prišla do bojníc v tomto zložení: Milan Barényi, Ľuboš Kondis, Spěšný, Kořínek, Hejduk a veľa ďaľších. Tí od začiatku diktovali tempo. Už v prvom kole sa z elitnej skupiny dopredu dostal Milan Bárenyi, nasledovaný Kondisom. Ostatní nestačili ich tempu a skupinka sa v priebehu prvého kola roztrhala. Tí prví dvaja jazdili spolu celých 5 kôl. Ako povedal jeden kamarát: Ľuboš sa s ním hral jak s malým deckom.... A bola to zhruba pravda. Celý čas bol vpredu Milan, Ľuboš si šetril sily... A v poslednom kole nasadil únik a Milan už bohužial nestihol dobehnúť stratu... Takže Majstrovský titul už po tretí krát získal Ľuboš Kondis... ( Na Milanovi bolo vidieťobrovské "nadšenie", keď sa po 2 hodinách prizeral, ako sa mu titul stráca... )

K trati:
Trať bola najkrajšia a najvytrásackejšia akú poznám!

Na začiatku bolo cca 500 m po asfaltke, kde sa aj tak nestihlo početné štartovné pole roztrhať... Takže do prvého úzkeho stupáku sa ťahal stometrový had... Trať bola rozdelená na stúpavú časť a zjazdy... Zjazdy boli krásne, predstavte si veľkú U-rampu z hliny, po takej sa jazdilo... Koreňov som si užil do sýtosti a šalter si z toho daň odniesol... Trať bola náročná, ako stupáky, ešte viac zjazdy (tie stupáky bueeeeek!). V zjazdoch sa dalo, síce nebezpečne, ale dalo predbiehať... Jediná chyba možno bola járok akurát na predné koleso, ktorý zhltol polovicu štartového poľa, vrátane mňa " title="
Toľko k trati.
Dúfam, že článoček bol pekný a priblížil atmosféru...
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Enduro preteky – alebo čo na maratóne nezažijem

Enduro preteky – alebo čo na maratóne nezažijem

Po všetkých náročných MTB maratónoch bolo posledné kolo MTBIKER Hornonitrianskej Enduro Série možnosťou skúsiť zase niečo iné a dobre sa pri tom zabaviť.
Reportáž: Ako som prvýkrát okúsil MTBIKER Hornonitriansku sériu

Reportáž: Ako som prvýkrát okúsil MTBIKER Hornonitriansku sériu

Preteky v rámci Hornonitrianskej enduro série som absolvoval prvýkrát v živote. Bol som zvedavý, ako to bude celé zorganizované a aký budem mať z víkendu v Bojniciach pocit.
keyboard_arrow_up